Przepyszne paszteciki z kapustą i grzybami, mięciutkie w środku z chrupiącą skórką, świetnie smakują z barszczem wigilijnym . SKŁADNIKI Ciasto: - 600 g. mąki - ¼ szklanki oleju - 2
RAROSSAWszystkim znane jednakże troszeczkę zapomniane- ciasto w paski, czyli Zebra! A dziwne, bo ciasto jest naprawdę smaczne, miękkie i wilgotne, a do tego tak pięknie prezentuje
Kraina Miodem PłynącaŚwięta tuż tuż I na pewno każdy z nas powoli szuka kulinarnych pomysłów na dania, potrawy i desery, które zagoszczą na naszych stołach . Poniżej przedstawiam linki
I LOVE LIFEDziś kolejna propozycja dania mięsnego, który z powodzeniem możecie podać na świąteczny stół. Schab jest mięciutki, wprost rozpływa się w ustach, a przy tym przygotujecie go
Z Majeczką w kuchniTen przepis przeleżał już swoje. Postanowiłam opublikować go teraz, choć jest mało świąteczny. Sporo osób na święta piecze różnego rodzaju mięsiwa, na pewno ktoś zahaczy także
KardamonovyNie lubię zimy ja ani mąż. Najchętniej zaszylibyśmy się gdzieś w ciepłym kraju i wrócili do Polski na wiosnę. Niestety życie nie jest tak kolorowe więc
Kuchnia w oparachUwaga dzieci duże i małe! Otwieram świąteczny warsztat piernikowy, pieczcie pyszne pierniczki i zajadacie, powieście je na choince lub po prostu podarujcie! Pierniki są bardzo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Co roku szukam nowych smacznych ciasteczek, oczywiście mam swoje ulubione co robię zawsze. Te ciastka są bardzo kruche. Wesołych Świąt Orzeszki pistacjowe utłuc tłuczkiem. Nie mają
Kuchnia PokoleńPyszne ciasto marchewkowe z korzenną, świąteczną nutą, to za sprawą cynamonu, przyprawy piernikowej, orzechów i pomarańczy. Do tego przepyszna polewa z serka philadelphia z
Smaczne ZdroweJeśli nie lubicie mulistego posmaku karpia, jest sposób na to, żeby się go pozbyć. Kawałki ryby wystarczy namoczyć w mleku! Wiele osób rezygnuje z jedzenia karpia
Kulinarna PolskaCzas przygotowania: 1h 30 min Ilość porcji: keksówka 30cm Drukuj Świąteczny keks z bakaliami By Piotr 17 grudnia 2018 Składniki: masło - 250g cukier - 1 szklanka (200g
Pogotujmy.plPierożki z kapustą i grzybami + jak przechowywać pierogi i uszka Dziś polecam Wam pyszne pierożki z kapustą i grzybami idealne do czerwonego barszczu. U mnie dziś
Słodkie okruszkiTak jak drogowców co roku zaskakuje zima, tak mnie w tym roku zaskoczyły święta. Przyznaję się od razu, że nawet nie miałam śmiałości snuć blogowych planów
gotować!Niesamowicie aromatyczna owsianka, która- z racji dodatku przyprawy korzennej, orzechów laskowych oraz pomarańczy- od razu kojarzy się z okresem świątecznym 🎄 Owsianka zawiera w sobie tylko naturalny
Kraina Miodem PłynącaŚwiąteczne przygotowania czas zacząć. A jak przygotowania to pierniczki należy szykować. To jest coś co w domu lubimy najbardziej. Miśka nie może się doczekać momentu kiedy
Gotowanie z pasją