Chyba już wszyscy mają swoje pierniczki, teraz przyszła pora na mnie. Tym razem dosyć tradycyjne, bez nadmiernego kombinowania, ale za to z najlepszych składników jakie udało
Fitsweet.mePachnący, intensywny w kolorze, niezbędny do świątecznego barszczyku - zakwas z buraków. Zróbcie tydzień przed Wigilią i dodajcie do barszczu. Wzmocni kolor, smak i zapach. Składniki: 1
Smak mojego domuŚledzie w oleju lnianym W propozycjach świątecznych przepisów nie może oczywiście zabraknąć śledzi. Dzisiaj bardzo prosta, ale także bardzo smaczna wersja. Śledzie są marynowane w oleju
Pełny talerzWyjątkowy tort o wyjątkowym smaku. Będzie idealnym deserem do świątecznej kawy. Biszkopt ma delikatny piernikowy smak, przełożony jest konfiturą z żurawiny. Moi goście byli zachwyceni i
Smakołyki AsiŚmietanowiec z owocami z kompotu to pyszne, rozpływające się w ustach ciasto. Ja robię go zwykle wtedy, kiedy kupię za dużo jogurtów greckich, bo do przepisu
MamaOskarkaPaszteciki wypełnione farszem z kapusty kiszonej i suszonych grzybów to jedna z wielu świątecznych potraw. Są idealnym dodatkiem do czerwonego barszczu. Do przygotowania pasztecików wykorzystałam produkty
Podróż w kulinariaŚledzie pojawiają się na moim stole raczej na wyjątkowe okazje ale na Wigilię z pewnością nie mogłoby ich zabraknąć. Dziś proponuję Wam prosty przepis na śledzie
babka w formiePrzepyszne paszteciki z kapustą i grzybami, mięciutkie w środku z chrupiącą skórką, świetnie smakują z barszczem wigilijnym . SKŁADNIKI Ciasto: - 600 g. mąki - ¼ szklanki oleju - 2
RAROSSAWszystkim znane jednakże troszeczkę zapomniane- ciasto w paski, czyli Zebra! A dziwne, bo ciasto jest naprawdę smaczne, miękkie i wilgotne, a do tego tak pięknie prezentuje
Kraina Miodem PłynącaŚwięta tuż tuż I na pewno każdy z nas powoli szuka kulinarnych pomysłów na dania, potrawy i desery, które zagoszczą na naszych stołach . Poniżej przedstawiam linki
I LOVE LIFEDziś kolejna propozycja dania mięsnego, który z powodzeniem możecie podać na świąteczny stół. Schab jest mięciutki, wprost rozpływa się w ustach, a przy tym przygotujecie go
Z Majeczką w kuchniTen przepis przeleżał już swoje. Postanowiłam opublikować go teraz, choć jest mało świąteczny. Sporo osób na święta piecze różnego rodzaju mięsiwa, na pewno ktoś zahaczy także
KardamonovyNie lubię zimy ja ani mąż. Najchętniej zaszylibyśmy się gdzieś w ciepłym kraju i wrócili do Polski na wiosnę. Niestety życie nie jest tak kolorowe więc
Kuchnia w oparachUwaga dzieci duże i małe! Otwieram świąteczny warsztat piernikowy, pieczcie pyszne pierniczki i zajadacie, powieście je na choince lub po prostu podarujcie! Pierniki są bardzo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Co roku szukam nowych smacznych ciasteczek, oczywiście mam swoje ulubione co robię zawsze. Te ciastka są bardzo kruche. Wesołych Świąt Orzeszki pistacjowe utłuc tłuczkiem. Nie mają
Kuchnia Pokoleń