surówką. Danie ma 280 kcal. 50 dag.mielonego mięsa mieszanego lub drobiowego 20 dag.niedużych pieczarek 1-2 cebule 2 Ząbki czosnku 1 jajko sól pieprz oregano olej tarta bułka ********************************************** Pieczarki myjemy,osączamy,drobno siekamy.Obieramy cebulę ,drobno ją siekamy w kosteczkę.Na patelnię wrzucamy pieczarki ,podsmażmy aż puszczą sok,odparować.Dodač łyżkę oleju,podgrzać,wrzucič cebulę i posiekany
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiogrodzie na grillu, ale poza sezonem również je przygotujemy – na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. 500-700 g mielonego mięsa kurczaka 1 cebula 150-200 g pieczarek bułka tarta 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki przyprawa do grilla sól, pieprz Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki. Rozgrzewamy olej lub masło(...)cała woda jaką puszczą grzyby odparuje. Odkładamy do przestudzenia. Mielone mięso wkładamy do miski, dodajemy przesmażoną cebulę z pieczarkami. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do grilla (mniej więcej po 1 łyżeczce) oraz sokiem z cytryny. Dodajemy natkę pietruszki i bułkę tartą (tyle, by masa była zwarta). Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy okrągłe kotleciki (u mnie ze zmielonych 3 pojedynczych piersi kurczaka
Smaki Na Talerzumoim żołądku. Świeże składniki, trochę cierpliwości i powstało pyszne danie, idealne na kanapki z bułką pełnoziarnistą, ogóreczkiem konserwowym i szczypiorkiem :) Składniki: 1 kg udek z kurczaka ziele angielskie, liście laurowe 2 marchewki 2 pietruszki ćwierć selera mały por 2 cebule 200 g pieczarek 1 czerstwa grahamka 3 ząbki czosnku mały pęczek natki pietruszki 2 jajka garść orzeszków ziemnych (niesolonych) garść(...)ostygnięcia.* 5. Bułkę namoczyłam w rosole, odcisnęłam. 6. Obrane ząbki czosnku przecisnęłam przez wyciskarkę. 7. Ostudzone mięso oddzieliłam od kości i skórek i, wraz z warzywami, cebulką z pieczarkami, bułką, dwukrotnie zmieliłam w maszynce do mięsa. 8. Do powstałej masy dodałam czosnek, posiekaną natkę pietruszki, odsączone orzeszki i rodzynki oraz żółtka. Całość doprawiłam solą, pieprzem, gałką i ostrą papryką
Kulinarny Pamiętnikpokombinowałam i udało mi się zrobić coś co smakowało mojemu mięsożernemu mężowi...kotleciki wegetariańskie. Składniki: 500g twarogu 3 krotnie mielonego 1 duże jajko 1 szklanka mąki pszennej 200g pieczarek bułka tarta olej sól morska w młynki (u mnie Kamis) pieprz kolorowy w młynku ( u mnie Kamis) Sposób przygotowania: Pieczarki kroimy bardzo drobno, doprawiamy do smaku i przesmażamy na patelni
Wielki apetytporcji i formujemy spore, dosyć płaskie kotlety – większe i bardziej płaskie niż nasze swojskie mielone. Otaczamy je lekko w tartej bułce i wykładamy na deskę, też lekko posypaną tartą bułką. Pieczarki oczyszczamy wilgotnym ręcznikiem, przycinamy trzonki równo z kapeluszem i kroimy grzyby na cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzewamy masło i na gorącym tłuszczu rumienimy grzyby. Zalewamy je sosem pieczeniowym rozmieszanym(...)łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżka granulowanej cebuli 2 łyżeczki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki sosu Worcestershire 2 łyżki zimnej wody bułka tarta olej do smażenia sos pieczeniowy ciemny wg przepisu na opakowaniu (totalnie po amerykańsku, na łatwiznę ) 350g pieczarek 2 łyżki klarowanego masła sól pieprz Zapisz
Karo in the Kitchenłyżeczka świeżego tymianku 1 bułka proteinowa Łyżkę masła rozpuść na patelni. opłukany szpinak wrzuć na patelnię i smaż aż dobrze zwiędnie. Dopraw solą i rozłóż na rozkrojoną na pół bułkę. Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki. Wrzuć resztę masła i grzyby na patelnię, dopraw solą i pieprzem. Smaż pieczarki w wysokiej temperaturze. Grzyby powinny się smażyć a nie gotować. Wyjmij
codojedzeniaróżnymi farszami ale dziś pokażę chyba znany i prosty. Na dodatek, moje faszerowane jajka będą jeszcze podsmażane :) Składniki: 5 jajek + 2 jajka do panierowania 1/2 cebuli 15 dag pieczarek bułka tarta sól pieprz Sos: 1 mała Activia 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka majonezu sól pieprz cukier sok z cytryny Jajka gotujemy na twardo. Kroimy(...)tarce i łączymy je z pieczarkami. Tak przygotowanym farszem nadziewamy białka jajek. Oczywiście nie wypełniamy tylko dziurki po żółtku ale starajmy się pokryć nim całe białko, żeby przypominało całe jajko :) Jajka możemy również podać w takiej postaci, ,muśnięte majonezem i posypane szczypiorkiem. Ja jednak robię ciepłą przekąskę i panieruję je w jajku i bułce. Podaję je z pysznym sosem jogurtowo
Olikowa kuchniaSkładniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 300 g pieczarek 1 łyżeczka każdej z przypraw: bazylia, oregano, papryka ostra mielona, pieprz Mięso mielone mieszamy z jajkiem bułką tartą i wszystkimi(...)przyprawami. Pieczarki podsmażamy na odrobinie tłuszczu aż cała woda wyparuje. Połowę mięsa mielonego układamy w foremce (ja mam wymiary - 25 cm x 12 cm) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczarki podsmażone układamy w foremce na mięsie, przykrywamy resztą mięsa. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 35 minut (10 minut przed wyciągnięciem można położyć ser na górę). Smacznego
Moje-pitraszenieMoja propozycja na pyszną i szybką kolację. Wydrążyć środek z bułek. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelnię wlać olej, rozgrzać. Wrzucić cebulkę i smażyć aż straci kolor surowizny. Dodać grzyby, oregano, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć aż cała woda z grzybów wyparuje. Następnie dodać poszarpaną na kawałki mozzarellę. Zmniejszyć ogień i smażyć
Kuchnia Pokoleńserem - takie proste a jakie pyszne. Już bardzo dawno nie robiłam ani nie jadłam takich zapiekanek, czasem staję na głowie żeby wymyślić coś nowego, a tu proszę bułka, pieczarka i trochę żółtego sera i jest chrupiąca uczta :) Pieczarki przyprawiłam odrobiną garam masali co dało im ciekawy nowy smak. Polecam, wypróbujcie :) Składniki potrzebne do przygotowania zapiekanek
Gotuj Się Kto Możepieczarki nadziewać mięsem postanowiliśmy mięso nadziać pieczarkami. Bardzo smaczna wersja z pewnością przypadnie do gustu każdemu ,kto lubi kotlety mielone. Składniki 300 g łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku kilka pieczarek bułka tarta jajko sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W misce wyrabiamy je z jajkiem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent
R'n'G KitchenPieczeń rzymska z jajkami...Dobrze przyprawione, zmielone mięso z łopatki wieprzowej.Jajka na twardo ułożone w rzędzie.I mnóstwo pietruszki.Oto przepis na pyszną i aromatyczną pieczeń!Elegancki
Gospodyni Miejskapodsmażyć, następnie dodać umyte i drobno pokrojone pieczarki. Smażyć do lekkiego przyrumienienia, wystudzić. Bułeczkę pokroić i namoczyć w mleku. Do mięsa dodać jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę z pieczarkami, bułkę odciśniętą z nadmiaru mleka, kaszę mannę i pozostałe przyprawy i sól. Mięso wyrabiać dłonią do czasu, aż masa będzie zwarta i dobrze wyrobiona. W przypadku, gdy masa jest dość
Kuchcik gotujetego co się znajdzie w lodówce. Zapiekanka to również szaleństwo kiedy w pokoju jest 32 stopnie... Ale dzieci CHCĄ ZAPIEKANKI... i ja też chcę... Na moje zapiekanki zużyłam -bułkę -pieczarki duszone z cebulką na maśle- bo mi zostały z gołąbków -szynkę -wędzony ser -masło czosnkowe -ketchup i bazylię Posmarowałam kromeczki masłem, położyłam ser, pieczarki,szynkę. Dałam na wierzch ketchup-dzieci
Z Kuchni Do KuchniPamiętam doskonale jak w Katowicach na ulicy Wawelskiej (dzisiaj w tym miejscu powstała knajpa z azjatyckim jedzeniem) były sprzedawane w okienku najlepsze zapiekanki w mieście, długa bułka, pieczarki z dużą ilością natki z pietruszki i ciągnący się ser. Od tej pory nie jadłam nic lepszego, a minęło dobre ćwierć wieku! Ot smaki PRL-u najlepsze! Drożdżowe pierożki z kapustą
Moja smaczna kuchnia