nadały świeżości i całość świetnie się komponowała. Składniki na ciasto: 2 ¼ szklanki mąki ¾ szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 ¼ szklanki mleka roślinnego Wszystkie składniki mieszam i wlewam do tortownicy (20 cm). Piekę do suchego patyczka, czyli tak około 35-40 minut. Składniki na krem orzechowy: 1 budyń śmietankowy 2 łyżeczki ksylitolu 400 ml mleka(...)puszczą sok, a następnie zasypuję je galaretką z agarem i gotuję około 2 minut. Truskawki odstawiam do wystygnięcia. Dodatkowo do przygotowania tortu potrzebuję: 100 g dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Na polewę: ¼ kostki KASI dla wegan 1 łyżka kakao 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka roślinnego Do nasączenia: 1 szklanka wody z cytryną Teraz mogę przystąpić do składania
Słodki sentymentnadały świeżości i całość świetnie się komponowała. Składniki na ciasto: 2 ¼ szklanki mąki ¾ szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 ¼ szklanki mleka roślinnego Wszystkie składniki mieszam i wlewam do tortownicy (20 cm). Piekę do suchego patyczka, czyli tak około 35-40 minut. Składniki na krem orzechowy: 1 budyń śmietankowy 2 łyżeczki ksylitolu 400 ml mleka(...)puszczą sok, a następnie zasypuję je galaretką z agarem i gotuję około 2 minut. Truskawki odstawiam do wystygnięcia. Dodatkowo do przygotowania tortu potrzebuję: 100 g dżemu z czarnej porzeczki bez cukru Na polewę: ¼ kostki KASI dla wegan 1 łyżka kakao 4 łyżki cukru 2 łyżki mleka roślinnego Do nasączenia: 1 szklanka wody z cytryną Teraz mogę przystąpić do składania
Słodki sentymentSkładniki: 700 g mięsa drobiowego (np. z udźca kurczaka bez skóry) 40 dag żółtego sera (np. mozzarella) 3 jajka 1 cukinia 1 czerwona papryka 1/2 żółtej papryki 2 marchewki 1 duża cebula 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 zmiażdżone ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz Sposób wykonania: Cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki(...)mięsa dodajemy odciśniętą z soku cukinię oraz wszystkie inne składniki. Doprawiamy przyprawami i mieszamy dłonią na jednolitą masę. Uformowane dłońmi kotlety układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 25 minut
Qchnia po prostuminuty, żeby zgęstniało. Podziel je na 6 równych części. Każdą część rozwałkuj na kółko. Owiń każdą foremkę ciastem w taki sposób, żeby powstał rulonik o charakterystycznym kształcie. Piecz przez ok 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza z włączoną funkcją termoobiegu aż cannoli się lekko zrumienią. Ostudź. Krem kawowy W międzyczasie przygotuj krem. Zblenduj na gładką masę wszystkie(...)sztuki: Wartość energetyczna: 132 kcal Tłuszcz: 11,1 g Węglowodany: 4,5 g Błonnik 2,5 g Białko 2,5 g Artykuł Keto cannoli z kremem kawowym (Paleo, LowCarb, bez nabiału) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb - sposób na zdrowie
Modern Cave Girlokoło 20 minut do tzw. suchego patyczka (czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Jeszcze ciepły biszkopt kładziemy na czystą ściereczkę, odrywamy od góry papier do pieczenia i zawijamy całość ostrożnie na kształt rolady. Jak przygotować masę makową do naszej rolady biszkoptowej? Mak wsypujemy do garnka i zalewamy wrzątkiem. Po około 20 minutach zagotowujemy i odstawiamy(...)długo). Ostatni etap przygotowań rolady makowej na biszkopcie: Ostrożnie rozwijamy nasz biszkopt i wykładamy na niego jeszcze ciepłą masę makową z bakaliami. Równomiernie rozprowadzamy pozostawiając około 1-2 cm bez masy. Ponownie zawijamy naszą roladę. Naszą roladę z makiem wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie oprószamy całość solidnie cukrem pudrem lub polewamy lukrem bądź czekoladą
Słodkie okruszkiwięc, jeśli zobaczycie kobietę z kawałkiem mięsa w zębach na światłach - nie przejmujcie się - to tylko ja i beef jerky ;) Kupowana wołowina chcąc nie chcąc ma trochę chemii, bez której my nie przeżyjemy, za do kowboje świetnie dawali sobie radę ;) Postanowiłam na testa zrobić własną wersję i użyłam do niej mojego rostbefu. Myślę, że kolejnym razem zrobię(...)być morska lub inna) łyżka hiszpańskiej pikantnej wędzonej papryki Posmarowałam mięso i zostawiłam je na min. 2 doby w lodówce. Następnie pokroiłam w plastry, rozłożyłam na papierze do pieczenia na kratce. Suszyłam ponad 2 godziny w temperaturze około 70-80 stopni z termoobiegiem. Myślę, że można również zamarynować osobno kawałki wołowiny, ale skoro i tak robię
Cytryna&Co.Następnie podzielić ciasto na 3 części,każdą cienko rozwałkować ułożyć na blaszce (25/30 cm),którą należy starannie wysmarować masłem i oprószyć mąką. Upiec kolejno 3 jednakowej wielkości placki. Czas pieczenia każdego placka 12-15 minut w temp. 180*. W ganku zagotować mleko z cukrem i kaszą cały czas mieszając. Masa powinna wyraźnie zgęstnieć jak budyń. Ugotowaną kaszę wystudzić. Masło(...)blat,posmarować kajmakiem,posypać orzechami. Odstawić w chłodne miejsce. Ciasto nadaje się do spożycia dopiero na następny dzień po zrobieniu,kiedy dobrze zmiękną wszystkie warstwy ciasta i będzie można bez problemu je pokroić
Kolorowa kuchnia Elkiwykorzystanie warzyw i mięsa po niedzielnym rosole. Z rosołu: 1 udko 1 podudzie 1 porcja rosołowa Kawałek selera 5 marchewek 1 korzeń pietruszki Dodatkowo: 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej (bez soli) 2 ząbki czosnku 1 cebula 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki świeżej natki pietruszki Sól Pieprz Mięso dokładnie oddzielamy od kości, przekładamy do miski. Dodajemy ugotowane warzywa(...)gęsta możemy dolać kilka łyżek rosołu. Przygotowany pasztet przekładamy do foremki (keksówki o wymiarach 20x7 cm). Wierzch wygładzamy i wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika(góra-dół). Pieczemy przez 50 minut. Góra pasztetu musi być ładnie zarumieniona. Po upieczeniu i wystudzeniu możemy przełożyć pasztet do dowolnego naczynia
VioletoweKucharzenieświetnie wygląda i komponuje się ze smakiem cukinii. Pasztet możemy jeść na ciepło na obiad z sosem np. pieczarkowym lub na zimno na kanapce. Polecam Składniki: 500 g cukinii (bez pestek) 2 średnie marchewki 1 cebula pół pęczka koperku 2 ząbki czosnku 3 jajka 1/3 szkl oleju 1/2 szkl kaszy manny 1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach 1 łyżeczka(...)dokładamy do ;pozostałych warzyw z przeciśniętym czosnkiem, mieszamy i dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy. Przekładamy masę na pasztet do aluminiowej foremki (sporej), wyrównujemy. Wkładamy pasztet do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 15 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarnejest już tak smaczne. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto z kaszy jaglanej z owocami bez cukru, bez glutenu, wegańskie Składniki: 300g suchej kaszy jaglanej 800ml mleka sojowego lub innego 3 łyżki ksylitolu 3 banany 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka cynamonu około 600g jabłek lub brzoskwiń Dodatkowo: ubite mleczko(...)jeśli użyjemy brzoskwiń to nie trzeba ich obierać. Owoce dodać do mlecznej masy i wymieszać. Przelać do blaszki 25x30cm posmarowanej olejem kokosowym, wyrównać. 3. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 170C na funkcji góra-dół przez około 60 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do przestygnięcia na około 15-20 minut. Podawać jeszcze trochę
Mała CukierenkaBardzo proste, wilgotne i sycące muffinki bez mąki, cukru i mleka. Muffinki zrobiłam z mielonych w blenderze płatków owsianych - można je zmiksować do konsystencji mąki albo zostawić troszkę większe części tak jak ja. Można również użyć gotowej mąki owsianej. Zamiast cukru użyłam dojrzałych bananów, które przy okazji dodają też wilgotności, a w środku umieściłam truskawkę, która nadaje świetnej orzeźwiającej(...)polecam :) Składniki (około 10 muffinek): 2 bardzo dojrzałe banany 1 szklanka zmielonych na mąkę płatków owianych lub mąki owsianej 1 jajko 2 kopiate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego kilka sztuk truskawek Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Płatki zmiksować w blenderze prawie do konsystencji mąki (mogą zostać niewielkie drobinki). Banany rozgnieść, połączyć
Healthy food explorerpszenne z dodatkiem dyni są doskonałą podstawą każdego śniadania. Z dżemem, miodem, serem czy ulubioną wędliną, możecie je jeść z czym chcecie … a nawet same, bez żadnych dodatków. Przepis pochodzi z bloga na dokładkę… Wypróbujcie… Składniki potrzebne do przygotowania bułeczek pszennych z dynią: 500g mąki pszennej (typ 650), 220g ciepłej wody (niepełna szklanka(...)miejsce do wyrośnięcia na około 1,5 – 2 godziny. Wyrośnięte ciasto zagniatam przez chwilę, dzielę na 8 równych części i formuję bułki, które układam na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Odstawiam bułeczki na około pół godziny do ponownego wyrośnięcia. Smaruję bułki rozkłóconym jajkiem posypuję pozostałymi pestkami dyni i piekę w rozgrzanym do temperatury
Gotuj Się Kto MożePasta jajeczna z tuńczykiem i rzeżuchą zagościła u mnie wczoraj na śniadanie. Pasta jajeczna z tuńczykiem i rzeżuchą Pasty można przygotować z jajek, sera białego, warzyw pieczonych, warzyw surowych, ryb i całej masy innych produktów jarskich jak i mięsnych. Na śniadanie idealnie sprawdzą się pasty, które są sycące i zapewnią nam energię przez co najmniej kilka godzin. Jak dla mnie(...)zakładce Komentarz. Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog Smacznego Składniki. 3 jajka 10 dkg tuńczyka w zalewie własnej bądź w oleju 1 łyżka majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany (bez laktozy) 2 łyżki rzeżuchy szczypta pieprzu szczypta soli 2 kromki pieczywa tostowego 1 łyżka oliwy Pasta jajeczna z tuńczykiem i rzeżuchą Przygotowanie. Jajka ugotować na twardo. Standardowo zajmie
mecooksdomu. Okazuje się, że tak do końca sprawa nie przemyślana, bo czym je nadziać?? hmm..., no do drałujecie do sklepu raz jeszcze po pory i czosnek i wracacie bez cytryn, które przecież były konieczne i jedyne pewne na liście zakupów... Też tak czasem macie???. Ja Cię kręcę co za dzień !!!. Obiad dla 4 osób, pod warunkiem, że dwie osoby(...)część 1. Z pieczarek usuwamy nóżki. Drobno kroimy pora, czosnek, cebule i resztki pieczarek. Rozgrzewamy olej i wszystko smażymy z majerankiem, solą i pieprzem. Pieczarki przekładamy na formę do pieczenia wyłożoną papierem, na dłoń nalewamy olej i smarujemy dokładnie pieczarki ze wszystkich stron, oprószamy je również solą. 2. Pieczarki układamy na blaszce i napełniamy je przygotowanym farszem. Zapiekamy
Apetyczna babeczka