bułki z pieczarkami - 1880 przepisów (strona:77/126)

Mini burgery pieczarkowo-jajeczne 136

blogu Lawendowy Dom. Są niebywale proste do wykonania i bardzo smakowite. Do burgerów idealne!     Składniki /12-14 szt./: 500 g pieczarek 1 cebula 3 jajka ugotowane na twardo 1 jajko pęczek natki pietruszki sól pieprz bułka tarta olej do smażenia   Dodatki: 2 pomidory 12 mini bułek sałatka 12 plasterków sera topionego w plastrach ulubiony sos Czytaj dalej... Artykuł

Pasja Smaku
Babka majonezowa 201

wysypania formy 1. Jajka zmiksować z cukrem na puch, dodać resztę składników i ponownie zmiksować.  2. Formę wysmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec do suchego patyczka - ok 50 min w 175*C. Inspiracja: Pieczarka Mysia

Kto ugości moich gości?
Pieczarkowe bułki 124

tarty ser sól, pieprz, papryka kilka kropli sosu sojowego Przygotowanie: Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć z drobno posiekaną cebulą i obranymi pieczarkami w ćwiartki.. Doprawić do smaku solą i pieprzem, papryką i sosem sojowym. Z bułek wydrążyć środek, nafaszerować - posypać serem i zapiec ok 15 min w 180 st C na termoobiegu.. Smacznego

Gaździnka warzy
Wigilia i Boże Narodzenie: Ryba w czerwonym sosie 143

obracania ryb, półmisek lub ozdobną miskę. Przygotuj składniki 1 kg filetów rybnych np. z morszczuka*, 1/2 kg pieczarek, 8 cebul, 1 ketchup łagodny, 1/3 słoiczka koncentratu pomidorowego, 1/2 szklanki wody, 1 łyżkę octu, 1 łyżkę cukru, mąkę, 1 - 2 jajka, bułkę tartą, tłuszcz do smażenia, sól, pieprz. Rybę umyj, osusz i pokrój na porcje. Każdy kawałek oprósz solą. Jajka sparz(...)ryby opanieruj w mące, jajkach i bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej. Na gorącym tłuszczu usmaż ryby. Gdy z obu stron ryby nabiorą ładnego, złotobrązowego koloru, przełóż je na papierowe ręczniki, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Gdy ryby będą gotowe, przygotuj sos. Cebule obierz z łupinek i pokrój je w kostkę. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w plasterki

blog.moje-pasje.info
Kotleciki z kurczaka, pieczarek, sera i ziarenek 396

bardzo smaczne i są alternatywą do tradycyjnych kotletów w panierce z bułki tartej i jajek. Kotlety nabierają fajnego smaku, a to za sprawą tego, że możemy dodać do nich ulubione dodatki.Post Kotleciki z kurczaka, pieczarek, sera i ziarenek pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Tort…ziemniaczany 198

wymieszać. Spód i boki formy (u mnie o średnicy 22 cm) wysmarować masłem. Oprószyć spód kaszą manną, bułką tartą, czy np. jak ja, zmielonymi pestkami słonecznika. Do formy przełożyć 2/3 masy ziemniaczanej. Na wierzch poukładać warzywa w kolejności: por, cukinia, bakłażan, papryka, pieczarki. Całość przykryć pozostałą masą ziemniaczaną i posypać wierzch posiekanym szczypiorkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 190 stop

gutfut
Kotlety mielone inaczej 263

przepis. Kotlety mielone inaczej  Składniki: 450 g mielonej szynki wieprzowej 1 mała cebula czerwona 1/3 szklanki bułki tartej ¼ szklanki tartego sera tupu parmezan (np. Corregio) 1 jajko około 7-8 plasterków szynki dojrzewającej (no. Serrano) około 7 pomidorów suszonych 3 średnie pieczarki świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano ½ łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki rozmarynu(...)sosu Worhestershire (opcjonalnie) olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę, pieczarki, pomidory suszone i szynkę kroimy w drobniutką kostkę. Przesmaż na patelni wszystkie składniki.   Mięso mieszamy najpierw z jajkami i przyprawami. Następnie dodajemy podsmażone na patelni składniki i jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy-najlepiej rękami.  Ważne składniki równomiernie się wymieszały. Bułkę tartą mieszamy z parmezanem. Dłońmi zamoczonymi w zimnej wodzie

Mania Gotowania
Klopsowa z ogórkiem konserwowym i papryką 152

Składniki : * 0,50 dag mielonego * 2 łyżki tartej bułki * 1 jajko * 3 ząbki czosnku * 2 l bulionu (może być z kostki) * 2 cebule * łyżka masła * 2 czerwone papryki * 25 dag pieczarek * 10 ogórków konserwowych + szklanka zalewy * 2 łyżki mąki * 2 łyżki śmietany * 2 pęczki natki pietruszki * sól, pieprz Sposób przygotowania : Bulion zagotowujemy. Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle

Pobite gary Barbary
Babka mięsno gryczana z sosem serowo pieczarkowym 138

duże jajka, 1 kopiasta łyżeczka musztardy Dijon, sos: 300 g jak najmniejszych pieczarek, 100 - 150 ml bulionu rosołowego, 100 g śmietanki 30%, 50 g startego sera żółtego, 1 łyżka sosu Worcester, sos sojowy do smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego, ponadto: tłuszcz do wysmarowania formy,   bułka tarta do podsypania formy, świeża zielona pietruszka, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie(...)mięsem. Całość mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia, który smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Do formy przekładamy przygotowaną masę, którą dociskamy by dokładnie wypełniła formę. Tak przygotowaną babkę pieczemy 190°C ok. 35 min. Po upieczeniu babkę odwracamy delikatnie ściągamy papier. Sos pieczarkowy: Pieczarki myjemy i suszymy. Jeśli nie mamy małych to kroimy na połowę lub ćwiartki. Na dużej

Moniki Smakołyki
KROKIETY Z PIECZARKAMI, PAPRYKĄ I SEREM 218

Dziś zapraszam na pyszne, domowe krokiety :) Krokiety zazwyczaj robię z mielonym mięsem albo z pieczarkami. Takie smakują nam najbardziej. Tym razem farsz pieczarkowy wzbogaciłam o różnokolorowe papryki i ciągnącą mozzarellę. Wyszło pysznie :)) Krokiety można przygotować sobie wcześniej i zamrozić. Nie tracą one na swoich walorach smakowych. Oczywiście przy wyborze farszu możemy dowolnie kombinować i napychać nasze(...)pokrojone pieczarki. Smażymy mieszając, aż odparuje woda, którą puściły pieczarki. Solimy, pieprzymy, dodajemy słodką paprykę - do smaku. Studzimy, po wystudzeniu dodajemy starty na oczkach ser. Mieszamy całość.Na każdy naleśnik nakładamy farsz, zwijamy do środka najpierw boki, następnie zwijamy naleśnik w rulon. Panierujemy najpierw w jajku potem w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor

Walijskie Pichcenie
Roladki ze schabu z czosnkiem niedźwiedzim w pikantnym sosie warzywno grzybowym 136

Zapraszam! Składniki: Na roladki: 600 g schabu bez kości, 6 plasterków żółtego sera, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, 2 - 3 jajka, bułka tarta, olej do smażenia Na sos: czerwona słodka papryka, żółta słodka papryka, papryczka chili, 3 cebule, 400 g pieczarek lub grzybów leśnych, łyżka czosnku w oleju z ziołami (można zastąpić 4 ząbkami świeżego i dodać do sosu wcześniej), łyżka(...)paseczki, papryczkę chili w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w piórka, pieczarki w ćwiartki, korniszony w paseczki. Czosnek i cebulkę odcedzić z zalewy. W garnku rozgrzać olej, wrzucić pieczarki, cebulę, słodką i ostrą paprykę. Dodać przyprawy, podsmażyć, zredukować ogień i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodać sok pomidorowy, ketchup, ajvar, przemieszać i dusić jeszcze przez 10 minut

Nie tylko w kuchni
ZAPIEKANE MIĘSNE KULKI Z WARZYWAMI POD CZONSKOWYM BESZAMELEM 110

Mięsne kulki: mięso mielone wieprzowe ok. 700 gram jajko 1 szt. bułka tarta 3 łyżki sól 1 płaska łyżka czosnek 2 ząbki cebula 1/2 szt. majeranek 1 łyżka pieprz ok. 1/3 łyżeczki Warzywa: marchew żółta 1 szt. marchew zwykła 1 szt. brokuł kilka różyczek strączki groszku 1 garść pieczarki 3 szt. olej do smażenia 3-4 łyżki  Beszamel: masło(...)bułką tartą. Dodać sól, pieprz,majeranek, posiekane ząbki czosnku oraz startą na najdrobniejszych oczkach cebulę. Wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 min.  2. Z mięsa mokrymi dłoniami uformować średniej wielkości kulki. Umieścić na rozgrzanej patelni i przysmażyć z każdej strony na złoto.  3. W kwadratowym naczyniu umieścic obrane i pokrojone w plastry marchewki oraz groszek i posiekane pieczarki

Kuchnia Paulettes
Kotlety z kaszy jęczmiennej (z pieczarkami) 203

którzy nie przepadają za kaszą jęczmienną? Zapewniam, że taki kotlet podbije ich kubki smakowe! (10 niewielkich sztuk) 120g kaszy jęczmiennej z pieczarkami (1 saszetka) 2 jajka 1 cebula (mała) 1 ząbek czosnku 20g żółtego sera 2 łyżki bułki tartej   sól, pieprz Dodatkowo:  bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia  Kaszę ugotować (na sypko) wg przepisu z opakowania

Di gotuje
Zapiekanki 136

Jeżeli lubicie szybie i pyszne jedzonko, polecam zrobić zapiekanki :) Składniki: bułki (można użyć takich jakie lubimy najbardziej albo takie jakie mamy aktualnie w domu) ser żółty pieczarki cebula czosnek parówki pokrojone w kostkę (dobrej jakości, żeby nie zepsuły nam smaku ;) masło papryka ostra/ słodka Przygotowanie: Bułeczki posmarować bardzo cienką warstwą masła. Pieczarki i cebulkę  pokroić w kostkę i podsmażyć

The Sweet Damsel
Nadziane zapiekanki 321

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nadziane zapiekanki to trochę inna alternatywa dla znanych już zapiekanek. Pieczarki, wędlina, ser wszystko jak w tradycyjnych zapiekankach tyle, że cała zawartość ukryta jest w środku bułki. Wykonane w kajzerkach ale świetnie sprawdzą się też długie bagietki. U mnie dodatkowo z oliwkami i suszonymi pomidorami, które uwielbiam

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania