bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:830/3453)

pyszny sernik pieczony z marcepanem, truskawkami na biszkoptach... 107

olej utrzeć mikserem do spienienia, 3 minuty na najwyższych obrotach. Do masy dodać ser z wiaderka, wsypać budyń, proszek do pieczenia, kaszę manną, dodać pokrojony cienko marcepan, mikserem połączyć składniki na średnich obrotach. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć gęsto biszkopty, wyłożyć na biszkopty parę łyżek masy serowej, biszkopty zwilgotnieją i będą na dnie. Wyłożyć(...)masy serowej, na wierzchu poukładać opłukane i pokrojone w plastry truskawki. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec 50 minut, następnie na termoobiegu 150C piec 10 minut, sernik w formie dobrze wystudzić. Sernik jest równy bez opadania - bardzo smaczny, łatwy, prosty sernik pieczony na biszkoptach z pokruszonym marcepanem i truskawkami..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Domowy pszenny chleb na zakwasie – chleb z gara 85

wącham i słucham… Ten cichy trzask i cudowny zapach to prawdziwa magia…. wącham, słucham i już myślę o pieczeniu kolejnego bochenka. Dla mnie najlepszy chleb pieczony w domu to chleb z gara. Chrupiąca i złota skórka bez użycia pary, to jedna z zalet pieczenia chleba w żeliwnym garnku.  Taki chleb możemy również upiec

Tajemnice Smaku
Orzechowe ciasteczka z wisienką 149

zwilżonymi wodą dłońmi robimy z masy małe kuleczki, lekko je spłaszczając i układając na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W środek każdego ciasteczka lekko wciskamy wiśnie odsączoną z syropu. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) około 13-14 minut (Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, dlatego ciasteczka

Słodkie okruszki
CZEKOLADOWE CIASTO MAJONEZOWE Z GRUSZKAMI 134

łyżce Majonez Kielecki. Wsypujemy przesiane suche składniki – wszystko razem krótko, ale dokładnie miksujemy. Przelewamy do tortownicy, układamy wydrążone gruszki, pieczemy ok. 40-45 minut w 170C bez termoobiegu. Jeśli będzie taka potrzeba przedłużamy o kilka minut czas pieczenia. Smacznego! Projekt powstał we współpracy z WSP Społem Kielce – producentem m.in. Majonezów Kieleckich

Ostra na Słodko
PROSTE CIASTO Z TRUSKAWKAMI 111

pieczenia. Wymieszać na najniższych obrotach miksera. Blaszkę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Na wierzch układać obok siebie połówki umytych truskawek (bez liści).  Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciasto około 50-60 minut.  Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem

Zrób to smacznie
Enchilada z kurczakiem 113

czosnek, chwilę podsmażam następnie dodaję krojone pomidory z puszki, koncentrat i wszystkie przyprawy. Sos mieszam i zagotowuję. Gotuję 8 minut, często mieszam. Składanie tortilli i pieczenie: Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C (bez termoobiegu, grzanie góra plus dół, wybieram środkową półkę piekarnika do pieczenia). Wyjmuję placki tortilli z opakowania, rozkładam kilka łyżek farszu, posypuję połową pokrojonych kulek

Zasmakuj Kuchni
Piątkowa , pieczeń z cukinii 127

piątek to dzień bezmięsny , postny . Nawet jeśli się już nie praktykuje wyniesionych z domu religii , to i tak z przyzwyczajenia , często właśnie w ten dzień robi się coś wegetariańskiego Pieczeń z cukinii jest wyśmienita na taki piątkowy obiad , można ja podać z dowolnym sosem , surówką , a jak wystygnie potraktować jako pasztet Danie wielowymiarowe , zdrowe , lekkie i banalnie proste(...)Mieszamy do połączenia składników , konsystencja będzie dość luźna gdyż cukinia puszcza sporo soku , ale to nie szkodzi . Wlewamy do foremek wysmarowanych masłem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 C ,bez termoobiegu około 30-40 minut . Po tym czasie wyciągamy , dajemy pieczeni chwilkę odsapnąć . Jakieś dziesięć minut , co pozwoli na łatwiejsze jej krojenie i wyjęcie z foremki

Ogrodnik w podróży
Jogurtowa babka cytrynowa 164

Wielkanoc i na co dzień - pachnąca, delikatna, wilgotna, jogurtowa babka cytrynowa. Składniki: 200 g mąki pszennej 2 budynie waniliowe bez cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1pół płaskiej łyżeczki mielonej wanilii (polecam Skworcu ) 4 jajka szczypta soli 200 g cukru 150 g jogurtu naturalnego 50 g oleju skórka otarta z 1 cytryny Ponadto: Masło, bułka tarta(...)składników. Przestajemy miksować, dosypujemy mąkę z dodatkami i całość mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do foremki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Babkę pieczemy do suchego patyczka. Ja piekę 40 minut w temperaturze 175 stopni, na grzałkach dolna + górna (bez termoobiegu). Smacznego

Smak mojego domu
Pizza jajeczna na chlebie tostowym 239

jajek razem ze startym serem oraz kukurydzą. Wszystko razem mieszamy do połączenia składników i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy kromki chleba tostowego bez skórki. Następnie na chleb wylewamy masę jajeczną. Piekarnik rozgrzewamy. Pizzę pieczemy w 180 stopniach przez

kulinarne odsłony pati
Biszkopt z czekoladowym sernikiem i musem arbuzowym 257

stopniowo wsypujemy przesiany budyń z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 28 cm i pieczemy około 35- 40 minut w 165 stopniach z włączonym termoobiegiem ( bez w 180 stopniach i przedłużamy czas pieczenia). 2 . Czekoladę rozpuszczamy w 250 ml śmietanki dobrze podgrzanej śmietanki. Przestudzoną wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Następnie ubijamy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Schab w cieście francuskim ze szpinakiem i pieczarkami 152

pieczarki. Całość zwijamy w ciasny rulon (wzdłuż dłuższego boku). Górę rolady obsypujemy czarnym sezamem, robimy delikatne nacięcia nożem na górze. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 1,5 godziny (bez funkcji termo obiegu). Przez cały czas pieczenia roladę przykrywamy folią aluminiową. Dopiero przed końcem pieczenia zdejmujemy ją aby ciasto się przyrumieniło

VioletoweKucharzenie
Śmietankowa babka budyniowa 141

zrobiona na śmietanie, dzięki czemu jest lżejsza od tradycyjnych bab maślanych. Zachęcam do zrobienia na święta :) Składniki: 220 g mąki pszennej 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 czubate łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka szczypta soli 200 g cukru 190 g śmietany 18% 40 g oleju 1 łyżeczka olejku pomarańczowego Ponadto: Masło(...)składników. Przestajemy miksować, dosypujemy mąkę z dodatkami i całość mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do foremki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Babkę pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam 53 minuty w temperaturze 175 stopni, na grzałkach dolna + górna (bez termoobiegu). Smacznego

Smak mojego domu
Śmietankowa babka budyniowa z szafranem 160

kuchni, może zrobicie z ciekawości :) Składniki: 0,1 g nitek szafranu (polecam Skworcu ) 30 ml gorącej wody 220 g mąki pszennej 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 czubate łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka szczypta soli 200 g cukru 160 g śmietany 18% 40 g oleju 2 łyżki amaretto Ponadto: Masło, bułka(...)składników. Przestajemy miksować, dosypujemy mąkę z dodatkami i całość mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do foremki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Babkę pieczemy do suchego patyczka. Ja piekłam 43 minuty w temperaturze 175 stopni, na grzałkach dolna + górna (bez termoobiegu). Smacznego

Smak mojego domu
Jogurtowa babka budyniowa 154

siekane migdały. Dzięki jogurtowi, jest wilgotna i długo zachowuje delikatność. Idealna na Wielkanoc i dzień powszedni. Składniki: 200 g mąki pszennej 2 budynie waniliowe bez cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego 50 g siekanych migdałów blanszowanych (polecam bakalie Skworcu ) 4 jajka szczypta soli 200 g cukru 150 g jogurtu naturalnego(...)składników. Przestajemy miksować, dosypujemy mąkę z dodatkami i całość mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do foremki i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Babkę pieczemy do suchego patyczka. Ja piekę 40 minut w temperaturze 175 stopni, na grzałkach dolna + górna (bez termoobiegu). Smacznego

Smak mojego domu
Udziec z indyka delikatnie pieczony w sosie pomidorowo-miodowym 148

cieszył się wśród Was ogromnym zainteresowaniem.   Ten sposób pieczenia mięsa sprawdził się doskonale. Jedynie czas przygotowania całej potrawy trwa dłużej niż tradycyjne pieczenie.     Składniki: 1300 g udźca z indyka bez kości 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 2 łyżki oleju   Sos:   2 łyżki miodu 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka(...)Piekarnik włączyłam na 100 °C. Za pomocą pędzelka posmarowałam sosem obsmażone mięso na całej jego powierzchni. Przełożyłam do naczynia żaroodpornego i wstawiłam bez przykrycia, do piekarnika na 2 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia zwiększyłam temperaturę do 200 °C.   W czasie pieczenia podlewałam mięso wytworzonym sosem, ale nie przewracałam go na drugą stronę. Po upieczeniu, mięso

Kuchnia u Krysi