Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem, który jest wegańskim i zdrowym odpowiednikiem znanego wafla o nazwie Snickers. Wafel ten głównie składał się z mleka w proszku
Via GustoMiewacie problem z pomysłami na wykorzystanie rosołu z poprzedniego dnia? Ja też, dlatego zabrałam się za modyfikowanie starych przepisów. Dawno, dawno temu wrzucałam Wam pomysł na
Kulinarne zapędy KokosaPamiętacie ciasto rafaello ? Nie osiadam na laurach w temacie bezlaktozowych ciast :) Żeby było zdrowiej, posłodziłam swój budyń fruktozą, ale tak naprawdę nie ma znaczenia, jakiego słodzika
Kulinarne zapędy KokosaOstatnio z koleżanką piekłyśmy kokosanki. Szybkie, pachnące dla mnie trochę Princessą, na białkach. Przepis ze strony Domowe Wypieki Robiłam jakieś fotki telefonem, ale
W kuchni bez szafekUwielbiam pasty jajeczne, lecz niestety bycie na diecie takie przyjemności wyklucza... Jak do tej pory myślałam ;) Gdy w Biedronce pojawił się bezlaktozowy serek wiejski postanowiłam zrobić
Kulinarne zapędy KokosaTo ciasto dedykuję wszystkim, którzy uwielbiają kokosy i czekoladę. Ciasto genialnie smakuje, a do tego nie wymaga pieczenia. SKŁADNIKI (na formę 28cm) 40 ml śmietany kremówki
ZofianaPRIMAVIKA Paczka była dość ciężka , bo zawierała takie oto produkty dla wegetarian. *śmieję się pod nosem, że to będzie bezmięsna współpraca ! -ketchup bez cukru dla dzieci -masło sezamowe słodzone agawą -masło orzechowe z kokosem -buraczki pychotka -hummus naturalny -pasztet meksykański -pasztet warzywny z cieciorką -pulpety w sosie pomidorowym -masło orzechowe -paprykarz z kaszą jaglaną -tahini naturalne -musztarda łagodna -strogonow
Z Kuchni Do Kuchnisię na różne okazje, czy uroczystości rodzinne. Wybór smaku i dodatków zależy od upodobań. Można zamiast migdałów dać zmielone orzechy (włoskie lub laskowe), czy też kokos (również zmielony), a smak zaostrzyć odrobiną alkoholu. Nie bez powodu ciasta bez pieczenia cieszą się zawsze dużą popularnością. Raczej proste w przygotowaniu, nikogo nie zaskoczą zakalcem i ogólnie – zawsze się udają. Smacznego. Wydrukuj
mojewypiekiinietylkoSuper energetyczny posiłek na wspaniały początek dnia, nie dość, że apetycznie i pięknie wygląda to jeszcze doda sił i pobudzi do działania. Dodatkowo dostarczy nam witamin
Book of spellsDziś mam dla Was przepyszny , lekki deser , który na chwilę przeniesie nas do raju! Kokos … kiwi … delikatny krem … i mięciutkie biszkopty … Czyż nie wygląda smakowicie?! Zrobiłam go zupełnie bez planowania , zerkając na leżące w kuchni kiwi za którymi nie przepadam … W tej wersji mogłabym je jeść bez opamiętania ;) SKŁADNIKI:- dojrzałe kiwi – 2 szt- cukier
Ostra na Słodkobardzo je lubiłam. Będąc ostatnio na zakupach rzuciły mi się w oczy i od razu wpadł mi pomysł na zrobienie takiego ciasta:) Bardzo kokosowy torcik - bez białego cukru, mąki i glutenu! Idealny dla wielbicieli kokosów. Wierzch pokryłam posiekanym wafelkiem Princessa - ale to głównie na potrzeby zdjęć bo wystarczy posypać go wiórkami;) Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam smacznego
Health-Fit-LifeSkładniki: - 2 szklanki wiórków kokosowych - bez siarczanów ( tutaj można poczytać dlaczego ) - 1 1/2 litra wrzątku Przygotowanie: Wiórki zalewamy 1l wrzątku, blendujemy około
Szkrab Je Samuzyskania jednolitej masy i wstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. Po tym czasie łyżeczką nabieramy w dłoń krem, rozpłaszczamy, na środku układamy migdała bez łupki i zwijamy w kuleczkę. Obtaczamy w pozostałym kokosie. Pralinki przed podaniem mocno schładzamy
Kuchnia w czekoladzieRafaello bez pieczenia to deser, który zachwyci zachwyci każdego miłośnika kokosu . Jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Połączenie pysznego kremu budyniowego z wiórkami kokosowymi daje niesamowity efekt smakowy. składniki formę 20-23 cm 1 litr mleka 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształu 1 opakowanie cukru wanilinowego 300 g wiórków kokosowych
Smakowite Daniasię lepieniem pierogów z jagodami. Do pracy można zaangażować całą rodzina, a później z apetytem zjeść pyszną porcję pierogów ze śmietaną i kokosem. Takie pierogi robię praktycznie bardzo rzadko, ale zawsze z wielką przyjemnością, bez pośpiechu. Zdecydowanie bardziej wolę wersje wytrawne, ale od czasu do czasu mozna zjeść pierogi na słodko. Od lat korzystam z jednego, sprawdzonego przepisu
Moja smaczna kuchnia