bułki - 33426 przepisów (strona:1047/2229)

Krokiety z kapustą i grzybami 132

Farsz: 700 g kiszonej kapusty 160 g suszonych grzybów 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 8 ziaren pieprzu czarnego 1 duża cebula sól, pieprz margaryna Dodatkowo: jajka i bułka tarta do panierowania Naleśniki : Jajko miksujemy z mlekiem, wodą i solą. Następnie dosypujemy tyle mąki, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Nakładamy porcję ciasta na rozgrzaną i lekko natłuszczoną patelnię(...)przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdy naleśnik nakładać kopiastą łyżkę farszu, równo go rozprowadzić i zawijać krokiety. Każdego krokieta obtaczać najpierw w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na margarynie aż mocno się zrumienią

My simple kitchen
Gniazdka z mięsa mielonego ze szpinakiem 126

szpinak, który w sezonie kupuję bardzo często. Mrożony chowa się przy świeżym, który jest moim zdaniem dużo smaczniejszy. Zapraszam na obiad. 500g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz ziołowy, papryka ostra, czosnek granulowany 1 pęczek szpinaku 1 duża cebula olej 1 pomidor sól, pieprz 1. Na odrobinie rozgrzanego oleju podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy posiekany(...)szpinak. Dusimy do momentu aż szpinak zmniejszy objętość a woda wyparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 2. Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Zagniatamy na gładką masę. Z mięsa formujemy kulki, które rozpłaszczamy. Palcem robimy na środku dziurkę, którą poszerzamy aż do otworzenia ścianek po boku. Staramy się by wgłębieni było jak największe

Szefowa kuchni
Camembert w panierce 169

się o tym z Instagram-a. Zapraszam Was tam, bo będzie dużo zdjęć na pewno. A dzisiaj dla Was pieczony camembert. Uwielbiam!  Składniki : * okrągły serek camembert  * jajko * bułka tarta * mąka pszenna  * sól, pieprz do smaku * olej do smażenia Przygotowanie : Jajko rozkłócić z solą i pieprzem. Obtoczyć serek w jajku, mące, ponownie w jajku i bułce tartej. Rozgrzać

Magiczne Życie Marty
Roladki drobiowe ze szpinakiem i oscypkiem 198

pomidory z czosnkiem i bazylią- łyżeczka na roladkę  Oscypek ( kupisz KLIK ) -2 plasterki na jedną roladkę  Szpinak -10 listków na jedną roladkę  Panierka –mąka, jajka + sól, bułka tarta  Nie podaję ilości mięsa, bierzemy tyle ile potrzebujemy, jedna pierś na osobę. Każdą pierś myję i przecinam wzdłuż na połowę, uzyskuję dwie  roladki z jednej piersi(...)Można spiąć  wykałaczką, którą przed panierowaniem delikatnie wyciągam. Roladki panieruję najpierw w mące, następnie w jajku rozbełtanym z odrobinką soli ( trzeba uważać ponieważ oscypek jest słony ) i w bułce tartej. Smażę na oleju ze wszystkich stron. Podaję od razu.  Roladki drobiowe ze szpinakiem i oscypkiem  Roladki drobiowe ze szpinakiem i oscypkiem  Roladki drobiowe ze szpinakiem

Takie tam pichcenie
Roladki schabowe z fasolką i serem 156

Środek roladki wypełniony jest również ciągnącym serem. 400 g schabu 100 g fasolki szparagowej 300 g sera 4 łyżki natki pietruszki Przyprawa do steka RAFEX Sól Pieprz 1 jajko Bułka tarta do panierowania Schab kroimy w plastry (mi wyszły 4 sztuki). Rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawą do steków, sola i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Natkę pietruszki siekamy(...)drobno. Mieszamy z serem. Na każdym płacie schabu układamy garść sera i kulka fasolek szparagowych. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Pierś z kurczaka z szynką i serem 189

Składniki ( 4 porcje) : 1 podwójna pierś kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry sera żółtego sól, pieprz 2 jajka + bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje. Lekko roztłuc i posypać solą oraz pieprzem. 2. Na każdą porcję ułożyć plaster sera i szynki. 3. Zawinąć roladki 4. Mięso zamoczyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć(...)bułce. 5. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu

A Ty Smakuj Mnie
Młoda kapusta z pulpecikami 129

Smaczna potrawka kapuściana, z mięsnym wkładem w postaci wieprzowych pulpecików. Składniki: 25 dag mięsa wieprzowego mielonego, 1 bułka, 1 jajko, 1 główka młodej kapusty, 1 marchewka, 1 pietruszka, 2 cebule, 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 1 litr bulionu rosołowego, 4 pomidory, sól do smaku, pieprz do smaku. Wykonanie: Kapustę poszatkować, marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce i ugotować w bulionie(...)rosołowym pod przykryciem. Z mięsa , jajka, namoczonej i odciśniętej bułki przygotować masę, doprawić do smaku i dokładnie wyrobić. Formować pulpeciki , włożyć do kapusty i gotować przez 15 minut na wolnym ogniu. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, dodać do kapusty razem z pokrojonymi na ćwiartki pomidorami i jeszcze raz doprawić do smaku

Tradycyjna Kuchnia
Drożdżówki z truskawkami, rabarbarem i kruszonką 302

mąki pszennej 70 g masła 25 g świeżych drożdży 200 ml mleka jajko 3 łyżki cukru szczypta soli Owoce: 150g truskawek 200 g rabarbaru łyżka cukru łyżka bułki tartej Kruszonka: 80g mąki pszennej 40g cukru 40g masła   Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłego mleku. Odstawiamy na 10 minut, aż zaczyn(...)najmniej pół godziny. Wyrośnięte ciasto dzielimy na sześć części. Z każdej formujemy kulę i spłaszczamy. Drożdżówki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą posypujemy po środku bułką tartą, na niej układamy owoce. Składniki na kruszonkę zagniatamy palcami, aż stworzą się sypkie grudki. Posypujemy nią wierzch każdej drożdżówki. Bułeczki pieczemy około 35 minut w temp

e-PrzepisyKulinarne
Tarta winna bo idealna do wina 163

śmietanki 30-36 % 1 jajko sól himalajska (młynek) do smaku pieprz kolorowy (młynek) do smaku odrobina masła (do smażenia i wysmarowania formy) odrobina oliwy z oliwek (do smażenia) odrobina bułki tartej (do obsypania formy) Wykonanie: W pierwszej kolejności należy wykonać ciasto na tartę - klik.   Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę lub prostokąty.  Podsmażyć mięso krótko (tylko(...)świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Ser feta pokroić w drobną kostkę.  Włączyć piekarnik, ustawić temperaturę 170 stopni, program góra/dół. Formę do tarty natłuścić masłem, następnie obtoczyć w bułce tartej.  Rozwałkować ciasto, wyłożyć nim formę.  Na cieście układać kolejno - kurczaka, szpinak z czosnkiem, pomidory, ser feta. Zalać wszystko mieszanką śmietany i jajka.  Wstawić do piekarnika

Garniec Magalie
Ale pasztet! 257

ząbki czosnku 100 gramów masła 2 łyżki mąki oliwa 2 jajka 1,5 łyżki majeranku 1-1,5 łyżki gałki muszkatołowej  pieprz czarny sól 4-5 łyżek bułki tartej Konfitura: 240 gramów konfitury śliwkowej 2,5 łyżeczki żelatyny spożywczej 3 łyżki gorącej wody Wykonanie: Wykorzystujemy mięso pozostałe z rosołu lub gotujemy wywar mięsno - warzywny (rosół). Po ugotowaniu mięso(...)się doprawić po swojemu, użyjcie proszę ilości przeze mnie podanych, po pierwszym razie będziecie już znać swoje dokładne preferencje smakowe.  Po doprawieniu dodajemy do całości 2 jaja oraz bułkę tartą. Aby pasztet był delikatny jak chmurka - radzę wyrabiać mięso rękami.  Formę wykładamy pergaminem, wzdłuż i w poprzek. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni, program góra/dół. Mięso

Garniec Magalie
Kotlety z kalarepy 110

wrażenie, że jest to lekko zapomniane warzywo, a pojęcia nie mam dlaczego. Może w wersji dzisiejszych kotlecików zachęce kalarepkowych niejadków. Składniki: 4 kalarepki, 2 jajka, ½ łyżeczki mąki ziemniaczanej, ½ szklanki bułki tartej, 10 dag żółtego sera, sól do smaku, masło do smażenia. Wykonanie: Kalarepkę umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Następnie schłodzić, pokroić w plastry. Jajka roztrzepać wymieszać z bułką

Tradycyjna Kuchnia
Szparagi wg przepisu Andrzeja Polana 136

wydania magazynu 'Kuchnia'. Zapraszam do przygotowań! Szparagi (dla dwóch osób): 1/2 pęczka zielonych szparagów sól i cukier do smaku 2 jajka, rozbełtane 100 g sera bursztyn, startego 1 łyżka bułki tartej olej do smażenia Aioli cytrynowe: 1 białko 1/2 łyżeczki pikantnej musztardy sok z 1 cytryny skórka z 1/2 cytryny 125 ml oleju rzepakowego sól, pieprz i cukier do smaku(...)solą, świeżo mielonym pieprzem. Odstawiamy na bok. 3. Na patelnię wlewamy tyle oleju, żeby pokryły szparagi, rozgrzewamy. W jednej misce umieszczamy rozbełtane jajka, w drugiej tarty ser wymieszany z bułką tartą. Szparagi obtaczamy w jajku, potem w serze i smażymy na złoty kolor w tłuszczu. Odsączamy na ręczniku papierowym, przekładamy na dwa talerze. 4. W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy

My Culinary Art
Pulpety drobiowe ze słonecznikiem w sosie pomidorowym. 157

czym lubicie najbardziej. Składniki : 500 g mięsa z kurczaka 1 jajko 100 g słonecznika ,podprażonego na suchej patelni sól ,pieprz ,ulubione przyprawy cebula ,pokroić ,zeszklić na rumiano na patelni bułka tarta Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wymieszać . Bułki dodajemy tyle ,aby masa nie była za luźna i dało się z niej formować pulpety .Mięso wcześniej mielimy ,lub jeśli

Ladylaura.
Królewski sernik 513

przyprawy do sernika i mas serowych , u mnie  Skworcu 1 duży budyń waniliowy- proszek 1 łyżka mąki pszennej typ 500 u mnie http://mlyn-kopytowa.pl/ Ponadto papier do pieczenia, bułka tarta na obsypanie brzegów tortownicy oraz troszkę margaryny do posmarowania obręczy. Robimy ciasto. Z przesianej mąki, masła i pozostalych składników wyrobić ciasto , i pokrojone w kawałki i zawinięte w folie(...)się połączą.Dodajemy po trochu ser ciągle miksując. Wyciągamy połowę ciasta i ścieramy na dużych oczkach do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy- nie zapominajmy o posmarowaniu obręczy i posypaniu bułką tartą! Nagrzewamy piekranik do 180 stopni. Na starte ciasto wylewamy masę, a na wierzch masy, bardzo delikatnie i z wyczuciem ścieramy druga porcję kakaowego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach przez

Z Kuchni Do Kuchni
Pełnoziarniste bananowe ciasteczka z płatkami owsiamymi 148

zimną wodą i dodać sok z połówki cytryny. Mąkę z proszkiem do pieczenia i solą przesiać do miski. Do mąki dodać miękkie masło i wyrobić najlepiej mikserem do konsystencji bułki tartej. Ubitą pianę z wody po ciecierzycy połączyć z rozgniecionym bananem. Powstałą masę połączyć z „bułką tartą” dodać cukier i płatki owsiane, zamieszać łyżką i wyrobić chwilę mikserem

greenscarf