Tarta z kremem z dodatkiem serka mascarpone na lekko słonym spodzie z paluszków z dodatkiem świeżych truskawek. Niebo w gębie! Dosłownie! Przepis na tę bajeczną
Rusty Forkmięso i wycieramy naczynie z soków, które się wydzielą... Gdy zdecydujemy się już na pieczenie, to dla nadania kształtu przewiązujemy sznurkiem, dodajemy 5 łyżek tłuszczu i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 90 min. w 200 st. C , przez ostatnie 15 min. pieczemy bez pokrywki. Po upieczeniu studzimy naszą pieczeń... żeby soki się uspokoiły i potem możemy
chleba naszegoubijając. Masa musi być sztywna i błyszcząca. 2. Z gotowej masy za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy bezy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Mniejsze lub większe wedle uznania. 3. Pieczemy bezy w nagrzanym piekarniku do 130 stopni przez około 1 godziny. 4. Jabłko myjemy i obieramy i kroimy na małe kawałki, wkładamy do małego rondelka
Mój pomysł nachociaż nie użyłam kwiatów, to godnie zastąpiły je owoce. A dodatkowo biszkopt w tym cieście zawiera japońską zieloną herbatę Matcha. Pieczone połowicznie, bo tylko biszkopt, reszta bez pieczenia, na zimno. Serniczek jest wyjątkowo puszysty i rozpływa się w ustach, a najlepsza jest… wisienka na torcie. Składniki: Biszkopt
To co kochammasa idealna. Naprawdę warto. Ciasto z dżemem z czarnej porzeczki CIASTO: 3 szklanki mąki pół szklanki cukru pudru 1 kostka margaryny 6 żółtek 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia BEZA: 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 szklanki cukru 6 białek DODATKOWO: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki (ok. 400 g) cukier puder do posypania MASA KREMOWA: 200 g masła(...)brytfannę wysmarowaną margaryną i wyłożyć na każdą część po połowie słoiczka dżemu. Przygotować BEZĘ: białka ubić, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Ubijać do powstania zwartej bezy. Wyłożyć po połowie na ciasto. Piec każdy z ciast w 175st. C po 40 minut. KREM: Szklankę mleka zagotować z cukrem, drugą szklankę zmiksować z żółtkami i mąkami, dodać do gotującego się
Gotuję Testujęsiedzieć w domu, tylko niestety nie wszyscy mają takie szczęście i mogą celebrować ten świąteczny dzień. Zaraz spadam do pracy ale wcześniej podam Wam przepis na fantastyczne ciasteczko bez pieczenia, powiem więcej o smaku chałwowym :-) bez grama chałwy ale z koniecznością wafelków orzechowych. Nie wiadomo czemu w całości to ciasto smakuję jak chałwa. Składniki
pieprzny smaczekWolna sobota...Czyli sprzatanie, gotowanie, pranie, prasowanie... Osłodźmy sobie ten dzień czym małym i czekoladowym Składniki: kubek śmietany kremówki 330 ml 5 łyżek serka mascarpone cukier
Z Majeczką w kuchniDziś od rana u mnie bardzo słodko. Banany, owocowe crunchy, ciasteczka, bita śmietana, karmel...Zasłodziłam się na cały dzień ! Składniki: 2 dojrzałe banany sok z
Z Majeczką w kuchnichoć trochę minęło mi babkowe szaleństwo , zabrałam się do rzeczy. Deser jest banalnie prosty w przygotowaniu, a jedynym ekskluzywnym składnikiem są sezonowe czerwone cytrusy. Bez gotowania, bez pieczenia, na upartego - da się nawet bez miksera ( tylko po co...? ). Efekt - delikatny, rozpływający się w ustach krem z biszkopcikami o intensywnym smaku pomarańczy. Do tego plasterki cytrusów
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCiasto grysikowe bez pieczenia Ciasto na maślance Sernik z bezą orzechową Sernik z kokosem i brzoskwiniami Zebra
PychotkaaaPyszne, mięciutkie i znikają z talerza w mig:) Nie są słodkie i w sam raz na jeden, no góra dwa kęsy. Uzależniające:) Uwielbiam je robić, ale
Niebieski kubek z kawapodziel na pięciocentymetrowe paski, zwijaj je w kształt ślimaka, lekko spłaszczaj i przekładaj do foremek na muffinki wysmarowanych masłem (w ten sposób łatwiej zachowasz ich formę, ale te pieczone bez foremek również ładnie zachowują formę). Piecz około 20–25 minut w temperaturze 190°C. Jeśli lubisz, gdy ciasto się błyszczy, tuż przed włożeniem do piekarnika posmaruj bułeczki rozbełtanym jajkiem
dom-agi.plwnętrzności, głowę i łuski zostawiamy. Osuszamy, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny, układamy na rybach świeży tymianek i skrapiamy olejem. Układamy w formie żaroodpornej do pieczenia bez przykrywania z góry. 2. Rybę pieczemy w rozgrzanym do 200 C. piekarniku przez ok. 15-20 minut. Po upieczeniu ściągamy skórę i delektujemy się delikatnym lekko ziołowym smakiem ryby
Apetyczna babeczkamiksować przez ok. minutę. Na koniec (cały czas miksując) dodawać po łyżce cukru pudru. Gotową masę przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Bezy suszyć w piekarniku nagrzanym do 90ºC (termoobieg) przez min. 2 godziny (wcześniej nie otwierać piekarnika). I tu uwaga: U mnie czas suszenia wydłużył się
Domowa Cookierenka AgiPieczone nuggetsy czyli pyszny domowy fast-food. Delikatne mięso drobiowe w chrupiącej panierce z pokruszonych płatków kukurydzianych. Zdrowe i lekkostrawne, bo pieczone bez dodatku tłuszczu. Podałam je z pieczonymi młodymi ziemniaczkami (przepis wkrótce pojawi się na blogu), sałatką z pomidorkami i słonecznikiem oraz pysznym, lekkim sosem jogurtowo-czosnkowym. Serdecznie polecam! Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka(...)umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na mniejsze kawałki i delikatnie rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa zanurzyć w marynacie i obtoczyć w panierce. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Gotowe. Smacznego
Kuchnia Ellie