Dlaczego ciasteczka nazywają się "Zamglony Londyn"? Ponieważ łączą w sobie smaki herbacianej latte zrobionej na bazie Earl Grey, wanilii i spienionego mleka. Napój ten
Przepisy Aleksandryskładniki na farsz makowy: 100 g maku niebieskiego 200 ml mleka 3 łyżki rodzynek 2 łyżki masła klarowanego 4 łyżki miodu 4 łyżki orzechów włoskich wykonanie
Domowy Smak JedzeniaJedna z ważniejszych tradycji w mojej rodzinie. U mnie na świątecznym stole bożonarodzeniowym zawsze musi zagościć czerwony barszczyk i krokiety z kapustą i grzybami. Krokiety: 1
VioletoweKucharzenieOto tradycyjne danie, znane, popularne, zdrowe, jak to dania z kapusty. Cudownie pasuje do kopytek, klusek śląskich, ale także jako samodzielne danie, różni się od bigosu
kgwjanczewoGrudzień to dla mnie magiczny miesiąc, pełen wspaniałych potraw, cudownych zapachów i oczywiście prezentów :) Ostatnio, z myślą o świątecznych ciasteczkach, przygotowałam tę wspaniałą
Rozpustne gotowanieKrajanka piernikowa to pomysł na domowe pierniki, które możecie przygotować dosłownie kilka dni przed samymi świętami. Do ich przyrządzenia nie potrzebujemy żadnych foremek. Wystarczy z ciasta
UgotowaćPyszny to mało powiedziane. Przepyszny! Niby zwykły piernik, ale dodatek jabłek nadaje mu całkiem nowego charakteru, zaś krem waniliowy z mascarpone uwieńcza dzieło odrobiną delikatności. Piernik
Kto ugości moich gości?Może i "Aniołek" ale mnie tak kusił i kusił na różnych blogach, że tak sobie myślę -gdyby nie kolor to pewnie to ciacho nazywało by
Maślane ciasteczkoskładniki: 150 g mąki pszennej 50 g mąki żytniej 60 g cukru pudru 50 g miodu 50 g masła 1 jajko 1/2 łyżki kakao 1 –
Domowy Smak JedzeniaAle ten czas leci. Dopiero co piekłam bułeczki czekoladowo cynamonowe a już dziś kolejna odsłona Wypiekania na śniadanie . Tematem są bułeczki z pieczarkami i suszonymi pomidorami
Ewa w kuchniGołąbki podczas wigilijnej kolacji to moje danie ulubione, te z ryżem, grzybami, które są dobrze doprawione. Jednak tak na próbę z kaszy kuskus przygotowałam i się
Moniki SmakołykiZimne, zimowe poranki potrafią dobić każdego. Śnieg za oknem (lub jego brak) jednym się podoba, a innych dołuje. Zmarźluchy o tej porze roku zdecydowanie
Czarnawisienka(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zakwas z buraków wg Magdy Gessler to moja kolejna propozycja w świątecznym menu. Zamiast soku z kiszonych ogórków zdecydowanie polecam użyć chleba na
Kulinarne PrzebojeW sobotni poranek zapraszam na pyszne ciasto z makiem. Makowiec za sprawą jabłek i kaszy manny jest delikatny i wilgotny w smaku. Ciasto jest łatwe do
Tradycyjna kuchnia KasiWersji śledzi pod pierzynką jest całe mnóstwo. Co jedna to smaczniejsza. Ja dziś zapraszam Was na moją wersję. Ulubioną. Na którą czekam cały rok
Passion of Cooking