bułki - 33926 przepisów (strona:1531/2262)

Snickers z toffi, orzechami i masą budyniową 206

zrobić to szybko. To samo z thermomix – interwał, naczynie zamknięte 1 minuta. Podzielić ciasto na dwie równe części. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Rozłożyć jedną część ciasta wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec 20 minut. Jeśli ciasto nie będzie jeszcze upieczone to przedłużyć chwilkę pieczenie. Wyjąć upieczone ciasto, chwilkę

Kuchnia Pokoleń
filety śledziowe w warzywno-cebulowym sosie pomidorowym... 216

gotować z 10 minut na średnim ogniu gorący sos wlać do miski z filetami i zostawić najlepiej na całą noc do wystudzenia - pysznie aromatyczne śledzie w sosie smakują do bułki z masłem lub ciemnym pieczywem...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpeciki w zalewie octowej 863

Składniki: Pulpeciki: 500g mięsa mielonego, 1 jajko, 2 czubate łyżeczki musztardy sarepskiej, 2 łyżeczki majeranku, pieprz, sól, 2 łyżki bułki tartej, plus do obtaczania, 4 łyżki wody, olej. Zalewa octowa: 1 i 1/2 cebuli, 2 mniejsze marchwie, 3/4 szklanki octu ( szklanka 250ml ), 1l zimnej wody, 3 listki laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego, 1 łyżeczka soli, 3 łyżeczki cukru, 4 łyżki

W kuchni u Moniki
Chleb z kaszą jęczmienną 183

uderzyć w ciasto kilka razy pięścią żeby je odpowietrzyć. Można kilka razy je zagnieść rękoma.  Foremkę keksową wysmarować masłem i obsypać kaszą manną - preferuję ją w porównaniu do bułki tartej, bo się tak nie przypala. Włożyć do blaszki ciasto, wyrównując powierzchnię tak, by masa chlebowa równomiernie blaszkę wypełniała, zwłaszcza w kątach - żeby ułatwić sobie nakładanie, można to robić zmoczonymi

Grunt to przepis!
A'la caprese w bułce 231

Składniki: ( na 5 bułek ) Ciasto: 450g mąki pszennej ( ja użyłam tortowej ), 1 łyżeczka soli, 7g drożdży suszonych, 2 łyżki oleju, 250ml ciepłego mleka. Farsz: ( składniki w temp. pokojowej ) 2 i 1/2 średniej wielkości pomidorów, 2 kulki mozzarelli ( 2x125g ), kilka listków świeżej bazylii, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju, sól, pieprz. Ponadto: 1 jajko ( temp. pokojowa ), sezam

W kuchni u Moniki
Zapiekana brukselka z szynką lub boczkiem 205

lubisz brukselki? No cóż, może jeśli przyrządzisz ją w ten sposób, zmienisz zdanie. W polskiej kuchni brukselkę zwykle przyrządzamy w postaci gotowanej z bułką tartą. Czas odmienić oblicze brukselki Prezentujemy dzisiaj brukselkę w nowej odsłonie – zapiekaną. U nas w domu brukselkę nazywamy „bruksą”, bo kto by bawił się w wymawianie długaśnej nazwy bru-ksel-ka, co innego

Mieszam w Garnku
Drożdżówki z jabłkami 218

piekłam pyszne, sezonowe drożdżówki z serem i jagodami . Wszystkie drożdżówki ostatnio piekę z ciasta „Crazy Dough for Everything”, ono króluje w naszej kuchni, polecam np. rogale z makiem , czy bułki . Drożdżowe ciasto jest bardzo proste do wyrabiania, a formowanie drożdżówek z jabłkami to nic trudnego, wałkujemy i kroimy, a potem jemy z apetytem… Polecam! Ciasto na drożdżówki jest słodkie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mini tarty z ciasta francuskiego z pomidorkami i fetą 255

przepisu Dodatkowo, mini tarty urozmaiciłam czarnuszką, jestem ciekawa czy Wy ją lubicie, czy w ogóle już jej próbowaliście? Ja poznałam ją dopiero około 2 lat temu, kupując na próbę bułki z czarnuszką – zakochałam się Wracając do tart, na ich przygotowanie potrzebujecie około godziny. Jak dla mnie, najlepsze na zimno! Przepis na mini tarty z pomidorkami i serem feta Drukuj

Kuchnia Bazylii
Bajgle z mielonym i kukurydzą 217

zgęstnieje. Bajgle kroimy przekrawamy jak kajzerki i górna oraz dolną stronę smarujemy serkiem kanapkowym. Na dolną część układamy nasze mięsko, posypujemy serkiem tartym i nakrywamy górną częścią bułki. Pieczemy 25 min w 200 stopniach. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
CIASTO BURACZANE 227

kakao przesiać i wymieszać. Jajka ubić z cukrem powoli wlewać olej, a następnie dodać buraki. Na koniec wsypać suche składniki. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 60 minut do tzw. "suchego patyczka". Upieczone wyjąć i pozostawić do ostudzenia. Następnie polać polewą rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Pasztet light 184

nasze mięsa , kiedy mamy dodaną pianą , bardzo delikatnie mieszamy łyżką aby nie stracić puszystości , Jak już mamy przygotowany nasz pasztet , do formy na keksa , smaruję masłem , następnie posypuje bułkę tartą , kiedy mamy naszykowane formy , przekładamy nasze mięso , wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy na 160 stopni około 80  minut .     Po tym czasie wyjąć z piekarnika , odstawić

Mój Smak
Warstwowe ciasto drożdżowe 200

Każdy płat posmarować pozostałym masłem. Nałożyć jeden na drugim i zwinąć w rulon dłuższą częścią. Rulon skręcić wokół własnej osi , a następnie ułożyć w ślimaka w natłuszczonej i posypanej bułką tartą tortownicy. Piec około 40-45 minut w 180 stopniach. ostudzić na kratce. Wspólnie ze mną wypiekały: Dorota Mal Gosia Nina

Ewusiowe Smaki
Ossobuco trochę inaczej 293

talerz natką pietruszki i skórką z cytryny. Jeśli zostanie Ci trochę sosu z gulaszu, nie wyrzucaj go. Podgrzej go, przełóż do jakiejś miseczki i podaj z pokrojoną w plasterki bułką, a wyjdzie Ci zajebista przekąska. Szczególnie polecam próbę wyssania szpiku z kości – moja żona nie bardzo to lubi. Ja myślę, że smak jest niczego sobie. Znam natomiast ludzi, którzy

manslogblog
Cudowna moc bananów 166

magnezu . Poprawiają pamięć i budowę zębów oraz kości . Banany polecane są szczególnie sportowcom, bo dostarczają dużo węglowodanów zmęczonemu ciału. Pamiętacie jak Adam Małysz mówił, że podstawą jego diety jest bułka z bananem? Ze względu na dużą zawartość pektyn , banan obniża cholesterol i zmniejsza ryzyko chorób serca. Często zdarza się, że banan jest pierwszym owocem podawanym niemowlętom, ponieważ wspomaga pracę przewodu

Gotuję Testuję
Ciasto z rabarbarem i jabłkami 141

proszkiem do pieczenia, następnie dodać: margarynę, cukier wanilinowy i cukier. Wyrobić całość dokładnie i pod koniec dodać 2 jajka. Wyrobić. Wyłożyć powstałe ciasto na wysmarowaną margaryną brytfannę. Posypać delikatnie bułką tartą. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, dodać po trochu mąki. NADZIENIE: Rabarbar i jabłko pozbawić skórek. Następnie pokroić w kostkę i zasypać cukrem. Całość wyłożyć na ciasto w brytfannie. POSYPKA

Gotuję Testuję