brokuł - 8440 przepisów (strona:199/563)

Obiadowa surówka z kiszonej kapusty i marchewki 184

wszystkie składniki dokładnie mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy według własnego uznania a na koniec odstawiamy do lodówki na 30min. Smacznego. Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka z brokułem kurczakiem i migdałami Surówka z selera i jabłka – Ksiega-smaku.pl Pulpety w sosie koperkowym Makaron z kurczakiem brokułem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym Artykuł Obiadowa surówka z kiszonej kapusty

Księga-Smaku
Dania z makaronem – najlepsze przepisy 209

sosie z prosciutto, pomidorkami i mozzarellą Farfalle w zielonym towarzystwie Dania makaronowe z rybą: Kokardki z łososiem, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi w sosie gorgonzola Makaronowa zapiekanka z łososiem i brokułem Dania makaronowe bezmięsne: Makaron ze szpinakiem Makaron spaghetti w buraczanym pesto Zielone spaghetti Spaghetti z serem pleśniowym i gruszką Penne ze szpinakiem w pomidorowym sosie Spaghetti z czosnkiem, oliwą(...)sosie z koziego sera z cukinią i szpinakiem A’la Mac and Cheese – makaron z serowym beszamelem Warzywa z makaronem w śmietanowym sosie Makaron w cukiniowo-serowym sosie z brokułami Makaron z sosem serowo-brokułowym Makaron w pomidorowym sosie zapiekany z cukinią i mozzarellą Zapiekanki makaronowe: Makaronowa zapiekanka „gyros” Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, groszkiem i kukurydzą Zapiekanka makaronowa z kurczakiem

Smaki Na Talerzu
Zapiekane tortille z warzywami z curry 86

odgrzewają przed podaniem, zrobione w większej ilości można zamrozić. Oczywiście prace przy tym daniu można skrócić – jak użyjecie np. ziemniaków czy innych warzyw, które Wam pozostały z obiadu (brokuły, kalafior, szpinak), zamiast robić domowe tortille użyjecie gotowych – robienie tortilli to przyznam się najbardziej uciążliwy i pracochłonny etap przygotowanie tej potrawy, ale akurat nie miałam w domu gotowych(...)minut, dodać groszek i gotować aż warzywa będą miękkie, odstawić do odcedzenia i ostygnięcia. Można użyć resztek ziemniaków i tylko ugotować dodatkowo groszek lub wykorzystać resztki innych warzyw np brokułów, kalafiora ec. Cebulę i czosnek posiekać, marchewkę zetrzeć. Na patelni rozgrzać olej dodać cebulę i czosnek, smażyć 5 minut, dodać startą marchewkę, smażyć mieszając co jakiś czas przez

Cooking for Emily
Sałatka z tortellini, brokułem, fetą i słonecznikiem 108

robimy często jako dodatek do obiadu. Tzn jest ta sałatka i jakieś mięsko. Tyle wystarczy. Sałatka to tortellini, kupuję takie świeże w Biedronce z bazylią i ricottą, do tego brokuł, feta i prażony słonecznik. To wszystko polane sosem z oliwy, cytryny, octu balsamicznego i ziół. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 1 brokuł 1 opakowanie tortellini u mnie

kruche babeczki
Krem brokułowy z oliwą chilli 67

chłód i aksamitną teksturę jogurtu i zupę. Jest coś hipnotyzującego w tym połączeniu. Macie ochotę na odrobinę tej zupy? Do przygotowania ok 4 porcji zupy potrzebujemy: – 500 g brokułów – 1 ziemniaka – 1 ząbek czosnku – ok 300 ml wody – 1 marchewkę – sól, pieprz – oliwę chilli Brokuły myjemy i dzielimy na różyczki (odcinamy tylko koniec

Szybko Tanio Smacznie
Zapiekanka ryżowa bez laktozy bezglutenowa 141

fasolki szparagowej mrożonej sól, pieprz czarny i czerwony papryczka chili 1 garść roszponka 2 jajka 1/4 łyżeczki papryki słodkiej olej rzepakowy Cebule i por kroję i przesmażam na oleju. Brokuł dzielę na małe różyczki i gotuję z fasolą na parze aldente. Ryż gotuję według instrukcji opakowania. Ostudzony przekładam do miski, dodaję rozdrobnionego tuńczyka/ łyżkę tuńczyka zostawiam do dekoracji/, wbijam jajka(...)dodaję cebulę, por, sól, pieprz, paprykę słodką i chili całość mieszam. Przekładam do naczynia. Na wierzchu układam brokuły, fasolkę, pomidory, tuńczyka. Piekarnik nagrzewam do temp 190 stopni i zapiekam około 20-25 minut. Przed podaniem dekoruję roszponką

wesoła kuchnia
Wytrawne gofry bez glutenu 96

jajka – 2 łyżki śmietany 30% – 3 łyżki mąki z ciecierzycy – łyżeczka oleju rzepakowego + przyprawy (sól, pieprz, natka pietruszki) Dodatki: – tłusta śmietana, smażony boczek, łosoś, brokuły Sposób przygotowania Wszystkie składniki na ciasto dokładnie zblenduj na gładką masę i smaż na rozgrzanej gofrownicy z dodatkiem oleju. Podawaj z ulubionymi dodatkami np. śmietaną, boczkiem, łososiem czy brokułami. Zjadaj

Mrs. Endorfina
Dorsz w kolorowych warzywach 102

propozycja lekkiego obiadu z rybą w roli głównej. Świetnie wygląda i obłędnie smakuje! Składniki: 300g polędwicy z dorsza 200g kolorowego makaronu 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1 marchew 170g brokułu 1 mała papryka 1 papryczka chilli 160g cukinii 1-2cm świeżego imbiru 100g groszku cukrowego 50g sera Grana Padano 1 łyżeczka miodu sok z 1/2 limonki sól morska olej(...)Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 3. Ser zetrzeć na tarce. 4. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać, cukinię na półplasterki, papryczki w cienkie plasterki, a brokuł podzielić na mniejsze różyczki. 5. Marchew obrać i pokroić w cienkie plasterki, a groszek cukrowy umyć. 6. Cebulę i czosnek lekko zeszklić na patelni, następnie dodać cukinię, różyczki brokuła, papryki

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczone nadziewane bataty z pastą z awokado! Zdrowy i pyszny obiad! 125

danie, które bez problemu możesz przygotowywać cały rok. Jeśli spodobał Ci się ten pomysł, wypróbuj również, pyszny pomysł na obiad: - Zupa krem z kalafiora - Spaghetti w sosie z surowym brokułem (polecane głównie dla kobiet, dowiesz się również dlaczego należy spożywać brokuły na surowo) - Curry z zieloną soczewicą i cukinią - Prażona cieciorka z ryżowym makaronem i serem halloumi  Przepis

SMYKWKUCHNI
Ryba na obiad z gnocchi i cytrynowym sosem 93

cienkie rulony. Potnij rulony nożem na małe kawałeczki. Wrzucaj na gotującą się i osoloną wodę. Wyjmuj gnocchi, kiedy wypłyną pod wierzch. Układaj na talerzu. W międzyczasie blanszuj groszek i brokuły przez 5 minut w lekko osolonej wodzie i usmaż rybę na patelni. Rozłóż sałatkowy mix na talerzach, gnocchi, groszek z brokułami oraz rybę. Polej gnocchi sosem. Smacznego

codojedzenia
Sałatka brokułowa z żurawiną i boczkiem 111

Sałatka brokułowa z żurawiną i boczkiem w sosie musztardowo-miodowym bez majonezu. Piękna, kolorowa i pełna smaków. Chrupiący brokuł, słony bekon, cierpka żurawina i słony lekko pikantny ser. Wszystko wymieszane z sosem musztardowo-miodowym. Moje sałatki mają zawsze bazę w postaci sałaty. Szczerze mówiąc, to trochę mi się przejadł. A co powiecie na bazę brokułową lub mieszankę brokuła i kalafiora(...)tuńczyk i ryż wymieszany z sosem jogurtowym. Pomimo prostoty jest naprawdę dobra, ale czasami potrzebuję odmiany. Dlatego dzisiaj przepis na sałatkę brokułową. Sałatka wyjątkowo prosta . Jeśli lubicie jeść surowy brokuł, to śmiało tak zróbcie (ja często jem surowy kalafior z sosem czosnkowym ). Boczek w cienkich plasterkach usmażcie na suchej patelni, na małym ogniu aż będzie złoto-brązowy i chrupiący. Pestki

Słodkie Gotowanie
Pieczone roladki z mięsa mielonego z brokułem 120

mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 biała cebula 3 jajka 10 różyczek brokuła 3 łyżki bułki tartej 100 g surowego boczku wędzonego Sól Pieprz Czosnek granulowany Liść lubczyku Brokuł gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy na sitku.  Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy posiekaną bardzo drobno białą cebulę. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy(...)solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i suszonym liściem lubczyku. Brokuł kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do mięsa. Mięso wyrabiamy na jednolitą i gładką masę. Formujemy podłużne kotleciki, każdy owijamy plastrem surowego wędzonego boczku. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 190*C przez 50-60 minut. Pod koniec pieczenia możemy odkryć mięso, aby ładnie się zarumieniło. Podajemy z ziemniakami

VioletoweKucharzenie
Czerwone curry z tofu i zielonymi warzywami 110

rozgrzewa jak miska gorącego, parującego, pikantnego curry. Takie pachnące danie, czekające w dom po zimnym spacerze, to prawdziwa gratka. Zanurzmy widelce w skąpane w aromatycznym sosie chrupiące brokuły, fasolkę a zęby w miękkie, delikatne tofu, nasycone bogatym smakiem sosu. Na pewno nie jest to nudne danie, jego złożony smak zmienia się z każdym kęsem. Składniki (na 3-4 porcje): opakowanie(...)mieszając. Dodajemy pastę curry i chwilę ją smażymy z cebulą i czosnkiem, będzie jeszcze bardziej aromatyczna. Wlewamy odrobinę bulionu, rozprowadzamy w nim pastę. Wlewamy resztę i dodajemy warzywa – brokuły oraz fasolkę szparagową. Zmniejszamy ogień na minimum, przykrywamy i dusimy około 15 minut, aż warzywa zmiękną, ale pozostają dalej delikatnie chrypiące.   W międzyczasie kroimy tofu na centymetrową kostkę

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania