bułki - 33426 przepisów (strona:1529/2229)

Śledzie panierowane w marynacie 171

śledzi świeżych cytryna sól pieprz mąka 2 jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia na zalewę 1,5 szkl wody 1 szkl octu 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 duza cebula 1 marchewka ziele angielskie pół łyżeczki oregano listek laurowy 1 łyżeczka gorczycy białej 4 kawałki pomidora suszonego Śledzie myjemy i osączamy na sicie, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy

Gotowanie jest łatwe
Szinka we koli (Szynka w coli) 159

będzie 18 wyjmijcie 19 opłuczcie 20 wrzućcie 21 przekrójcie 22 przypalcie 23 gotowe 24 włożcie 25 piekarnika 26 odlać 27 ją 28 przypiecze 29 zostanie 30 kromce 31 bułce Artykuł Szinka we koli (Szynka w coli) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Pierogi z jabłkami 121

pomocy szklanki wycinamy koła. Na środek każdego umieszczamy farsz, zlepiamy ciasto. Gotujemy w osolonym wrzątku, 2 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy ze śmietaną lub podsmażoną na maśle bułką tartą z dodatkiem cukru. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Restauracja Jasna - powrót Tomasza Hartmana do korzeni 164

niekoniecznie można zjeść coś dobrego. I nagle okazuje się, że pozory mylą... bo Jasna skrywa w sobie szefa kuchni hanysa, który na obiad serwuje nie saint jacques i ogólnie bułkę przez bibułkę, a prawdziwy śląski łobiod.  Szef kuchni  —  Tomasz Hartman Mowa tutaj oczywiście o Tomaszu Hartmanie, na którego dźwięk imienia wszystkim wrocławskim foodie robi się gęsia skórka

Food Square
BROWNIE PIERNIKOWE 138

przyprawą do piernika - dokładnie wymieszać. Na koniec wsypać migdały i orzechy laskowe - wymieszać. Ciasto wylać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm  wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec 45 - 50 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Po wystudzeniu ciasto obsypać cukrem pudrem

Ciastka - domowe słodkości
Pieczeń z mięsa mielonego z groszkiem, kukurydzą i papryką konserwową 286

Składniki: 1kg mięsa mielonego, 1 cebula, 1 łyżka masła, 2 ząbki czosnku, 3 płaskie łyżki bułki tartej, plus do oprószenia pieczeni, 1 łyżeczka ostrej musztardy, 3 kawałki papryki konserwowej, 1/2 szklanki kukurydzy ( ja użyłam mrożonej ), 1 szklanka groszku ( ja użyłam mrożonego ), odrobina oleju, sól, pieprz, majeranek, 2 jajka,  natka pietruszki ( opcjonalnie ). Przygotowanie:   Smacznego

W kuchni u Moniki
Pełnoziarnisty chleb ziemniaczany na drożdżach 208

którzy wolą domowe pieczywo od tego kupionego w sklepie. Myślę, że zachęciłam Was do upieczenia pełnoziarnistego chleba. Życzę SMACZNEGO! Krys Po inne domowe pieczywo zapraszam na stronę: Pieczywo... chleby, bułki, rogale Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Krótki przewodnik po najpopularniejszych mąkach paleo 138

zwiększyć ilość “mokrych składników”. Dobrze się sprawdza w mieszankach np. z mąką migdałową albo kasztanową. Gotowe produkty posiadają lekko wyczuwalny posmak kokosa. Używałem jej w przepisie na paleo bułkę . Mąka z tapioki Moja ulubiona, raz ze względu na cenę (jedna z najtańszych, dostępnych na rynku mąk – około 10 zł za kg), dwa na jej szerokie zastosowanie. Wytwarzana jest

PaleoLife
Cytryny i pomarańcze w syropie - do herbaty, do drinków, na przeziębienie i na... prezent :) 234

przyda się do krojenia nie tylko miękkich, dojrzałych pomidorów, ale i wszystkich owoców i warzyw ze śliską skórką np. papryczek chili oraz.... ugotowanych na półtwardo jajek i świeżych bułek bez pozostawiania stery okruszków. Składniki podstawowe - cytrusy do herbaty 10 cytryn plus kilka cytryn z których wyciskamy sok *** 5 pomarańczy plus kilka pomarańczy z których wyciskamy sok *** opcjonalnie 2-4 limonki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Babka marmurkowa Ani 132

margaryna -10 dag cukier puder - 10 dag cukier waniliowy jajka - 2 szt proszek do pieczenia -2 łyżeczki kefir- 125 ml kakao - 1 łyżka tłuszcz do formy tarta bułka do formy margarynę utrzeć, dodawać stopniowo żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i kefir, wszystko razem dobrze połączyć, Białka ubić na sztywno, połączyć z masą ma ś lano- jajeczną, dodać mąkę, wymieszać łyżką

Camilla w kuchni
Wegańskie bezglutenowe bułeczki na parze 266

jednak... Następnym szczegółem odróżniającym vege bułeczki od tych zwykłych jest sposób ich przygotowania. Przygotowane bowiem zostały w parowarze i tym samym bliżej im do tradycyjnych buchtów in.(parowańców,bułek na parze). Słodkie, delikatne no i zaskakująco sycące. Głównym składnikiem jest mąka ryżowa, a bułeczki rosną dzięki kombinacji sody oczyszczonej i octu. Bez obaw octu nie wyczujecie po upieczeniu

vaniliowoczekoladowa
PAŁKI KURCZAKA W SEROWEJ PANIERCE 198

pałek z kurczaka Marynata:   6 łyżek oliwy 4 łyżki octu winnego 5-6 ząbków czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki chili   Panierka: 1 szklanka bułki tartej 10 dag drobno startego parmezanu 3 łyżeczki czosnku niedźwiedziego  Przygotować marynatę : obrać czosnek,przecisnąć przez praskę,dodać pozostałe składniki marynaty - dokładnie wymieszać.Umyte i osuszone pałki kurczaka umieścić

Niespełnione zdolności kulinarne
METROWIEC 11673

ciemnej) 100 g wiórków kokosowych lub migdałów w słupkach WYKONANIE: CIASTO: Piekarnik nagrzej do temperatury 180 stopni C . Dwie keksówki o długości 30 cm wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą lub mąką. Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą, jasną masę. Następnie stopniowo dolewaj olej oraz wodę, cały czas ucierając masę na mniejszych obrotach. Teraz dosyp mąkę przesianą wraz z proszkiem

Słodko-Słony Świat Ilony
Rafaello z cielęciny 127

cytryny • sól, pieprz, gałka muszkatałowa Wykonanie: • Kajzerkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, drobno pokroić. • Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na łyżce masła. • Do mięsa dodać bułkę, cebulę, jajko, skórkę z cytryny i przyprawy. • Z masy mięsnej uformować małe kulki. • Klopsiki wkładać do osolonego wrzątku i gotować ok 5 minut

To co kocham

Proponowane wyszukiwania