biszkopt kokosowy - 961 przepisów (strona:6/65)

Tort Rafaello z truskawkami 224

oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną.  Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.  Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.  Po ostudzeniu biszkopt przekrajamy na 3 blaty. Gotujemy mleko kokosowe.  Do niego dodajemy wiórki kokosowe  i tak gotujemy 30 minut od czasu do czasu mieszając.  Gdy wiórki wchłoną całe mleko dodajemy likier kokosowy(...)miksujemy blenderem.  Mąkę ziemniaczaną mieszamy z dwoma łyżeczkami wody  i dodajemy do masy truskawkowej.  Gotujemy ją.  Po zagotowaniu dodajemy pokrojone truskawki.  Studzimy. Biszkopt skrapiamy likierem kokosowym,  nakładamy frużelinę truskawkową i masę kokosową.  Tak robimy również z drugim biszkoptem.  Nakładamy trzeci biszkopt.  Cały tort smarujemy masą kokosową, posypujemy wiórkami kokosowymi

Pyszności Słodkości
Tort Rafaello z truskawkami 594

stopniowo cukier, żółtka oraz przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną. Ciasto wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu biszkopt przekrajamy na 3 blaty. Gotujemy mleko kokosowe. Do niego dodajemy wiórki kokosowe i tak gotujemy 30 minut od czasu do czasu mieszając. Gdy wiórki wchłoną całe mleko dodajemy likier kokosowy. Odstawiamy z ognia(...)skórkę z cytryny, cukier waniliowy, dżem miksujemy blenderem. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z dwoma łyżeczkami wody i dodajemy do masy truskawkowej. Gotujemy ją. Po zagotowaniu dodajemy pokrojone truskawki. Studzimy. Biszkopt skrapiamy likierem kokosowym, nakładamy frużelinę truskawkową i masę kokosową. Tak robimy również z drugim biszkoptem. Nakładamy trzeci biszkopt. Cały tort smarujemy masą kokosową, posypujemy wiórkami kokosowymi i ozdabiamy kulkami Raffaello

Salonik smaków
Ananasowo-kokosowe tiramisu na rauszu 224

ananasa krojonego (waga netto 565g) 150g wiórek kokosowych 60g herbatników kakaowych 20g budyniu śmietankowego 300ml likieru Canari pinacolada Sposób przygotowania: 1. 100g wiórek kokosowych zalewamy 250ml likieru pinacolada, mieszamy odkładamy do lodówki na min. godzinę. Biszkopty rozkładamy na papierze do pieczenia i nasączamy za pomocą łyżki pozostałym likierem z każdej strony.  Sok z ananasa odcedzamy. Powinno go być(...)kokosem nasączonym likierem. Masę schładzamy ok 15 minut w lodówce.   Herbatniki drobno kruszymy, a resztę kokosu delikatnie rumienimy na patelni.  2. Przełożenie: 1 płat biszkoptu - 1/3 masy ananasowo-kokosowej - 1/3 pokruszonych herbatników- 2 płat biszkoptu - 1/2 masy ananasowo-kokosowej - 1/2 pokruszonych herbatników - 3 płat biszkoptu. Pozostałą masę łączymy z ananasem z puszki oraz resztą pokruszonych herbatników

Kuchnia w czekoladzie
Tort kokosowy. 142

wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia formy (około 10 minut), następnie nożem objeżdżamy ciasto wokół formy i wyciągamy odwracając dnem do góry na kratkę -zostawiamy do całkowitego ostygnięcia biszkoptu. Składniki na krem kokosowy: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% do deserów 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki mleczka kokosowego 2/3 szklanki cukru pudru Schładzamy śmietankę i serek mascarpone (najlepiej(...)Boki i wierzch tortu smarujemy pozostawioną wcześniej resztą masy. Oprószamy pozostałymi wiórkami kokosowymi i dekorujemy wg uznania.  Schładzamy przez minimum 3 godziny w lodówce. Przed wyłożeniem masy kokosowej można oprószyć biszkopt startą gorzką czekoladą. Smacznego

Moje-pitraszenie
Kostka kokosowa 232

budynie śmietankowe bez cukru na 0,5 l mleka 800 ml mleka 3 łyżyki cukru 200 g masła 50 ml likieru o smaku kokosowym Canari 100 g wiórek kokosowych Przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli i odstawić. Do żółtek dodać cukier i ubić na puszystą masę. Następnie dodać wymieszane mąki z proszkiem(...)dodawać cukier. Ubijać aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodać wiórki kokosowe i dokładnie zmiksować aby składniki się połączyły. Blaszkę o tych samych wymiarach co piekliśmy biszkopt wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć masę kokosową i ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 15-20 minut aż wierzch ładnie się przyrumieni. Gorącą bezę od razu wyłożyć

Monia miesza i gotuje
KOSTKA CAPPUCCINO-KOKOSOWA 193

łyżek cappucino (proszku) 2 opakowania Śnieżki 270 ml zimnego mleka Masa kokosowa: 1 łyżka żelatyny 50 ml gorącej wody 2 opakowania Śnieżki 270 ml zimnego mleka wiórki kokosowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt jasny Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia(...)obrotach przez parę minut. Do ubitej śmietany dodać wiórki kokosowe i zimną żelatynę i zmiksować aż składniki połączą się ze śmietaną. Na schłodzonej masie cappuccino układam ciemny biszkopt, i wylewam masę kokosową oraz posypuje całości wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 3 godziny-schłodzone smakuje najlepiej. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Bounty - ciasto czekoladowo kokosowe 196

Witajcie Grudzień zaczyna się mroźni i szaro, a na taką aurę najlepsze jest pyszne ciacho czekoladowo kokosowe. Lekko gorzkawy biszkopt jest przełamany słodyczą masy kokosowej, a całość idealnie wieńczy polewa czekoladowa. Nie ma co się rozpisywać, trzeba wypróbować. Biszkopt 5 jajek 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. mąki 4 łyżki kakao ciemnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy białka(...)kokosową studzimy. Ucieramy miękkie masło i dodajemy do niego po łyżce masy kokosowej cały czas ucierając. Nasączenie: 1/2 szkl. gorzkiej herbaty ok. 50 wódki Zimny biszkopt nasączamy herbatą z alkoholem i rozsmarowujemy masę kokosową. Całość polewamy polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: 1/2 tabliczki czekolady mlecznej 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej ok. 5 łyżek mleka Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej dolewamy mleko

Cynamonowe szczęście
Tort czekoladowy z kokosem i owocami 267

wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i piec około 30 minut. Wyjąć i ostudzić. Z zimnego biszkoptu zdjąć z dna papier i przekroić dwa razy wzdłuż uzyskując trzy placki.Masa kokosowa: Mleko z cukrem i cukrem waniliowym zagotować, dodać kokos i na średnim ogniu gotować około 15 minut cały czas mieszając. Zdjąć z ognia(...)rozpuszczenia się czekolady i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć do białości i miksując stopniowo dodawać zimną masę czekoladową. Warstwy tortu: blat biszkoptu, posmarować dżemem, letnia masa kokosowa, blat biszkoptu, 1/4 kremu czekoladowego, posypać malinami, blat biszkoptuBoki i górę tortu posmarować cienko kremem. Boki za pomocą szprycy udekorować na kształt koszyczka. Na górze dookoła zrobić dekorację z kremu ułożyć złote

Ala piecze i gotuje
Słodkie środy - Tort kokosowo-śmietankowy z borówkami 121

piekarnika, włączamy na 180 stopni i pieczemy około 30 minut -do suchego patyczka. Wyciągamy biszkopt i z wysokości 20-30 cm upuszczamy dwukrotnie na podłoże. Przestudzony biszkopt przekrawamy na pół.  Masa kokosowa: czerstwą kajzerkę zalewamy szklanką mleka, kiedy zmięknie rozdrabniamy np tłuczkiem do ziemniaków, widelcem(...)blendujemy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozdrobniona kajzerkę oraz wiórki kokosowe - gotujemy przez 5 minut stale mieszając. Studzimy.  Masło miksujemy, dodajemy porcjami zimną masę kokosową.  Jedną część biszkoptu smarujemy dżemem, nakładamy uzyskaną masę kokosową i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym.  Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru oraz fixu.  Powstała masą śmietankową smarujemy cały tort

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto Bounty- smak raju 415

miksujemy na sztywną bezę. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy. Pod koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Pieczemy 180 stopni ok. 40 min. Upieczony biszkopt studzimyRobimy masę kokosową.2 ½ szklanki mleka zagotowujemy z cukrami. Wsypujemy kokos, mieszamy i gotujemy ok. 10 minut na małym ogniu, ciągle mieszając. Dodajemy masło i rozpuszczamy, mieszając. Budyń rozrabiamy w ½ szklanki mleka(...)wlewamy do masy kokosowej. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy.Na biszkopt wykładamy masę kokosową polewamy rozpuszczoną czekoladą.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Tort truskawkowy z kokosem + film 152

śmietany 36% 2 tabliczki białej czekolady ( po 100g) 200g wiórków kokosowych        dodatkowo  250 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru 100g płatków migdałowych 1 opakowanie śmietan fixu 70 dag truskawek przepis          biszkopt 4 Białka ubijamy na sztywną pianę , powoli wsypując szklankę cukru, ubijamy aż cukier(...)delikatnie mieszamy. Schładzamy w lodówce. Opłukane i oczyszczone z szypułek truskawki kroimy na połówki. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno dodajemy śmietan fix. Na spodnią część biszkoptu nakładamy krem kokosowy, na krem pokrojone truskawki i znowu krem. Na kremie kładziemy drugi biszkopt i smarujemy go kremem kokosowym a na to układamy truskawki, ostatnią warstwą jest biszkopt . Wierzch i boki

Smakowite Dania
Ciasto „bounty” z krówkową wkładką 881

kajmaku nie było dużo, to był on delikatnie wyczuwalny i fajnie przełamywał się z masą kokosową. No i ta polewa mój mąż jest jej największym fanem. Osobiście też bardzo ją lubię za ten intensywny kakaowy zapach i smak Pomimo mokrej masy nasączyłam biszkopt herbatą bez cukru, dzięki temu ciacho pozostało cały czas wilgotne. Polecam serdecznie Składniki na blaszkę(...)delikatnie tężeć wylewamy ją na ciasto, które ponownie wstawiamy do lodówki. Jemy jak tylko masa kokosowa i polewa zastygną Z foremki wykroiłam 12 porcji. Jedna to 360 kcal Biszkopt przełożony masą kokosową z polewą kakaową i krówkowym dodatkiem Pyszne ciacho na każdą okazję Ciasto zaserwowane na drewnianej desce do krojenia Ciasto bounty z krówkową wkładką Smacznego!!! Źródło przepisu z moimi

Relaxtime
Biszkopciki z masą kokosową i truskawkami 130

tylko. Kiedy dopadnie nas ochota na coś słodkiego wystarczy przeszukać szafki, popatrzeć co mamy w lodówce, połączyć składniki i mamy gotowe… biszkopciki z masą kokosową  i truskawkami.    Składniki: - 20 podłużnych biszkoptów (na 10 ciastek)- truskawki (kilka sztuk)- czekolada (na polewę do ozdoby)           Masa kokosowa: - 200 ml mleka kokosowego- 1 łyżeczka cukru pudru- ok. 50g wiórków kokosowych Umyte(...)mocno schłodzonego mleka kokosowego (chłodzimy przez kilka dni w lodówce) odlewamy wodę. Ubijamy wytworzoną śmietankę dodając 1 łyżeczkę cukru pudru. Wiórki kokosowe mielimy (w młynku lub blenderze) i dodajemy do masy, mieszamy. Gotową masą smarujemy biszkopty i składamy po dwa.  Nadmiar masy zbieramy nożykiem. Na wierzchu każdego ciastka wyciskamy workiem cukierniczym rozetki. Plasterki truskawek układamy, po kilka sztuk,  między rozetkami

mojewypiekiinietylko
Tort Rafaello 509

życiu! Po kilku modyfikacjach postanowiłam upiec go po raz kolejny, ale tym razem dzieląc się z Wami przepisem. Tort składa się z trzech nasączonych biszkoptów przełożonych dżemem brzoskwiniowym, kremem z białej czekolady i wiórkami kokosowymi. Boki tortu obsypałam płatkami migdałowymi, a wierzch udekorowałam pralinkami Rafaello. Serdecznie polecam! Składniki: (na tortownice o średnicy 23 cm) Biszkopt: 5 jajek(...)blat biszkoptu umieścić na paterze, nasączyć herbatą wymieszaną z Amaretto i wysmarować dżemem brzoskwiniowym. Na dżemie rozsmarować pierwszą warstwę schłodzonego kremu z białej czekolady i posypać wiórkami kokosowymi. Przykryć II blatem biszkopt i powtórzyć czynność: poncz, dżem, krem i wiórki kokosowe. Na wierzch położyć ostatni już blat biszkoptu, również go nasączając. Wierzch i boki tortu wysmarować resztą kremu z białej

Nastoletnie Wypiekanie
Pinacolada - ciasto kokosowo-ananasowe 167

Pyszne kokosowo-ananasowe ciasto, bardziej przypominające właściwie tort. Biszkopt przełożony genialnym kremem na bazie likieru kokosowego i ananasową galaretką (która u mnie, jak widać, wsiąkła w biszkopt - pospieszyłam się i za wcześnie ją wylałam na ciasto...). Bogate w smaku, słodkie, atrakcyjne - bardzo polecam! SKŁADNIKI: (na tortownicę ok 28 cm) Biszkopt: 4 jajka 2/3 szkl cukru 2/3 szkl mąki 2/3 łyżeczki(...)wyłożyć "upychając" go łyżką między biszkopty (biszkopty można pominąć - wówczas krem wykładamy bezpśrednio na galaretkę ananasową) i rozsmarowując równą warstwę.  Na to położyć drugą połowę biszkoptu, rozsmarować pozostały krem, posypać wórkami kokosowymi. Odstawić do lodówki, najlepiej na całą

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania