Czas przygotowania: 1h 30 min Ilość porcji: keksówka 30cm Drukuj Świąteczny keks z bakaliami By Piotr 17 grudnia 2018 Składniki: masło - 250g cukier - 1 szklanka (200g
Pogotujmy.plPierożki z kapustą i grzybami + jak przechowywać pierogi i uszka Dziś polecam Wam pyszne pierożki z kapustą i grzybami idealne do czerwonego barszczu. U mnie dziś
Słodkie okruszkiTak jak drogowców co roku zaskakuje zima, tak mnie w tym roku zaskoczyły święta. Przyznaję się od razu, że nawet nie miałam śmiałości snuć blogowych planów
gotować!Niesamowicie aromatyczna owsianka, która- z racji dodatku przyprawy korzennej, orzechów laskowych oraz pomarańczy- od razu kojarzy się z okresem świątecznym 🎄 Owsianka zawiera w sobie tylko naturalny
Kraina Miodem PłynącaŚwiąteczne przygotowania czas zacząć. A jak przygotowania to pierniczki należy szykować. To jest coś co w domu lubimy najbardziej. Miśka nie może się doczekać momentu kiedy
Gotowanie z pasjąŚwiąteczne przygotowania czas zacząć. A jak przygotowania to pierniczki należy szykować. To jest coś co w domu lubimy najbardziej. Miśka nie może się doczekać momentu kiedy
Gotowanie z pasjąNa świątecznym stole królują domowe wyroby jednym z nich jest domowy pasztet z różnych mięs. Bardzo łatwo go przygotować i zaskoczyć domowników. Do przygotowania pasztetu potrzebujemy
Kulinarne pyszności MolkiTo danie łączy ze sobą wyrazisty smak słonego śledzia oraz słodkawej cebuli i rodzynek. Całość skąpana jest w pikantnym sosie pomidorowym, a dodatek octu sprawia że
Pyry na GazDelikatny biszkopt o smaku piernika z puszystym kremem pomarańczowym w słodkiej mlecznej czekoladowej polewie na myśl przywołuje zbliżające się święta. Święta to czas pysznych dań na
Bon appetit mon amieIdą święta, to czas mandarynek, Kevina na Polsacie i piernikowych pyszności! To najlepszy moment na to, by wybrać ulubiony piernik. Jeśli kochacie nie tylko korzenne przyprawy
Cooking MonsterMożemy zastąpić nimi tradycyjne paszteciki. Te tartaletki świetnie smakują popijane gorącym barszczem. Długo zachowują świeżość. Można zrobić je wcześniej i odgrzać przed podaniem - nie tracą na
Szefowa kuchniA gdyby tak na wigilijnym stole zagościł świąteczny śledzik na pajdzie żytniego chleba z orzechami i żurawiną? To prostota sama w sobie. Zapraszam na świąteczny
Raj dla PodniebieniaNie będę skromna, jeśli powiem, że to najpyszniejsza i najpiękniejsza świąteczna babka z makiem jaką jadłam, prawda...? 🙊🙉🙈🌲 Tak wiem, ale cóż, taka prawda i jestem
Słodko-Słony Świat IlonyPuszysty i mięciutki herbaciany piernik, zwany kanadyjskim ma tą zaletę, że nie musi leżakować. A poza tym super smakuje, przełożony masą budyniową i powidłami śliwkowymi.
Zainspirowana w kuchni