Długo zastanawiałam się jakie danie umieścić w moim pierwszym poście. Postanowiłam, że na to zaszczytne miejsce zasługują PIEROGI RUSKIE . Kto zna mnie osobiście, oczywiście wie, że
Na moim talerzuNajlepszy b igos robi mój tata (chociaż zdarza się za tłusty) , ja przygotowuję go rzadko ( zazwyczaj na święta), jednak tym razem wszyscy wokół rozmawiali o bigosie
Na moim talerzuTak jak piekę w weekend tak staram się by na kolację w sobotę była sałatka. Jest to sposób na wykorzystanie warzyw, zjedzenie czegoś innego niż kanapki
Na moim talerzuŚwięta coraz bliżej. Nie mogę się doczekać kiedy będę piec ciasteczka z moim synkiem. W tym roku podjadał i "pomagał". Sama pierniczki piekę od kilku lat
Na moim talerzuRybę po grecku serwuję nie tylko na kolację wigilijną. Lubimy bardzo i często pojawia się jako piątkowy obiad. Jest to moja wersja, ryba jest smażona i
Na moim talerzuMoim zdaniem najlepsza polewa, nauczyła mnie jak ją przygotowywać moja mama. Ah ile razy coś poszło nie tak ;) Ale dzięki temu znam sekret i już od
Na moim talerzuKrótko: uwielbiam. Wilgotne, pachnące, słodkie, orzechowe, puszyste - idealne na zimowe wieczory. Jeden z łatwiejszych przepisów. Zbliża się Tłusty Czwartek powinnam dodać post o pączkach itp
Na moim talerzuJeszcze kilka lat temu pomyślałabym marchewka i ciasto? A jednak, mama wysłała przepis i namówiła do zrobienia. I kolejne wielkie podziękowania dla wspaniałej matulki - ciasto jest
Na moim talerzuKotleciki nie tylko na piątkowy obiad. Lepsze niż kupione gotowe w sklepie, bo wiem ile jest "ryby w rybie". Szybkie w przygotowaniu, zdrowe. Przygotowuję je na
Na moim talerzuJak jest w planach barszcz czerwony to i trzeba zrobić krokiety to połączenie idealne na jesienny obiad. Chociaż pracochłonne danie, dla usprawnienia pracy używam czasami gotowych
Na moim talerzuJesień, zima to u nas czas robienia past kanapkowych, pasztetów. W planach jest pasztet warzywny i z kaszy jaglanej, ale najpierw chciałam zamieścić przepis na pasztet
Na moim talerzuOprócz pierniczków na Święta upiekłam jeszcze takie drobne ciasteczka. Pyszne i najważniejsze, że można je przygotować wcześniej i przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. W trakcie pieczenia
Na moim talerzuOto propozycja na zagospodarowanie pozostałych po świętach bakalii - płatków migdałowych i żurawiny - błyskawiczne do przygotowania ciasteczka. Bez jajek, uroczo się prezentują i są super smaczne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Tak wiem powiecie że to nietrafiony czas, a ja powiem że jak najbardziej trafiony. To ciasto można jeść przez cały rok, tak więc pieczcie teraz by
Moje Małe CzarowanieLekki i przyjemny likier kawowy doskonale sprawdzi się w długie, zimowe wieczory. Doskonale rozgrzewa i pysznie smakuje. Z podanej porcji przygotujecie mniej więcej 1 litr likieru
babka w formie