bułki - 33926 przepisów (strona:1280/2262)

Gofry ziemniaczane 139

mąkę pszenną. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę wykładać partiami na gofrownicę wcześniej obficie przetartej olejem. Smażyć do zrumienienia. ----- Podobne: Placki ziemniaczano-dyniowe Bułki ziemniaczane Pogacze ziemniaczane

Weekendy w domu i ogrodzie
Akademia pieczenia chleba: CHLEB nr 1- drożdżowy chleb pszenny 131

zaczniemy wszystko od początku, od podstaw. Otwieram „akademię pieczenia chleba”. Co tydzień w piątek dodam nowy przepis na chleb, na początku będą to wypieki drożdżowe (chleby, bułki, chałki itd.), bo są dużo łatwiejsze i naprawdę trzeba się postarać, aby nie wyszło. A tak jeszcze z historii, to najstarszy, jaki odnaleźli archeologowie chleb pochodzi z Krety, a jego wiek

greenscarf
Schab z pieczarkami pod chrupiącą kruszonką 120

plasterki, cebulę w cieniutkie piórka lekko posolić i wymieszać z majonezem. Kajzerkę rozdrobnić w mikserze lub drobniutko pokroić, ser zetrzeć na tarce, orzechy zmielić lub drobno posiekać. rozdrobnioną bułkę, ser i orzechy przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Plastry schabu ułożyć w naczyniu żaroodpornym na każdym plastrze ułożyć farsz pieczarkowo - majonezowy. Na wierzchu obficie rozłożyć

Andzia Pichci
Roladki z piersi kurczaka 103

zarumienienia, na koniec do warzyw dodałam ser topiony pokrojony w kostkę wymieszałam do rozpuszczenia sera. Zimny farsz nakładałam na rozbity plaster mięsa i zawinęłam. Panierowałam w mące, jajku i bułce smażyłam z każdej strony na maśle klarowanym. Autor przepisu: Sylvia Sylvia Es Artykuł Roladki z piersi kurczaka pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Kotlety z kaszy gryczanej i ziemniaków 130

Składniki : szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 2-3 duże ugotowane ziemniaki 1 duże jajko 1 cebula sól, pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Pokrojoną cebulę przesmażyć na tłuszczu Ziemniaki, kaszę oraz cebulę zmielić Dodać do masy jajko, sól, pieprz i dokładnie wyrobić (masa jest nieco rzadka, jeśli nie poradzisz sobie z formowaniem kotletów dodaj odrobinę suchej kaszy manny) Formować kotlety

Proste Potrawy
Pasztet drobiowo-wieprzowo-wołowy 137

łopatki wieprzowej 0,3 kg boczku wędzonego  0,2 kg wątróbki drobiowej 1 korzeń selera 3 duże marchewki 1 duży por 1 duża pietruszka 1/2szklanki bułki tartej 3 jajka natka pietruszki, koper, seler naciowy przyprawy: sól, pieprz, majeranek suszony, liść, ziele angielskie Przygotowanie: Do garnka wkładamy pokrojone na mniejsze kawałki mięsa (łopatkę i boczek) oraz wołowinę. Obieramy warzywa: cebule

Życie zaczyna się w kuchni
Pieczone mini pączki z kremem budyniowym 129

wycinamy z ciasta krążki. Układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem zachowując odstępy, tak aby bułeczki nie posklejały się podczas pieczenia. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 15 minut. Wyrośnięte bułki smarujemy smarujemy jajkiem lub odrobiną mleka, żeby się ładnie zrumieniły. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni i pieczemy 15 – 20 minut. Upieczone pączusie odstawiamy do wystygnięcia. Budyń

Kuchnia Na Wypasie
Opiekanki z gotowanych kartofli – stary przepis na kotlety ziemniaczane 110

pomocą łyżki lub ręką. Następnie dodajemy pianę z białek i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Z masy formujemy placuszki w kształcie kotletów mielonych. Można je obtoczyć w jajku i bułce tartej, ale nie jest to konieczne. Masa wychodzi dość luźna, więc dla niewprawionych obtaczanie może być trochę kłopotliwe. Kotlety układamy na patelni z rozgrzanym olejem i smażymy najpierw z jednej

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Maltesers bez pieczenia + film 108

waniliowej 2 opakowania śmietan – fixu ( 9 g ) 3 łyżki cukru pudru wierzch ciasta około 162 sztuki draży/cukierków maltesers przepis Draże maltesers miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej, po czym przekładamy do miski, wlewamy rozpuszczone masło i całość dokładnie mieszamy łyżką. Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypujemy składniki na spód ciasta i starannie rozprowadzamy

Smakowite Dania
Buraczane burgery z komosą ryżową 122

pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pieczemy przez 15 minut, po tym czasie burgery delikatnie przekładamy na drugą stronę i pieczemy przez kolejne 15 minut. Podajemy z bułkami (przepis na domowe burgery znajdziesz  tutaj  ) i ulubionymi warzywami i sosami

Qchnia po prostu
Pasztet z mięsa z rosołu 868

tego gotuję nieduży boczek razem z marchewką, pietruszką i selerem. Cebulę krótko gotuję, żeby się nie rozpadła. Mięso przestygnięte mielę dwa razy, na koniec przekręcam warzywa i dwie bułki namoczone wcześniej w wywarze w którym gotowało się mięso. Dodaję też trochę wywaru do pasztetu żeby nie był suchy oraz dwa jajka. Dodaję przyprawy sól, pieprz, czosnek. Piekę

Wasze Przepisy
Najpopularniejsze w 2020 roku 128

Gołabki bez zawiajania 2. Budyniowe ciasto owocowe 3. Zapiekanka makaronowa 4. Ciasto Krówka na biszkopcie 5. Ciasto Bałagan 6. Sałatka z tuńczykiem fit 7. Wiśniówka - nalewka z wiśni 8. Bułki czosnkowe 9. Cukinia faszerowana mięsem mielonym 10. Śledzie z jabłkiem i ogórkiem

Lena Gotuje
MIGDAŁOWA BABKA Z DODATKIEM SERKA MASCARPONE 128

serek mascarpone i aromat migdałowy, wymieszać mikserem. na końcu wsypać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Ciasto dobrze wymieszać do połączenia składników. Formę do babki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przelać ciasto do formy. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec babkę około 1 godziny. Po upieczeniu babkę wystudzić. Polewa: * 100 g mlecznej czekolady * 100 g gorzkiej czekolady

Zrób to smacznie
Pasztet z indyka z żurawiną 132

bulionu drobiowego, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 marchewki (średnie), 1 pietruszka, 600 g piersi z indyka,  300 g wątróbki drobiowej,  1 bułka kajzerka, 2 jajka,  sól i pieprz,  gałka muszkatołowa,  zioła prowansalskie, 1 żółtko,  3 łyżki mleka,  4 łyżki płatków migdałowych. Wino przelać do rondelka. Dodać cukier i zagotować całość

Świat Domowej Kuchni