biszkopt kokosowy - 961 przepisów (strona:39/65)

Kostka limonkowa 195

Proste i szybkie do przygotowania ciasto, mój ulubiony przepis gdy mam upiec coś na spotkanie przy kawie-puszysty biszkopt nasączony limonkowym ponczem, smaczny orzeźwiający krem i agrestowa galaretka która dopełnia całość. Rozpływa się w ustach! Składniki: Ciasto: 6 jaj 13 dag mąki tortowej 2 łyżki budyniu śmietankowego szczypta soli 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki soku z cytryny(...)mieszamy z wyciśniętą limonką. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody , zostawiamy do lekkiego stężenia. PRZEŁOŻENIE: Upieczony wystudzony biszkopt nasączamy ponczem i smarujemy warstwą dżemu porzeczkowego, wykładamy krem limonkowy, zalewamy tężejącą galaretką wstawimy do lodówki do całkowitego stężenia.Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Życzę smacznego

Wanilia i Kardamon
Fit ciasto kokosowe ze świeżymi figami 204

Ostatnio często eksperymentuję z mąką kokosową i póki co zauważam same zalety jej stosowania. Mimo że jej cena nie jest niska to ta mąka jest niesamowicie wydajna (np. w przepisie na biszkopt używamy 40 g). Ciasta są lekkie i delikatne w smaku, zupełnie inne niż te na mąkach glutenowych. Tym razem szukałam przepisu na ciasto z owocami, a że obecnie

FitKot
Bajaderki (Ziemniaczki) 409

Bajaderki (Ziemniaczki) to jedne z prostszych "ciastek" głównie przygotowywanych z resztek ciast. Bajaderki z poniższego przepisu wychodzą mięciutkie, wilgotne, aromatyczne i przepyszne w smaku. Ziemniaczki możemy

Słodka Strona
TORT SEROWY Z MIGDAŁAMI I CZEKOLADĄ 823

wielbicielką kawy!Latte … z karmelem … z bitą śmietaną … kokosowa z lodami … taka z malibu i oprószona czekoladą – ajj – już na samą myśl cieknie ślinka!Swoje zamiłowanie do kawy postanowiłam wykorzystać również podczas sobotnich wypieków – to był strzał w 10!Delikatny kawowy biszkopt … serowa masa z domowym śmietankowo – czekoladowym likierem … chrupiące

Ostra na Słodko
Biszkopt z serem- łatwy przepis na pyszne ciasto 125

jajka 5 dag margaryny 3 łyżki cukru Cukier waniliowy Bakalie Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Wykonanie: Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrami, dodać zmielony ser i bakalie. Z białek ubić sztywną pianę i lekko wymieszać z masą serową. Następnie ubić pianę na biszkopt z 5 jaj i dodawać stopniowo cukry. Mąkę wymieszać z proszkiem i dodać do ubitej piany

Tradycyjna Kuchnia
Tort urodzinowy z truskawkami 388

miarę słodki. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Biszkopt upieczony w formie 24 cm (przepis na biszkopt idealny tutaj ) Krem: 800 ml śmietanki kremówki (30-36%) 75 g cukru 2 łyżeczki żelatyny  200 g truskawek Poncz: 200 g truskawek 3 łyżki cukru Dekoracja: 100 g wiórków kokosowych Ładne truskawki z szypułkami Przygotowanie:  Przygotowanie zaczynamy od zrobienia ponczu. W mikserze ścieramy(...)prawie na sztywno, następnie kilka łyżek ubitej kremówki łączymy z rozpuszczoną żelatyną, aby nam się kremówka nie zważyła. Żelatynę dodajemy do kremówki i ubijamy jeszcze maksymalnie jedną minutę.  Biszkopt kroimy na 3-4 równe blaty, u mnie wyszły 4 części.   Rozpoczynamy składanie tortu. Pierwszy blat biszkoptu nasączamy dokładnie ponczem, na to układamy 4-5 łyżek kremu, równamy

Kuchnia Łukasza
Tort Chałwowy 163

Znajdziecie tu pyszny przepis (krok po kroku + zdjęcia) na wyjątkowo pyszny Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową, czekoladą i wyjątkowym kremem chałwowym- całość pod pyszną pierzynką z czekolady i wiórków kokosowych, a w elemencie ozdoby wisienki i bita śmietana.Czujecie już ten pyszny smak?! Tort Chałwowy to mój ulubiony tort-i jestem pewna,że […] Artykuł Tort

Domowe Torty
Ciasto Królewiec 440

blaszkę. Ciasto smaruje połową masy budyniowej. Na to układamy biszkopt. Możemy go posmarował dżemem jak chcemy złagodzić słodycz. Na  wierzch biszkoptu wykładamy resztę masy budyniowej i przykrywam drugim plackiem miodowym. Wierzch ciasta oblewamy polewą czekoladową. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto schładzamy w lodówce. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Leon ciasto siostry Anastazji 4245

galaretką czerwoną a drugą z żółtą.   Warstwy Leona : Placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwona galaretka - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy- polewa czekoladowa - wiórki kokosowe Smacznego

Słodkości i nie tylko
Wuzetka na osiemnastkę 153

alkohol, np. rum). Śmietanę ubić na sztywno, na koniec zmniejszyć obroty, wlać sok z cytryny i syrop klonowy albo wsypać cukier kokosowy. Ubitą śmietanę delikatnie łyżką albo miotełką połączyć z serem. Tak przygotowany krem wyłożyć na spodnią część biszkoptu i przykryć wierzchnią częścią, można też zostawić trochę do przystroju wierzchu wuzetki, o czym ja zawsze zapominam. Następnie na wierzch ciasta

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ciasto Mleczny Wafelkowiec 204

całość jest spójna. Ciasto jest przyjemnie słodkie i myślę, że fajnie też się prezentuje. Mojej rodzinie bardzo zasmakowało i myślę, że wpisze się na stałe do mojego wypiekowego repertuaru:) Biszkopt: 4 jajka (lub 5 małych) 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa jasna: 150 g masła(...)masy. Przygotowaną ciemną masę wylewamy na masę białą. „Zamykamy” całość odłożonym pasem biszkoptu. Odkładamy na kilka godzin do lodówki. Gdy ciasto nieco stężeje wyjmujemy go z formy i odwracamy do góry dnem. W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z dodatkiem oleju kokosowego, dekorujemy nią wierzch i boki ciasta. Na wierzchu układamy pokrojony na paseczki wafelek. Ja dodatkowo posypałam też

Smaki Na Talerzu
Bajaderki 477

polecam właśnie bajaderki- małe, słodkie kuleczki z resztek ciast, oblane polewą i obtoczone w wiórkach kokosowych. Nikt nie uwierzy, że zrobiłaś je z jakiegoś starego ciasta :D     Składniki: (na około 10-15 sztuk) Bajaderki: 600 g resztek ciast: herbatników, zakalców, biszkoptów itp. 2 łyżki kakao (lub mniej jeśli używamy czekoladowych ciast) 50 g masła 1/4 szkl mleka

Nastoletnie Wypiekanie
Leśna pokusa - ciasto na biszkopcie. 207

Biszkopt jasny: 4 jajka  3/4 szklanki cukru  1 szklanka mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa cytrynowa: 100 g masła 2 opakowania kiślu cytrynowego 1 galaretka cytrynowa Masa o smaku leśnych owoców: dżem o smaku owoców leśnych 2 galaretki o smaku owoców leśnych 2 jogurty naturalne Polewa: tabliczka czekolady (deserowa lub gorzka) 2 łyżki wiórków kokosowych Przygotowanie(...)dodajemy masło. Wszystko mieszamy, studzimy a następnie wykładamy na ciemny biszkopt i wsadzamy do lodówki. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody i studzimy. Gdy zaczną tężeć dodajemy jogurty oraz dżem i dokładnie mieszamy. Wykładamy na masę cytrynową, przykrywamy białym ciastem. Przygotowujemy w kąpieli wodnej polewę z czekolady i wiórek kokosowych. Wylewamy na wierzch ciasta, a następnie wkładamy do lodówki. Smacznego

Symfonia smakowa
Oczy Carycy 356

litra mleka 1 cukier wanilinowy  25 dag masła Dodatkowo: 2 galaretki w tym samym kolorze paczka okrągłych biszkoptów 5 - 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 2-3 kieliszki amaretto, rumu lub likieru 250 ml wrzątku do zalania kawywiórki kokosowe Polewa: 10 dag masła 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao 0,5 szklanki cukru pudru  1. Zaczynamy od rozpuszczenia galaretek(...)międzyczasie przygotowujemy kawę z alkoholem.4. Teraz zostało tylko przełożenie.Na dno blaszki ląduje pierwszy blat ciasta, który nasączamy delikatnie kawą. Następnie połowa kremy budyniowego. Na krem nasączone w kawie biszkopty. Na biszkopty idzie galaretka. Później druga połowa kremu i na wierzch drugi blat ciasta.5. Została tylko polewa (składniki na polewę umieszczamy w rondelku i podgrzewamy do rozpuszczenia). Wierzch posypujemy wiórkami

Apetyczna babeczka
Królewiec- smaczny przekładaniec 205

miodu1 łyżka wody Biszkopt:4 jajka 1 szklanka mąki pszennej3/4 szklanki cukru2 łyżki wodyMasa:100 g cukru1/2 l mleka 1 kopiasta łyżka mąki pszennej1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej2 cukry waniliowe (lub jeden duży)250 g masła Dodatkowo:Powidła śliwkowe Stovit- u mnie Polewa:1/3 kostki margaryny1 łyżka wody1 kopiasta łyżka kakao4 łyżki cukru Dodatkowo -wiórka kokosowe od Skworcu do posypania(...)miodowy wyłożyć połowę przestudzonej (ale ciągle ciepłej) masy budyniowej. Biszkopt posmarować od spodu powidłem śliwkowym i położyć (stroną posmarowaną do dołu) na masie. Następnie wierzch naszego biszkopta posmarować ponownie powidłem śliwkowym i na to wyłożyć delikatnie i rozsmarować resztę masy i przykryć drugim plackiem. Wierzch oblać polewą.Posypać wiórkami kokosowymi od Skworcu. Włożyc do lodówki, najlepiej na noc. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania