się na różne okazje, czy uroczystości rodzinne. Wybór smaku i dodatków zależy od upodobań. Można zamiast migdałów dać zmielone orzechy (włoskie lub laskowe), czy też kokos (również zmielony), a smak zaostrzyć odrobiną alkoholu. Nie bez powodu ciasta bez pieczenia cieszą się zawsze dużą popularnością. Raczej proste w przygotowaniu, nikogo nie zaskoczą zakalcem i ogólnie – zawsze się udają. Smacznego. Wydrukuj
mojewypiekiinietylkoSuper energetyczny posiłek na wspaniały początek dnia, nie dość, że apetycznie i pięknie wygląda to jeszcze doda sił i pobudzi do działania. Dodatkowo dostarczy nam witamin
Book of spellsDziś mam dla Was przepyszny , lekki deser , który na chwilę przeniesie nas do raju! Kokos … kiwi … delikatny krem … i mięciutkie biszkopty … Czyż nie wygląda smakowicie?! Zrobiłam go zupełnie bez planowania , zerkając na leżące w kuchni kiwi za którymi nie przepadam … W tej wersji mogłabym je jeść bez opamiętania ;) SKŁADNIKI:- dojrzałe kiwi – 2 szt- cukier
Ostra na Słodkobardzo je lubiłam. Będąc ostatnio na zakupach rzuciły mi się w oczy i od razu wpadł mi pomysł na zrobienie takiego ciasta:) Bardzo kokosowy torcik - bez białego cukru, mąki i glutenu! Idealny dla wielbicieli kokosów. Wierzch pokryłam posiekanym wafelkiem Princessa - ale to głównie na potrzeby zdjęć bo wystarczy posypać go wiórkami;) Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego
Health-Fit-LifeSkładniki: - 2 szklanki wiórków kokosowych - bez siarczanów ( tutaj można poczytać dlaczego ) - 1 1/2 litra wrzątku Przygotowanie: Wiórki zalewamy 1l wrzątku, blendujemy około
Szkrab Je Samuzyskania jednolitej masy i wstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Po tym czasie łyżeczką nabieramy w dłoń krem, rozpłaszczamy, na środku układamy migdała bez łupki i zwijamy w kuleczkę. Obtaczamy w pozostałym kokosie. Pralinki przed podaniem mocno schładzamy
Kuchnia w czekoladzieRafaello bez pieczenia to deser, który zachwyci zachwyci każdego miłośnika kokosu . Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Połączenie pysznego kremu budyniowego z wiórkami kokosowymi daje niesamowity efekt smakowy. składniki formę 20-23 cm 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształu 1 opakowanie cukru wanilinowego 300 g wiórków kokosowych
Smakowite Daniasię lepieniem pierogów z jagodami. Do pracy można zaangażować całą rodzina, a później z apetytem zjeść pyszną porcję pierogów ze śmietaną i kokosem. Takie pierogi robię praktycznie bardzo rzadko, ale zawsze z wielką przyjemnością, bez pośpiechu. Zdecydowanie bardziej wolę wersje wytrawne, ale od czasu do czasu mozna zjeść pierogi na słodko. Od lat korzystam z jednego, sprawdzonego przepisu
Moja smaczna kuchniasera w kostce 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 4 żółtka 2 jajka przyprawa do sernika 1 budyń waniliowy na bezę kokosową: 3/4 szklanki cukru 6 białek 200 g kokosu szczypta soli Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnice, dodać pozostałe składniki i zagnieść szybko ciasto. Owinąć je w folię i wstawić do lodówki
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKokosanki z kleikiem ryżowym bez mąki... Smaki z dzieciństwa. Idealne do kawy, idealne dla dzieci. Jak byłam dzieckiem pamiętam jak mama robiła dla mnie i moich
Pelusiowa Kuchniasłodkie pychotki . Robi się go na prawdę bardzo szybko i jest przepyszny. Polecam. Składniki potrzebne do przygotowania sernika pod kokosem: 50 dag sera twarogowego (ja użyłam półtłusty), 1 szklanka i 3 łyżki cukru pudru, 1 budyń waniliowy bez cukru (mały), 12 dag + 4 łyżki masła, 4 jajka, szczypta soli, 100g wiórek kokosowych. Sposób przygotowania sernika pod kokosem: W rondelku
Gotuj Się Kto MożeLubicie słodycze? My lubimy ;) Z resztą kto ich nie lubi, chyba nie znam takiej osoby;) Dzisiaj przyszła pora na coś słodkiego a przy okazji
Krakowskie smaki Aniżadnych grudek czy „farfocli” :P. Zapach kakao miesza się z wonią prażonych orzeszków arachidowych. W smaku jednak dominuje kakao i kokos a orzechy są miłym ale słabszym w odbiorze dodatkiem. Ksylitol i stewia dają przyjemny poziom słodyczy bez typowego „słodzikowego” posmaku. Podsumowanie: Przepyszny krem dla każdego fana kokosowo- czekoladowych smaków z dodatkiem fistaszków. Gdyby tak arachidy wymienić na orzechy
Candy PandasZnacie jagielniki? To chyba moje ulubione ciasta, zaraz po sernikach. Zresztą nazywa się je też jaglanymi sernikami, bo swoją konsystencją przypominają te ostatnie – ale są
FlymetothespoonJa wiem, że pora roku może nie do końca sprzyja spożywaniu lodów, ale co mi tam Dzisiejszy deser polecam szczególnie rodzicom małych niejadków (głównie wersje z
Powiedz dietom nie