biszkopt kokosowy - 961 przepisów (strona:10/65)

Lekkie kokosowe 167

Bardzo lekkie ciasto (sernik?) kokosowy na biszkoptowym spodzie. Na masę kokosową wykorzystałam przepis na  kokosową chmurkę od ManiWypiekania , a spód to klasyczny biszkopt. Całość smakuje mocno kokosowo i bardzo lekko. Z tej ilości wychodzi ciasto o średnicy 30 cm. Jakby coś było zbyt wielkim skrótem w przepisie, to szczegóły można znaleźć w Słowniku   :) 2 jajka(...)biszkopta, obrócić i przyciąć do wymiarów denka. Brzegi wyłożyć folią aluminiową, ale tak by foli pokrywała również część dna tortownicy. Na dno przygotowanej formy położyć biszkopt. Wylać na niego tężejącą masę kokosową. Całość przechowywać w lodówce do pełnego stężenia, około 6 godzin.  Udekorować np. wiórkami kokosowymi lub czekoladą. Podawać schłodzone. marcelina

Czerwony Gupik
Malinowa pianka 103

Składniki: 1,5 puszki mleka skondensowanego (około 800 g) 4 galaretki malinowe 2 szklanki malin (mrożonych) opakowanie biszkoptów (120 g) wiórki kokosowe Sposób wykonania: Przygotowujemy galaretki z połowy zalecanej ilości wody. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami. Mocno schłodzone mleko skondensowane ubijamy mikserem na puszystą masę.  Dodajemy schłodzoną ale płynną galaretkę, miksujemy. Do masy dodajemy maliny i mieszamy(...)Całość wylewamy na biszkopty i posypujemy wiórkami kokosowymi. Tortownicę wkładamy na kilka godzin do lodówki.  Jeżeli maliny są mrożone, to po dodaniu do masy szybko zalewamy nią biszkopty. Mrożone owoce powodują że masa bardzo szybko tężeje. Deser w tym wypadku gotowy jest do podanie już po godzinie

Qchnia po prostu
METROWIEC Z KOKOSEM 132

łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalać około 50 ml gorącą wodą , ale nie wrzącą rozpuścić). Do rozpuszczonej kawy dolać chłodnej wody do 200 ml. Posłodzić do smaku. Dekoracja: wiórki kokosowe   Przygotowanie:  Biszkopt :  Z cyt ryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz szczyptę soli przesiać. Mikserem ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać(...)układając na wierzch pasy zachowując naprzemienność. Na koniec gdy ciasto będzie już złożone smarujemy je z każdej strony masą. Na wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Rada:  ciasto najlepiej kroić długim ostrym nożem wcześniej zamoczonym w wodzie biszkopt można przekroić na więcej pasków

Ciastka - domowe słodkości
Andruty biszkoptowo kokosowe 193

mleka 3,2% * - 250 g wiórków kokosowych - 250 g miękkiego masła - 3/4 szklanki mleka w proszku * - powidła węgierkowe (1 słoik 290 g) - 24 podłużne biszkopty * szklanka u mnie metalowa miarka o pojemności 250ml Zagotowujemy mleko kokosowe i zwykłe z cukrem. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszając gotujemy do chwili, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch(...)wafel, na który wykładamy 1/3 masy kokosowej. Na masę kładziemy podłużne biszkopty. Dwa rzędy będą całych, a w trzecim trzeba biszkopty dociąć (będą za długie). Na ułożone biszkopty wykładamy pozostałą masę kokosową. Po wyrównaniu powierzchni kładziemy kolejny wafel, wykładamy ostatnią porcję powideł, którą przykrywamy waflem. Całość przykrywamy folią i obciążamy deseczką oraz dodatkowo np. zgrzewką wody mineralnej

mojewypiekiinietylko
Cappuccino 284

książki Siostry Anastazji z małymi zmianami. Genialne połączenie smaków. Po prostu idealne ciasto na różne okazje! Składniki: Biszkopt kakaowy: 8 jajek 1 1/4 szklanki cukru 1 1/4 szklanki mąki 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Ciasto kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Krem: 2 szklanki mleka(...)Miękkie masło utrzeć na puch, dodać po łyżce zimny budyń i dokładnie zmiksować. Na koniec dodać cappuccino w proszku i dokładnie razem zmiksować. 4. Przełożenie: pierwszy blat biszkoptu kakaowego - 1/2 kremu - ciasto kokosowe - 1/2 kremu - drugi blat biszkoptu kakaowego. Gotowe ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Tort truskawkowy 228

truskawek mrożonych 0,5 szklanki wody 3 łyżki cukru Ponadto: 250g świeżych truskawek do ozdoby 100g płatków migdałów (Biszkopt przygotowujemy dokładnie tak samo jak w torcie brzoskwiniowym , czy kokosowym ) Przygotowanie biszkoptu: Białka z 6 jajek oddzielamy od żółtek. Następnie ubijamy je na sztywną pianę dodając odrobinę soli. Pod koniec dodajemy cukier ciągle miksując. Następnie stopniowo dodajemy żółtka oraz przesiewamy

Kolizje Smaków
Tort na roczek ze śmietaną kokosową. 168

tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.  Pieczemy w temperaturze 175°C przez 20 minut.  Po upieczeniu zrzucamy biszkopt z wysokości około 0.5 m i odstawiamy do osiągnięcia, bez wyjmowania z formy. MASA (ŚRODEK): 2 puszki mleka kokosowego Ponadto: 1/2 szklanki soku jabłkowego 2 brzoskwinie bez skórki Oddzielamy tłuszcz kokosowy od wody kokosowej. Pamiętajmy, że puszki muszą być(...)napowietrzyć.  Biszkopt kroimy na 3 blaty, będą dość cienkie.  Wkładamy do formy 1 cz. biszkoptu i nasączamy go 1/3 soku jabłkowego i połową śmietany kokosowej. Na to kładziemy 2 cz. biszkoptu i nasączamy 1/3 soku. Nakładamy resztę śmietany kokosowej i posypujemy drobiutko pokrojonymi brzoskwiniami i przykrywamy ostatnią warstwą biszkoptu. Nasączamy resztą soku. Zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy

MamaOskarka
Torcik urodzinowy 200

Dziś pochwalę się Wam torcikiem, który zrobiłam na pierwsze urodziny Majci- mojej małej sąsiadki;-) Biszkopt zrobiłam kakaowy do tego krem śmietankowo- kokosowy z mascarpone. Pomiędzy biszkopt i krem dałam jeszcze warstwę frużeliny jagodowej. Efekt końcowy bardzo mi się podobał. Dekoracje niestety były kupne, ale nie mam jeszcze takiej wprawy.   To był mój 3 tort w życiu ;-) Podobno wszystkim smakował(...)przekrajamy go na 3 części. Śmietanę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy mascarpone i cukier puder.   Ubijamy na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodajemy wiórki kokosowe.   Jak już masa jest gotowa pierwszy blat biszkoptu smarujemy połową frużeliny na to wykładamy krem i przykrywamy kolejnym blatem biszkoptu. Biszkopt smarujemy resztą frużeliny oraz kremem . Przykrywamy trzecim blatem biszkoptu. Wierzch i boki

Passion of Cooking
Tiramisu a’la rafaello 13607

krem na bazie żółtek wyszedł niesamowity: bardzo delikatny, puszysty i nie był taki tłusty, jak nie raz kremy na bazie mascarpone. Wszystko to przeplecione podprażonymi wiórkami kokosowymi, startą białą czekoladą i biszkoptami nasączonymi kawą. W oryginale biszkopty nasączone są mlekiem wymieszanym z likierem kokosowym, obawiałam się, że to połączenie może wywołać zbyt słodki i trochę mdły efekt, a kawa dodała(...)białej czekolady – 100 ml śmietanki kremówki – 3 łyżki cukru pudru – około 140 g podłużnych biszkoptów – szklanka kawy Kawę parzymy i odkładamy do ostudzenia. Czekoladę ścieramy na tarce z małymi oczkami. Wiórki kokosowe przekładamy na suchą patelnię i podprażamy, mieszając od czasu do czasu żeby się nie przypaliły. Zdejmujemy je z patelni gdy będą lekko złociste. Żółtka

Relaxtime
Ciasto ananasowe 263

Pyszne połączenie smaków. Ananasowy krem na puszystym biszkopcie, a na wierzchu kokosowa beza. Ciasto jest dość pracochłonne. Oddzielnie pieczemy bezę i biszkopt. Biszkopt: 5 jajek szklanka cukru szklanka mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na jasną masę. Do żółtek dodać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie zmiksować. Dodać ubite(...)ananasów. Jeśli jest go za mało można użyć wody zmieszanej z cukrem i cytryną (pół szklanki wody, pół łyżeczki cukru, kilka kropel cytryny). Na biszkopcie rozprowadzić krem ananasowy. Całość przykryć ostudzonym plackiem kokosowym. Ciasto wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje po kilku godzinach

Bullio
Markos 360

Masa budyniowa: 250ml mleka, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru pudru, 1/2 kostki masła, Dodatkowo: 1/2 słoika powideł śliwkowych, polewa czekoladowa, wiórki kokosowe do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt : Białka ubijam na sztywną pianę. Stopniowo dodaję żółtka oraz cukier. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary 24x24cm(...)Mieszam i gotuję 2 minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram z cukrem pudrem na puszystą masę. Cały czas ucierając stopniowo dodaję zimny budyń. 4. Jedną część biszkoptu smaruję powidłami śliwkowymi. Przykrywam ciastem makowo- kokosowym. Na ciasto wykładam masę budyniową, wyrównuję i przykrywam drugą częścią biszkoptu. 5. Polewę czekoladową przygotowuję wg przepisu na opakowaniu. Wierzch ciasta polewam polewą i oprószam wiórkami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto Makowa Panienka 1027

całkowicie wystygnie, masło w temperaturze pokojowej ubijamy mikserem, aż stanie się puszyste i pobieleje, po tym po trochę na raz dodajemy budyń kokosowy. Miksujemy do powstania gładkiego kremu kokosowego. Całość: Wystudzony biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwa równe blaty.  Każdy blat lekko nasączamy ponczem. Pierwszy blat biszkopt umieszczamy w formie w której piekliśmy ciasto (najlepiej formę wyścielić folią spożywczą(...)wykładamy prawie cały krem (zostawiamy 4-5 łyżek) i przykrywamy drugą połową biszkoptu. Wierzch ciasta smarujemy pozostałym kremem i obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 6 godzin, najlepiej na noc. Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram  @KuchniaLukasza

Kuchnia Łukasza
Placek cappuccino z kokosem 442

należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak....jest nieziemski. Czekoladowy biszkopt, przekładany masą z kawą cappuccino, a po środku beza kokosowa, no i oczywiście wszystko oblane czekoladą...Polecam. Składniki: biszkopt: 6 jajek 225g cukru 110 g mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao opakowanie cukru waniliowego masa cappuccino: 5 żółtek cukier waniliowy(...)takich samych rozmiarach co biszkopt i piec przez około 20 minut w 180 stopniach. Bezę ostudzić. Zimny biszkopt przekroić wzdłuż na 2 blaty. Dolny biszkopt posmarować połową masy. Na masę wyłożyć bezę kokosową. Na bezę wyłożyć drugą połowę masy cappuccino. Wszystko przykryć drugim blatem biszkoptu.  Czekoladę połamać dodać masło i roztopić w kąpieli wodnej. Polać wierzch ciasta. Placek schłodzić

na moim stole...
Torcik kokosowy 166

kremówki 250ml mascarpone (użyłam  tego ) 3 łyżki cukru pudru 100g wiórków kokosowych 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 2 łyżkach wrzątku DODATKOWO: 3 łyżki (lub więcej) wiórków kokosowych do posypania) Przygotowanie: BISZKOPT: Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), a piekarnik rozgrzać do 170'C. Białka oddzielić od żółtek. Z białek ze szczyptą soli ubić sztywną pianę, dodając partiami cukier(...)blaty. KREM: Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, dodać mascarpone, wiórki i rozpuszczoną żelatynę. Odstawić do lekkiego stężenia, a następnie podzielić na 3 części i przełożyć biszkopt. Całość posypać wiórkami kokosowymi i schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą

Cakes By Kejt
SERNIK NA ZIMNO Z RAFAELLO 208

proszku do pieczenia MASA SEROWA 500g serków homogenizowanych 500 g jogurtu naturalnego 10 sztuk pralinek kokosowych 8 łyżeczek żelatyny 150g cukru pudru PONADTO 10 truskawek 10 kulek kokosowych lu Rafaello SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Biszkopt kakaowy Białka oddzielić od żółtek i ubić, stopniowo dodawać cukier, potem żółtka i na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Ciasto wlać(...)cukier puder, ucierać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się połączą. Przestygnięteą żelatynę wlać do masy serowej, dokładnie wymieszać.  Na biszkopt wylać około 10 łyżek masy serowej, na niej ułożyć w małych odstępach kulki kokosowe , i zalać pozostałą masą serową. Wstawić do lodówki aby sernik stężał. Na zastygniętym serniku układać na przemian * truskawki i kulki kokosowe . * Truskawki aby zachowały

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania