Murzynek w mojej wersji szalenie przypomina klasyczną wersję. Jest mokry i mocno czekoladowy. Dobry dla każdego maniaka słodkości! A dodatkowo zdrowy. Wyrazisty w smaku i
CzarnawisienkaCzy możecie uwierzyć, że pierwsza niedziela Adwentu już za nami...? Ten rok pędzi jak szalony, na mecie rozbije się z hukiem - jestem pewna. Zgodnie z
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJeśli barszczyk to pasztecik musi być obowiązkowo! ;) Przepis prosty a zarazem bardzo efektowny. Wystarczy trochę się pobawić z zawijaniem i voila! ;) Ciasto jest wspaniałe, puszyste, rosło
Czerwona PorzeczkaZ mojego archiwum Nietypowe ale smaczne połączenie. Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniJak nazwa wskazuje za przygotowanie tego piernika należy się zabrać na trzy tygodnie przed świętami. Przepis jest prosty i nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych. Pochodzi z
Polska ZupaPoniżej przedstawiam Wam ciasto marchewkowe, które idealnie pasuje do kawy w jesienne poranki:) Użyłam przepisu z mojewypieki.com, ale troszkę je zmodyfikowałam. Zamiast ananasa dodałam jabłka oraz
The Sweet DamselSkładniki : 4 płaty śledziowe 2 cebule świeżo zmielony pieprz czarny sok z cytryny natka pietruszki olej Wykonanie: Śledzie myjemy przedkładamy do miski zalewamy zimną wodą zostawiamy
kgwjanczewoNie wiem, jak sprawa wygląda w innych krajach skandynawskich, ale w Danii lukrecja stoi na najwyższym piedestale. Kochają ją wszyscy rdzenni Duńczycy, których ulubionym zajęciem jest
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKarpatka nie musi być nudna, zawsze z budyniowym kremem, moja propozycja to czekoladowe ciasto, puszysty krem na bazie mascarpone z truskawkowym twistem, nawet zimą możemy poczuć
Wanilia i KardamonJak to możliwe, że już jutro grudzień??? Tyle jeszcze miałam mieć czasu na przedświąteczne porządki, zakupy i te wszystkie sprawy, na które w listopadzie jeszcze za
brunetkawkuchniKulebiak to duży pieróg z nadzieniem (często z mięsa lub ryby) pochodzący z Ukrainy. W Polsce na Podlasiu jest on potrawą regionalną, często pieczoną na Wielkanoc
Mama GotujeW poniedziałkowe przedpołudnie zapraszam na pyszne pierogi z farszem makowym. Pierogi to doskonała propozycja na wigilijny stół. Zawsze podaję je polane masełkiem i posypane cukrem. W
Tradycyjna kuchnia KasiNic nie smakuje tak pysznie na wigilijnym stole jak przepyszny barszcz na zakwasie z kiszonych buraków. Przepis na zakwas znajdziecie tutaj . Zakwas musimy
Pyry na GazUwielbiam domowe krokiety z kapustą i grzybami, które są wspaniałym dodatkiem do wigilijnego barszczu. Nie ma co ukrywać – jest przy nich trochę pracy. Ale zdradzę
Pasja SmakuWiecie co? tak pomyślałam sobie że to dobry pomysł na świąteczny obiad z bliskimi. Perliczka smakuje w tym wydaniu rewelacyjnie, jest mięciutka i pachnąca a kasza
Moje Małe Czarowanie