bułki - 33426 przepisów (strona:1600/2229)

Wege kotlety z kaszy jaglanej, quinoa i amrantusa, cukinii i marchewki. Zdrowy recycling obiadowy. Wegetariańskie. 170

kaszy jaglanej i quinoa oraz chrupiącej cukinii i słodkiej marchewki. Kotlety idealne do pracy, do szkoły czy na kolację po ciężkim dniu. Doskonale smakują jako wege burgery z chrupiącą bułką i warzywami polane serowym dipem . WEGE KOTLETY Z KASZY Z CUKINIĄ I MARCHEWKĄ Składniki: 2 szklanki ugotowanej mieszanki kasz jaglanej, quinoa i amarantusa (przepis na smaczną kaszę podałam tutaj

Naturalna Kuchnia
Chleb żytnio-pszenny. 120

przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ciasto powinno podwoić swoją objętość). Po tym czasie piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę do keksów smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wyrośnięte ciasto przekładamy do formy i wygładzamy ręką zamoczoną w wodzie. Następnie posypujemy słonecznikiem dociskając je do ciasta.  Wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 60 minut

Moje-pitraszenie
Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose 137

zaczną przypominać krojony, drobny makaron do rosołu. Wszystko razem mieszamy, zalewamy sosem. Chłodzimy razem minimum 3-4 godziny aż smaki się połączą. Pyszna jest jedzona sama, z pszenną bułką czy ciemnym, słodowym pieczywem. Ta sałatka zostaje zawsze gwiazdą imprezy – od razu mówię, na prywatkę zróbcie ją z podwójnej ilości składników bo nie zdążycie nawet porządnie się w nią wgryźć. Jeśli

Karo in the Kitchen
KROKIETY Z MIĘSEM I KAPUSTĄ KISZONĄ 221

rosół lub oliwę..stopniowo..chodzi o to by farsz nie był suchy.Na każdy naleśnik nałożyć gruby pasek farszu,złożyć boki i zwinąć w krokieta.Tak przygotowane obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu...na dość małym ogniu by były chrupiące i złote. Wiem,wiem..ktoś powie,że przesadziłam..po co zdjęcia krokietów w trakcie składania

Niespełnione zdolności kulinarne
FASOLKA PO BRETOŃSKU 198

wody i dodajemy przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie oraz koncentrat pomidorowy. 6. Doprawiamy do smaku sola, pieprzem i papryka w proszku. 7. Na koniec dodajemy majeranek. 8. Podajemy z bułką lub chlebem. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
PYSZNA DROŻDŻÓWKA NA ŚMIETANIE 155

wszystkie składniki połączą się miskę przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy na ok 1 godzinę do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi objętość wykładamy je na blaszkę wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Na ciasto wykładamy cienką warstwę serową, na nią kruszonkę. Odstawiamy do wyrośnięcia na kolejne 15-20 minut w ciepłe miejsce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175st na 45 minut

Walijskie Pichcenie
DOMOWE BUŁKI DO HAMBURGERÓW 86

mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 250 ml ciepłego mleka 1 jajko 4 łyżki mleka w proszku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli sezam do posypania bułek Mąkę mieszamy z pozostałymi sypkimi składnikami i drożdżami. Jajko, oliwę i mleko mieszamy w drugiej misce. W mące robimy dołek i wlewamy składniki mokre, wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Przykrywamy

KuchcikoweLove
Flaki tradycyjne 242

ciemnej zasmażki. Podlewamy bulionem z flaków i energicznie mieszamy dla uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy z powrotem do flaków, mieszamy i ewentualnie całość doprawiamy do smaku. 5.Flaki podajemy gorące z bułką

Qchnia po prostu
Kilka pomysłów na... 165

zapomniane w końcu odnaleźć i zrobić z nimi porządek tak więc, dzisiaj taki zlepek wszystkiego i niczego.. jak mój cały dzień dzisiaj ;)     burger z domowej bułki z batatowymi falafelami, burakiem i majonezem z kalafiora (vegan) chleb na zakwasie z żurawiną  cukinia faszerowana ryżem, fasolą czerwoną, kukurydzą posypane serem żółtym  potrawka a'la chili

More food, love and dreams
PSZCZÓŁKA 155

mleko ponownie wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać mikserem. Ciasto wyłożyć do tortownicy o wymiarach 23 x 36 cm posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Ciasto jest bardzo gęste najlepiej rozprowadzić je delikatnie palcami. Na wierzch posmarować masą kokosową. Piec 45 minut w temperaturze 200 stopni C na złoty kolor. Masa budyniowa - z mleka

Ciastka - domowe słodkości
CIASTO KAKAOWO - JABŁKOWE 121

Białka ubić i dodać do ciasta delikatnie mieszając.  Jabłka obrać, pokroić w kostkę, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki keksówki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w 180 stopniach C przez ok. 1h. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Sernik czeski 222

pieczenia,  łyżeczka sody oczyszczonej.  Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać drewnianą łyżką, po czym miksować około 3 min.na najwyższych obrotach. Ciasto przelać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą formę o wym. 23x33cm. Masa serowa:   600g białego sera,  135g masła lub margaryny,  4 jajka,  2/3 szklanki cukru,  łyżka cukru waniliowego,  3 czubate

Z miłości do słodkości
Murzynek Mamy 142

żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do reszty składników.   Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą (ja wyściełam papierem do pieczenia). Piec 50 minut w średnio nagrzanym piekarniku. (Piekę kilka minut mniej w 180 stopniach, do tzw. "suchego patyczka".) Masę na polewę lekko podgrzać

Di gotuje
Ciasto Muller Froop 215

porcjami: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, olej ( można miksować lecz na najniższych obrotach, bądź ręcznie). Gotową masę przelewamy do formy o wymiarach 25x28 cm wysmarowanej tłuszczem i obsypaną mąką / bułką tartą. Pieczemy w temp. 200*C przez 10 minut, studzimy. Każdą galaretkę osobno rozpuszczamy w szklance wody. Studzimy. Śmietankę miksujemy na sztywno i dodajemy nadal miksując tężejącą galaretkę. Wylewamy

W Moim Magicznym Domu
Czekoladowe tosty 166

przypadku z malinami (które kontrastują z zimowym krajobrazem). Możecie zastąpić je innymi owocami lub frużeliną. Na grzanki najlepsza będzie chałka, ale można też wykorzystać inne czerstwe pieczywo, np. bułkę pokrojoną w plastry lub po prostu dobry chleb. Gorąco polecam na zimowe (i nie tylko) śniadanie. Składniki dla 4 osób: Krem czekoladowy (można zastąpić kilkoma łyżkami gotowego) 60 ml śmietanki

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania