Tort z opisu wydać się może na bardzo skomplikowany ale uwierzcie mi to prościzna :) Do tego przepisu użyłam 4 barwników choć tak naprawdę trzy kolory podstawowe
Kuchnia VikiApetyt na szybki mus czekoladowy chodził za mną już długo, ale dopiero we wtorek się za niego zabrałam. I musiałam się mocno powstrzymywać, by nie zjeść
Anioszek w kuchniNa wielkanocnych stołach królują baby. Zdetronizować je może tylko jakiś “chłop”;) Postanowiłam więc wymyślić takiego chłopaka. Elegancki, z zawodu advoccat i już po pierwszym spotkaniu
WiszniówkaDominika, Dominika, dziewczyna ratownika.. Pół życia przemieszkałyśmy razem w jednym pokoju. Najpierw w domu rodzinnym, później wynajmując pokój na studiach. Siedziałyśmy w jednej
WiszniówkaLatem, gdy za oknem ciepło i słonecznie, a w sklepach mnóstwo świeżych soczystych owoców chętnie serwujemy sobie na deser serniki na zimno wypakowane po brzegi
Malinowa KawiarenkaTort o dwóch smakach i kolorach. Cała jego słodycz została przełamana dżemem wiśniowym i porzeczkowym. Składniki biszkopt kakaowy 2szt ( tortownica 24 cm ) 2 x 3 jajka
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyCiasto o delikatnym, orzeźwiającym smaku. Kiwi i brzoskwinie nadają mu soczystości a cynamon odrobinę pikanterii. Składniki biszkopt 2 szt ( tortownica 21 cm ) 2 x 2 jajka
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatySezon na wiśnie w pełni, więc trzeba z niego korzystać ;-) Pyszne, lekko kwaśne za sprawą wiśni ciasto, które świetnie się prezentuje. SKŁADNIKI Na biszkopt: 4 jajka
Passions hobbies lifeOd dłuższego czasu chodziło mi po głowie zrobienie domowych czekoladowych lodów. Chciałam jednak, żeby do ich przygotowania wystarczył mikser. Zrobiłam je na bazie czekoladowego ganachu, czyli
CiastkozercyTeraz to jest najlepszy dowód na to , że robię i testuję wszystko sama. Mam ten przepis od bardzo dawna, ale został przeze mnie zapominany. Upiekłam ciasto
Kuchnia PokoleńTo ciasto bez pieczenia powstało w przypływie truskawkowej chwili. No.. zaprzeczcie jeśli takowych nie macie, a ja i tak nie uwierzę :p Potrzebujemy: 330 ml
MamaOskarka"Leśny mech", to ciasto o niecodziennym wyglądzie. Wyrazisty zielony kolor zawdzięcza szpinakowi. Ułożone na nim czerwone owoce mocno kontrastują z zielenią ciasta. Jest nie
Przepisy KulinarnePanna cotta to po włosku po prostu gotowana śmietanka, to jeden z najprostszych deserów jaki można sobie wyobrazić, a przy tym naprawdę pyszny. Tradycyjnie podawana jest
CiastkozercySkłamałabym Was gdybym powiedziała, że moja Pavlova wyszła idealnie. Nie wyszła. A przynajmniej nie tak jak ją sobie wyobraziłam. I kiedy już skończyłam jeść moją
CiastkozercyDziś ważny mecz Polski z Niemcami. Z tej okazji chciałam wesprzeć Naszych Piłkarzy tym pysznym deserem w narodowych barwach. Myślę, że przypadnie do gustu wielu kibicom
Anioszek w kuchni