bułeczki - 9699 przepisów (strona:354/647)

Drożdżówki z budyniem lub makiem (wegańskie) 75

Przepis na drożdżówki miał pojawić się tylko na naszym IG (serdecznie zapraszamy) jednak postanowiłyśmy dodać go również na blogu. Powidzcie sami, czy ktoś nie lubi drożdżowych bułeczek z nadzieniem? 😍  My nie mogłyśmy się zdecydować czy wolimy z budyniem czy z makiem więc zrobiłyśmy obie wersje. Można użyć też owoców, konfitury czy sera 😋 Składniki: Ciasto drożdżowe -500 g mąki orkiszowej

Candy Pandas
Drożdżówki z serkiem, rabarbarem i truskawkami 123

wymieszać z proszkiem budyniowym. Dnem małej szklanki robić w wyrośniętych placuszkach wgłębienia. Do środka nakładać po łyżce serka oraz kawałki rabarbaru i truskawek. Drożdżówki posmarować jajkiem i posypać kruszonką. Bułeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok 20 minut do zarumienienia

Smakołyki Asi
Konfitura z rabarbarem i marakują 118

pyszną konfiturę.  Konfitura ma słodko-kwaśny smak i jak zapewnia producent cukru, doskonale komponuje się z deską serów i białym winem. Ja na początek wypróbowałam ją ze zwykłą bułeczką i powiem, że jestem zachwycona tym smakiem. Na pewno będzie też idealnym dodatkiem do naleśników, gofrów czy innych deserów. Zachęcam Was do odwiedzenia strony Diamant- Słodkie Łączy i wzięcia udziału

Smakołyki Asi
Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem 120

weekend spontanicznie – po tym jak na bazarku kupiliśmy dojrzały, czerwony rabarbar. W lodówce były truskawki i drożdże, więc od razu wiedzieliśmy, że będziemy robić maślane drożdżówki. Bułeczki z tego przepisu wychodzą lekkie, puszyste, o wyczuwalnym maślano-cytrynowym smaku. Ten zestaw dobrze komponuje się ze słodkimi truskawkami i kwaśnym rabarbarem. Serdecznie polecamy. Udostępnij Drożdżówki z truskawkami i rabarbarem – składniki

niecodziennikpary
Dżem malinowy z wanilią 71

Czas czytania: 2 min Dżem malinowy z wanilią jest cudowny idealny do drożdżowych bułeczek, deserów i lodów. Jest delikatnie słodki z wyraźną nutą wanilii i aksamitnie gładki w smaku i konsystencji. Moja sugestia, jeśli chodzi o mycie malin, to panuje opinia, by nie myć malin, ja mówię myć!!! Przecież nie wiemy, w jakich warunkach rosły czy może kilka dni przed

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułki z twarożkiem 81

ciepłe miejsce na około 1 do 2 godzin. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 st C. Ciasto podzielić na 15 równych kawałków ( po około 80 g każda ) uformować okrągłe bułeczki, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Bułki odstawić na 30 - 45 minut do wyrośnięcia. Następnie posmarować bułki jajkiem wymieszanym z mlekiem, posypać ulubionymi nasionkami. Przed wstawieniem bułek do piekarnika

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżówki z truskawkami 75

odstawić do podwojenia objętości, na około 40 minut. Następnie ciasto należy przerobić, podzielić na 10 - 12 równych części. Na blachę wyłożyć papier do pieczenia z ciasta uformować okrągłe bułeczki, układać je w sporej odległości od siebie, bułki sporo urosną, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzać do temperatury 190 st C Ze składników na kruszonkę zagnieść zwarte, sklejające

SprawdzonaKuchnia.pl
Dżem z pomarańczy 58

pomarańczy. To jest to! Dżem z pomarańczy jest bardzo, bardzo smaczny i fantastycznie smakuje podany z naleśnikami kokosowymi z mąki ryżowej. Warto spróbować też z placuszkami pancakes , czy świeżymi bułeczkami pszennymi . Poza walorami smakowymi dżemu z pomarańczy jest jeszcze coś, co cieszy oko, czyli piękny pomarańczowy kolor , który dżem zawdzięcza dyni Hokkaido. Dodatek dyni sprawił, że konsystencja dżemu jest bardzo

SprawdzonaKuchnia.pl
Malasadas – pączki portugalskie 71

pączki są niezwykle miękkie i delikatne . Jest kilka sposobów na ich przygotowanie. Najłatwiejszy sposób to nakładanie ciasta łyżką na rozgrzany olej, podobnie jak racuchy . Drugi sposób to formowanie okrągłych bułeczek lub wycinanie ich z rozwałkowanego kawałka ciasta. W drugim sposobie jest jedna niedogodność, a mianowicie ciasto jest tak delikatne, że trudno przenieść je na olej nie uszkadzając ich. Znalazłam

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułki cynamonowe 81

opcją grill. Ciepłe bułki wyśmienicie smakują z filiżanką dobrej kawy, zapraszam! Print Bułki cynamonowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne puszyste i pachnące, bułeczki cynamonowe. Course Desery Cuisine Szwedzka Keyword ciasto drożdżowe, cynamon Prep Time 30 minutes Cook Time 12 minutes Total Time 42 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 525 g mąki pszennej

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułki gryczano słonecznikowe 76

Słonecznik można zastąpić pestkami dyni lub orzechami włoskimi. Bułki gryczano słonecznikowe Formowanie bułek może być dobrą zabawą dla dzieci tutaj nie trzeba specjalnie przykładać się i formować idealnych okrągłych bułeczek. Wystarczy po podzieleniu ciasta na dowolnej wielkości kawałki niedbale uformować fantazyjne kształty. Ponieważ ciasto jest dość klejące, pamiętajcie o solidnym podsypywaniu mąką blatu roboczego i formowanych bułek, to ułatwi

SprawdzonaKuchnia.pl
Drożdżowy zwijaniec z czekoladą 84

Czas czytania: 3 min Ostatnio szalejemy z ciastem drożdżowym , pieczemy słodkie bułeczki z różnego rodzaju nadzieniami. Klasyczne ciasta drożdżowe z kruszonką i inne wariacje na temat klasycznych drożdżowych wypieków . Dziś podzielę się z Wami bardzo prostym przepisem na drożdżowy zwijaniec z czekoladą. Ciasto przygotujecie bardzo szybko! Jeszcze szybciej zrobicie masę czekoladową do wypełnienia warstw. Ciasto składa się z trzech okrągłych

SprawdzonaKuchnia.pl
Ślimaczki cynamonowe z migdałami 95

miejsce do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st.C. Ślimaczki przed wstawieniem do piekarnika pomalować rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem. Pieczemy około 15-20 minut do zarumienienia się wierzchu bułeczek. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika przełożyć na kratkę. Wierzch polać przygotowanym lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznego! Artykuł Ślimaczki cynamonowe z migdałami pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Bułki śniadaniowe z makiem 90

piekę domowe pieczywo – Rogale pszenne z makiem piekę przeważnie z Crazy Dough for Everything , albo piekę też pyszne bułki z przedziałkiem i bułki domowe wielozbożowe. Tym razem upiekłam bułeczki, które nazwałam bułki śniadaniowe z makiem , bardzo je polecam! Jak zdążycie to może je jeszcze dzisiaj upiec na drugie śniadanie. Są pyszne. Miękkie, pachnące masłem, z rumianą skórką. Chętnie zjadam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię