Szybko, smacznie i pożywnie, takie dania to ja lubię. Pachnąca zupa na talerzu a brzuchy się cieszą. Polecam wszystkim zabieganym. Azjatycka zupa z łososiem. ROZWIŃ I
Moje Małe CzarowanieJeśli chcecie zrobić mega szybki obiad to stir fry powinien być Waszym pierwszym wyborem. Wystarczy garść warzyw i dwie-trzy orientalne przyprawy. Czas przygotowania: 5 minut
Niedzielny kucharzDziś proponuję przepyszną surówkę, znika zastraszająco szybko z pucharków. Uwielbiam surowego brokuła, ma tak cudny aromat że mogę go jeść i jeść. Tutaj dodatkowo dodałam pachnąca
Moje Małe CzarowaniePonieważ szakszukę uwielbiam od zawsze dzięki Yotam Otolenghi, gości ona na naszym stole bardzo często. Szakszuka czyli jaja sadzone w warzywach, tak po krótce. Tym razem
Moje Małe CzarowanieNie każdy je lubi, jednak jeśli nie spróbujecie to nie będziecie wiedzieć co tracicie :) Makaron z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to niezwykle szybkie w przygotowaniu danie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W słoneczny, niedzielny poranek zapraszam na marchewki z ciasta francuskiego. Szybki i łatwy przepis dla każdego. Pod warunkiem, że mamy gotową rolkę ciasta francuskiego w lodówce
dolcevitainmykitchenGołąbki z suszonymi grzybami to pomysł na wegeteriańskie gołąbki z grzybami. To dość pracochłonne danie niemniej jednak gdy robię gołąbki przypomina mi się dzieciństwo, jak mama
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pisałam kiedyś, że nie przepadam za zupami-kremami, a tu następny przepis na właśnie taką zupę... Można by pomyśleć, że nie jestem konsekwentna. Prawdą jest, że
PichceniomaniaRyż i smażone warzywa to bardzo fajny duet. I doskonały pomysł na szybki i łatwy obiad, robię go dosyć często. Tym razem jednak postanowiłam to danie
Kulinarne przygody GatityRisotto z kurczakiem i szparagami to moja autorska wersja tego włoskiego dania. Połączymy tutaj zarówno ostrość pasty curry z delikatnym smakiem zielonych szparagów. Risotto przygotowuje się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Provolone to ser z mleka krowiego pochodzący z południowego regionu Kampanii. Dziś postanowiłam go zatopić w kotletach i to był rewelacyjny pomysł, który i Wam polecam
Moje Małe CzarowanieSurówka z brokuła i czerwonej papryki – to szybka i dietetyczna surówka, idealna do grilla, czy obiadu. Polecam również inną surówkę z brokuła, na którą przepis
Kulinarne PrzebojeSzczaw, wielu osobom do dziś kojarzy sięz niesmaczną zupą ze szkolnej stołówki. Stąd też zapewne wynika niezbyt duża popularność tej rośliny na polskich stołach – a
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszna zapiekanka makaronowa z pulpetami i warzywami, robi się praktycznie sama, wystarczy ułożyć wszystkie jej elementy w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku. Zapiekanka jest bardzo
e-PrzepisyKulinarne