Weihnachtskranz, ale nie z igliwia do zawieszenia na drzwiach w okresie adwentowym, ale jak najbardziej jadalny i w dodatku w zdrowszym wydaniu - bez cukru i bez
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przyznajcie sami, że prezentowane ciasteczka wyglądają nietuzinkowo! Co prawda ich wykonanie wymaga odrobinę czasu oraz cierpliwości (sama nie wiem skąd u siebie jeszcze znalazłam te obie
Di gotujeSzynka pieczona w rękawie Aromatyczna, prosta w przygotowaniu pyszna domowa szynka. Idealna na kanapki lub na obiad. Sposób podania pozostawiam Wam Ja dziś zjadłam sporo na
Słodkie okruszkiŚledź to obowiązkowe danie na naszym wigilijnym stole, gdzie występuje w postaci rewelacyjnej sałatki, w której niepowtarzalny smak tej ryby idealnie komponuje się z polskimi warzywami
Szalona Kuchnia EwelinyZe wszystkimi świątecznymi ciastami i deserami jest jeden problem – po dodaniu dekoracji są już tak niemiłosiernie słodkie, że od ich jedzenia bolą najpierw zęby, a potem
Karo in the KitchenFarsz: 30 g suszonych grzybów, 300 g kiszonej kapusty, 1 duża cebula, łyżka masła, sól, pieprz, 1 listek laurowy, 4 ziarenka ziela angielskiego. Ciasto na naleśniki
Świat Domowej KuchniJak co roku Bożonarodzeniowe wypieki rozpoczynają pierniczki , tym razem w wersji bezglutenowej i bezlaktozowej Niezwykle delikatne, lekko pikantne nadają się również do
Marcepanowa kuchniaJak pewnie zauważyliście jakiś czas temu wróciłam do blogowania po dość dłuższej przerwie. Była ona spowodowana oczekiwaniem, a następnie przyjściem na świat naszego
Rozpustne gotowanieWigilijna kapusta z grzybami pojawia się na prawie wszystkich stołach, a przygotować ją można na setki sposobów. W dodatku w
Kolorowy PrzepisownikBiszkoptowa babka z dodatkiem majonezu, jest pyszna, wilgotna, lekka, delikatna i puszysta. Majonez jest zastępnikiem tłuszczu w cieście. Nie jest wyczuwalny, a dzięki niemu ciasto jest
Życie zaczyna się w kuchniZachęcam do skorzystania z przepisu na ziemniaki z olejem lnianym, które są jedną z głównych potraw podczas kolacji Wigilijnej w moim domu. Tradycyjnie podawane z
RAROSSAJeśli lubicie makowiec, koniecznie musicie wypróbować ten przepis. Spód z kruchego ciasta, dodatek marcepanu oraz bezowej pierzynki sprawie że smak jest złożony i bogaty a ciasto
Pyry na GazPerfekcyjne wysmażone piersi z kaczki, to nie lada wyzwanie, ponieważ mięso nie może być suche i przepieczone, bo będzie gumowate i po prostu niesmaczne. Mój sposób
Kraina Miodem PłynącaKażdy z nas ma w pamięci pewne smaki i zapachy, które zawsze kojarzą się nam z określonym miejscem, osobą czy okolicznościami. Pamiętam kiedy moja mama i
Życie ze smakiemZaczynamy weekend zapachem goździków i cynamonu w grzanym białym winie. W połączeniu z sokiem pomarańczowym tworzą aromatyczny drink, którego rozgrzewające moce są niezbędne w te chłodne
Pink Envelope