bezowe - 1321 przepisów (strona:40/89)

Kruche z agrestem i pianką bezową 163

dosyć powtarzających się ciast. Chciała bym zaskoczyć rodzinkę czymś innym. Pozmieniałam troszkę i tak powstało kruche ciasto z agrestem i pianką  bezową Składniki na ciasto: mąka pszenna typ 500 400 g żółtka 4 szt śmietana 18% 4 łyżki cukier 100 gr masło 200 g Beza : białka 4 szt cukier 1/3 szklanki Wykonanie: Mąkę wsypałam na stolnicę ( przesiałam ją najpierw

Różowa kuchnia
Sernik z rosą 227

tegorocznych świątecznych przepisach stawiam na tradycję. Na pierwszy ogień idzie sernik z rosą, aromatyczny, lekko wilgotny, na kruchym spodzie z puszystą bezową pianką. Pierwsze kropelki rosy pojawiają się już po ok. pół godziny, zdjęcia gotowego sernika robiłam po ok. godzinie, ale zdecydowanie rekomenduje, żeby pozwolić mu dobrze się schłodzić , najlepiej przez całą noc. Wtedy kropelek rosy pojawi się jeszcze więcej

Ciastkozercy
Kostka alpejska 1055

formę. Składniki masy: 400g masy kajmakowej z puszki u mnie o smaku tiramisu 350g prawdziwego masła 3 łyżeczki naturalnej, mielonej kawy 300g małych bezików, u mnie pokruszony mały torcik bezowy 120ml ajerkoniaku Przygotowanie: Miękkie masło utrzeć na jasną, puszystą masę. Dodawać kolejno kawę, masę kajmakową oraz na koniec małymi porcjami wmiksować likier. Wszystkie składniki kremu powinny być w temperaturze pokojowej

W garach u Gosi
Sezamowiec 675

przykryć folią aluminiową. Ostudzone ciasto wyjąć z blaszki. Masa kokosowa: Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dodawać po łyżce cukru, cały czas ubijając. Powinna powstać gęsta, błyszcząca masa bezowa. Na sam koniec dodać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Drugą część ciasta rozwałkować, przełożyć do blachy i posmarować dżemem. Masę kokosową wyłożyć na dżem i piec 15-20 minut

talerz przyjemności
Duszki jogurtowo waniliowe 184

waniliowe to bardzo sympatyczne ciastka. Jakby je nie nazwać – smaku to nie zmienia. Są wilgotne, puszyste, waniliowe i bardzo smaczne. Gorąco polecam i życzę smacznego.   Halloween na blogu: Bezowe duszki Paluchy wiedźmy Kalafior faszerowany mięsem Wydrukuj przepis The post Duszki jogurtowo waniliowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Sernik z brzoskwiniami 512

mój ulubiony przepis na sernik z brzoskwiniami. Idealne ciasto kruche, pyszna masa serowa z dodatkiem kawałków brzoskwiń oraz wysoka pianka bezowa. Brzoskwinie możesz w tym serniku zastąpić morelami z puszki.. będzie równie pyszny

AniaGotuje.pl
Niebiańska szarlotka 1253

koniec oprószyć przesianą skrobią ziemniaczaną, wymieszać.  Beza: W misie miksera ubić białka na sztywną pianę.  Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając. Powinna powstać gęsta, błyszcząca piana bezowa. Na podpieczony spód wyłożyć podduszone jabłka, wyrównać. Bezę wyłożyć na warstwę jabłek i wyrównać. Piec w temperaturze 180°C przez 35-40 minut. Beza powinna być chrupiąca i sztywna, nie gumowa

Słodka Strefa
Kruche ciasto z powidłami śliwkowymi i orzechową bezą 365

Słodkie, delikatne, rozpływające się w ustach, kruche ciasto z powidłami śliwkowymi i mocno orzechową pianką bezową. Orzechowa pianka jest wilgotna w środku, a chrupka na zewnątrz. Składniki kruchego ciasta: 200 g mąki pszennej (typ 500) 1 płaska łyżeczka wanilii mielonej 80 g cukru 100 g zimnego masła 3 żółtka Składniki orzechowej bezy: 3 białka 180 g cukru (3/4 szklanki

Smak mojego domu
Jabłka pod bezową pianką 149

Następny deser czyli ciąg dalszy słodkości. Zrobiłam jabłuszka pod bezową pianką. Posypane płatkami migdałowymi, pachnące cynamonem i wanilią są wprost rewelacyjnie smaczne. I jeszcze jedno, deser pasuje do Świąt Bożego Narodzenia ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Jak zrobić blaty bezowe do tortu 46559

Przedstawiam idealny i wielokrotnie sprawdzony przepis na dwa spody bezowe pod tort. Blaty mają około 22 cm średnicy. Jeśli chcesz wykonać mniejsze a wyższe blaty, wystarczy, że zmniejszysz ich średnicę np. do 19-20 cm. - bez glutenu - proste i sprawdzone - uniwersalne - chrupiące z zewnątrz a piankowe w środku Czas przygotowywania:  do 1 h Czas suszenia

AniaGotuje.pl
Jak zrobić lemon curd 249

Król wśród kremów z cytrusów. Zabójczo cytrynowy i słodki. Do czego używać: - krem do bez i tortów bezowych - dodatek do deserów pucharkowych z owocami - do  naleśników i pancaków - do serników - do wyjadania ze słoika łyżeczką :-) Czas przygotowywania:  5 minut + gotowanie do 20 minut Ilość: 350-380 ml kremu

AniaGotuje.pl
Uniwersalny krem śmietanowy do tortów 327

Super prosty i super uniwersalny krem śmietankowy z mascarpone. - tylko 3 składniki - gotowy w 5 minut Polecam do: - tortów bezowych  i gofrów -  deserów z galaretką i owocami -  tortów jako masa do przełożenia - do  naleśników  i placków Gorąco polecam również bardzo lekką wersję kremu kokosowego do tortów

AniaGotuje.pl
Sernik z rosą 438

niego bardzo zadowolona, dlatego też uważam, że jest to wersja ostateczna.. najpyszniejsza! Cudowny, idealnie kruchy spód, który fantastycznie się komponuje z miękką, wręcz budyniową masą serową oraz delikatną, bezową pianką. Rosa na piance wychodzi jasna, drobna.. idealna!! Bardzo dokładnie opisałam jak wykonać ciasto, dlatego też śmiało zapraszam do pieczenia :-) To prawdziwy Hit! Polecam. Uwielbiacie niezwykłe ciasta? Zobaczcie koniecznie

AniaGotuje.pl
Ciasteczka thumbprint kokosowe z malinową galaretką 140

trudnego. Przepis na ciasteczka thumbprint, kokosowe, z malinową galaretką znajdziecie poniżej. Jeśli lubicie piec ciastka to polecam cynamonowe ciastka rodem ze Szwecji. Nadwyżkę białek możecie wykorzystać na ciasteczka bezowe . Zbliża się Halloween polecam więc ciastka mumie . Lubicie podwójne ciastka przełożone kremem? Marchewkowe ciasteczka z kremem cashew na pewno będą Wam smakowały… Do ciasteczek thumbprint wykorzystałam typowo maślane ciasto, aczkolwiek

codojedzenia
CIASTO "PLEŚNIAK" 186

szklanki mąki pszennej * 5 żółtek * pół szklanki cukru * 1 kostka masła * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżki ciemnego kakao * 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% Składniki na piankę bezową: * 5 białek * 2 paczki budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru * pół szklanki cukru Dodatkowo: * słoik dżemu z czarnej porzeczki * cukier puder do posypania Wykonanie: W misce umieścić wszystkie składniki (oprócz

Zrób to smacznie