puch, dodajemy miód, przesianą mąkę oraz płatki i mleko – wszystko razem mieszamy. Wsypujemy proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, mieszamy, wylewamy do keksówki lekko natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika na ok. 45 minut. Wystudzony przekładamy marmoladą Możemy dodatkowo oblać polewą czekoladową. Smacznego
Ostra na Słodkomiksując, mąkę pszenną i ziemniaczaną i na najmniejszych obrotach miksujemy. Przekładamy masę do formy (może być wyłożona papierem lub nasmarowana masłem/olejem i później obsypana bułka tartą) i wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 30 minut. Najlepiej upewnić się czy ciasto jest już gotowe wkładając patyczek do ciasta. Gdy patyczek jest suchy to znaczy
Gotowanie, czyli hobby dla każdegociasto mieszamy razem do połączenia składników, ale mogą mieć grudki. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ładniejsze wyjdą z papilotek, ale nie miałam, więc do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą wlewamy po 1,5 łyżki ciasta. Po upieczeniu nie wyciągamy muffinek od razu z piekarnika bo opadną. Jak usztywnić bitą śmietanę podpowiedziała mi Dorota z grupy na Facebooku
W kuchni bez szafekpieczenia, sodą i szczyptą soli – mieszamy. Suche składniki wsypujemy do masy jajecznej i miksujemy na gładką masę. Wrzucamy żurawinę , mieszamy łyżką. Całość wlewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki ( 12x30cm ) i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 55-65 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku i zajadamy! Świetnym dodatkiem jest polewa z białej czekolady i żurawina! *** PIERNICZKI
Ostra na SłodkoSerek wiejski zmiksować na kremową masę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofalówce (ja do tego użyłam odrobiny mleka). Tortownicę o średnicy ok. 23 cm wysmarować delikatnie olejem, oprószyć bułką tartą. Ciasteczkową masą wyłożyć dno i boki formy (na wysokość ok 1 cm), docisnąć. Podpiekać ok. 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. W misce utrzeć jajka
Kuchnia EllieBardzo proste w przygotowaniu a jakże przepyszne! Uwielbiają nie tylko dzieci ;) Idealne na śniadanie, kolacje lub nawet deser. Zapraszam! Tosty francuskie Składniki: pieczywo, najlepiej bułka lub weka (może być trochę sucha) jajko 4 łyżki mleka łyżka margaryny szczypta soli dodatkowo: dżem, cukier puder lub jogurt Przygotowanie: Pieczywo pokroić na kromki (nie za grube). Jajko rozmącamy z mlekiem i solą
Tagebuch po polskuWsypać przesianą mąkę z dodatkami, na przemian z mlekiem. Na koniec dodać bakalie i wymieszać. Powstałą masę przelać do keksówki o dolnych wymiarach 20x10 cm wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w 170 st.C przez około 40 minut do tzw. "suchego patyczka". Po tym czasie pozostawić na ok.10 minut w uchylonym piekarniku, następnie wyjąć i pozostawić do wystudzenia
Nastoletnie Wypiekanielodówki na 30 min. Prażymy płatki migdałowe na patelni. Piekarnik rozgrzać do 175'C- termoobieg. Wszystkie składniki z masy serowej wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem, posypać ewentualnie bułką tartą. Następnie dno wyłożyć ciastem z lodówki. Dokładnie rozprowadzając palcami, gdy ciasto zbyt mocno klei się do rąk -pomaga zwilżenie dłoni. Na wyrównane ciasto wylewamy masę serową. Posypujemy wierzch migdałami
Tagebuch po polskusodą oczyszczoną i przyprawą do piernika oraz z kakao. Na koniec wlać szklankę mleka i dokładnie wymieszać. Na blachę o wymiarach 24 x 24 cm wysmarowanej margaryną i obsypanej bułką tartą wlać ciasto. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu piernika przekroić go na pół. Spód piernika posmarować dżemem, przykryć drugą częścią piernika. Wierzch polać stopioną gorzka
Ciastka - domowe słodkościmoże "z drowe" frytki? Polecam przepis na frytki z cukinii panierowane w bułce tartej i parmezanie, pieczone w piekarniku, podane z sosem cebulowym. Pyszna przekąska, która świetnie sprawdzi się na każdej imprezie . Czytaj więcej
Ana Mari's worldłososia wyłożyć na dno naczynia. Cukinię umyć, pokroić w plasterki. Pomidora umyć i przekroić na cztery części. Warzywa obłożyć naokoło ryby, obsypać solą pieprzem i oregano. W miseczce rozmieszać bułkę tartą, musztardę, parmezan, zmiażdżony czosnek, koperek i natkę pietruszki. Tak przygotowaną masą obłożyć płaty łososia, lekko przydusić, uklepać. Na górę położyć wiórki masełka i do piekarnika. Piec w nagrzanym piekarniku
Kuchnia Pokoleńwyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy czystą ściereczką, aby drożdżówki nie wyschły. Podobnie postępujemy z pozostałym ciastem. Gotowe drożdżówki pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. pół godziny w ciepłym miejscu . Wyrośnięte bułki smarujemy mlekiem. Pieczemy 15-17 minut w 180*C. Smacznego
Chocolate Muffin Blogłyżką w taki sposób, aby dobrze napowietrzyć ciasto, czyli od dna do wierzchu. Zwykle staram się mieszać w jedną stronę. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia, który posypuję delikatnie bułką tartą. Wykładam masę do formy, wyrównuję i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 15- 25 minut. Po 10 minutach zmniejszam temperaturę na 150 stopni. Piekę
Blondynka Gotujegorące masło , dodać grzybki i smażyć do miękkości.Ostudzić.Zmielić grzyby wraz z kapustą w maszynce do mielenia mięsa.Posolić i popieprzyć.Dodać jaja ,jak trzeba to też bułkę tartą.Wymieszać .Faszerować pierogi.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki