sobą "połączyć". Przygotowane udka przełożyć do naczynia żaroodpornego (skórką do góry), zalać wodą (musi przykryć dno naczynia), przykryć pokrywką i piec około 40-50* minut w 180ºC. Jeżeli chcecie, aby skórka była lekko przypieczona - to 15 minut pod koniec pieczenia należy zdjąć pokrywkę. *ewentualnie czas pieczenia należy wydłużyć, jeżeli mięso nie jest upieczone
Ugotowaćbez ubijania białek - wystarczy zmiksować wszystkie składniki, wylać na patelnię i poczekać, aż ciasto się usmaży :) Zamiast mąki użyłam łyżki mielonych orzechów włoskich i połowy banana, dzięki, któremu omlet jest wilgotny. Jako dodatki podałam owoce oraz pyszny, aksamitny krem z twarożku. Śniadanie idealne na odmianę po świątecznych "przysmakach" :) Składniki: 2 jajka 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Chocolate Muffin BlogRozrzedzić wodą (ja użyłam ok. 1,5 szklanki). Ciasto powinno mieć konsystencję tradycyjnego ciasta naleśnikowego tj. gęstej śmietany. Odstawić na przynajmniej 15 minut. Smażyć na dobrze rozgrzanej, teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu. Ja smażyłam na małej patelni, toteż z tych proporcji wyszło mi ok. 8 mniejszych naleśników. na warzywny farsz: 100 g mrożonego szpinaku kilka większych pieczarek 1/2 papryki(...)cebuli 1/2 szklanki passaty pomidorowej z czosnkiem 50 g sera feta łyżeczka masła łyżeczka oleju przyprawy: sól, pieprz, oregano, papryka ostra opcjonalnie: pierś z kurczaka (delikatnie przyprawiona, pieczona ok. 10-15 minut w 180 stopniach C) ser żółty jogurt naturalny natka pietruszki Cebulę pokroić w piórka, a paprykę i pieczarki w drobną kostkę. Na maśle i oleju zeszklić cebulę
Kuchnia Elliebez tłuszczu, przepis na modrą kapustę o słodko-kwaśnej nucie, oraz surówkę z modrej kapusty z majonezem . Dzisiaj proponuję przygotować kolejne nasze danie, to kapusta czerwona zasmażana na maśle o słodkim smaku rodzynek to idealny dodatek do drugiego dania. Tak przygotowana kapusta może rywalizować z zasmażanymi buraczkami. Czerwona kapusta zasmażana to doskonały dodatek do mięsnego obiadu: do pieczeni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsię różnić w zależności od panującej na zewnątrz temperatury. Proces przygotowania rozłożyłam nieco inaczej. Zaczyn o godz 12.00, ciasto właściwe 22.00, przełożenie do foremek 8 - 10 rano. Pieczenie ok 12 - 14. Tak mi było wygodniej. Po 50 min w piekarniku i wyjęciu z foremek dopiekałam chleby jeszcze przez 10 minut gdyż spody wydały mi się zbyt miękkie(...)Foremki, z lekkim niepokojem ale zgodnie z przepisem, wysmarowałam tylko masłem - niczym ich nie posypywałam. Bałam się że będzie kłopot z wyjęciem chlebków. Nic podobnego - wyskoczyły z formy bez najmniejszego problemu! chleb na blogach: Chleb z piwem i cebulą na blogach: Apetyt na smaka Bochen chleba Codziennik kuchenny Dom z mozaikami Gotuj zdrowo! Guten Apetit! Konwalie w kuchni Kuchennymi
Stare Garybez mleka i białka jaja. Mięciutkie, aromatyczne, pachnące bananami. Bardzo szybkie, robi się je dosłownie parę chwil, wystarczy tylko wymieszać składniki i wstawić do piekarnika. Jedno z szybszych i prostszych ciast na blogu, na pewno każdemu się uda! 125 g. margaryny bezmlecznej 1,5 szklanki cukru 3 banany 3 żółtka 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepieczenia. Niech każde danie nabierze niepowtarzalnego, aromatycznego smaku. Już dziś zapraszam Was na "Najeżone ciasteczka z kaszy manny z nutą cynamonu" . Serdecznie zapraszam Was do zapoznania się z ofertą firmy: http://www.skworcu.com.pl/ https://pl-pl.facebook.com/SKWORCUpl Na koniec zostawiam Was ze słowami powitania od Skworcu: "Poszukiwaczu smaku, Strudzony wędrowcu. Witam Cię uprzejmie na mej skromnej stronie, Gdzie przypraw bez
Słodkie okruszkibez termoobiegu 10 stopni więcej lub według piekarnika). Opłucz szpinak i drobno pokrój. Rozpuść masło na patelni, dodaj czosnek i szpinak. Smaż szpinak dopóki nie odparuje wody. Dopraw solą i pieprzem. Przestudź. Rozwiń francuskie ciasto na blasze. Rozprowadź równomiernie szpinak, następnie posyp pokruszoną fetą i utartym serem. Na końcu posyp przyprawą bruschetta. Wstaw placek do nagrzanego piekarnika i piecz
codojedzeniaorganizm chyba wyczuwa, że szkoła i korzysta :D Przepis: 40g płatków owsianych + ok.60ml wrzątku 20g mąki razowej jajko ok.100g pure z batata 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta sody oczyszczonej cynamon coś do posłodzenia ew. 1-2 łyżki wody Płatki zalewam wrzątkiem, odrobinę solę. Odstawiam, pod przykryciem. (można zrobić to wieczorem i wstawić do lodówki). Miksuję(...)jajkiem na gładkie pure dodaję resztę składników. Ew. dolewam wody. Smażyłam na rozgrzanej patelni przetartej masłem, z jednej strony pod przykryciem na małym ogniu, z drugiej bez przykrycia na większym ogniu
More food, love and dreamsbez osłodzenia sobie początku roku. Moja propozycja na ten dzień to lekki, piernikowy torcik ze śmietankowym kremem. Smakiem powrócicie do świątecznego klimatu a i Nowy Rok nie pogardzi dekadenckim, piernikowym torcikiem. Składniki: Suche: 350 g mąki pszennej 300 g ciemnego cukru brązowego 2 łyżeczki zmielonego imbiru 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Made By Mom And Sonbez większego nakładu pracy. Cudownie umili Wam czas podczas rodzinnych, świątecznych spotkań. Ciasto muffinowe puszyste, korzenne, nie za słodkie. Idealnie współgra z rozpływającą się w ustach nutellą. Chrupiąca, cynamonowa posypka jest dopełnieniem całości. Bardzo polecam. Składniki na 10 sztuk: 210 g mąki pszennej 100 g cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Made By Mom And Sonkroiłam i podawałam gościom :) Niestety, ale nie zdążyłam sfotografować efektu końcowego:) Zakupy na ten sernik zrobiłam w sklepie internetowym frisco.pl , wszystkie produkty na drugi dzień miałam już w domu, bez zbędnych kolejek w sklepie, marnowania czasu i wyrywania sobie produktów z rąk :) W tym supermarkecie znajdziecie szeroki wybór asortymentu od alkoholu po nabiał, a ceny zbliżone do tych(...)Beza 5 białek, 0,5 szkl cukru, ciasto kruche : 225 g mąki, 100 g cukru, 100 g margaryny, 1 jajko. Przygotowanie: 1. Przygotuj kruche ciasto: 100 gram margaryny posiekaj, wymieszaj z mąką i cukrem pudrem, dodaj jako, zagnieć jednolite ciasto i włóż je do lodówki na 25 - 30 minut. Rozwałkuj je cienko i wylep formę wyłożoną papierem do pieczenia
Aga w kuchnicukier puder przesiać. Zimne masło pokroić na kawałki, dodać do mąki. Wbić jajka, dodać sól i cukier puder. Zagnieść szybko kruche ciasto i podzielić na 5 części. Jedną zostawić bez dodatków, do jednej dodać kakao a do pozostałych kolejno po odrobinie barwnika. Ciasto owinąć w woreczki foliowe i wstawić do lodówki na minimum pół godziny. Schłodzone ciasta rozwałkować(...)grubo na posypanym mąką blacie. Wykrawać kwiatki, małe i średnie kółeczka i naklejać jedne na drugie w różnych konfiguracjach. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 10 minut. Wystudzone ciasteczka można posmarować marmoladą i sklejać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabez smażenia, w bardzo aromatycznych przyprawach. Składniki: 4 kotlety wieprzowe, ½ szklanki oleju, ½ szklanki octu, 2 ząbki czosnku, sól do smaku, pieprz do smaku. Wykonanie: Kotlety myjemy, osączamy i lekko tłuczemy (ręką). Olej, ocet, przyprawy i zmiażdżony czosnek mieszamy i odstawiamy. Po chwili wkładamy do zalewy kotlety i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Następnie mięso wyjmujemy, osączamy i pieczemy
Tradycyjna Kuchniaprzepis z mąką pszenną zwykłą. Dziś zrobiłam z mąka razową. Wychodzą. Są jednak znacznie cięższe. Ale zdrowsze. Amerykanie mają na popovery specjalne formy. Ale my sobie poradzimy bez nich. Upieczemy popvery w formie na muffiny. Jednak gdyby ktoś z Was wybierał się za ocean i widział taką formę to chętnie kupię. szklanka mąki razowej(...)szklanka mleka sól do smaku 2 jaja Wszystkie składniki zmieszaj ze sobą w misie. Rozlewaj do formy na muffiny na 3/4 wysokości. Uwaga: formę metalową natrzyj olejem. Ja piekę w formie silikonowej wiec nie smaruję. Rozgrzej piekarnik na 220 stopni piecz przez 10 minut. Po tym czasie zmniejsz na 190 i piecz kolejne 20 minut
AZgotuj!