bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1951/3453)

FRITTATA Z CHORIZO, SZPARAGAMI i FETĄ 156

powinna mieć żaroodporną lub odpinaną rączkę. Możecie także użyć małej, dość wysokiej formy do zapiekania i podsmażone składniki przełożyć wprost do niej. Zalać roztrzepanymi  jajkami i wstawić do pieca.  SKŁADNIKI / 2 porcje (patelnia lub forma o średnicy około 20 cm) 1 łyżka oleju np. kokosowego  30 g pikantnej kiełbaski chorizo 6 świeżych szparagów / białych lub zielonych(...)pomidor 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz, po 1/2 łyżeczki słodkiej i wędzonej papryka w proszku WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Szparagi opłukujemy pod bieżącą wodą, odłamujemy i odrzucamy zdrewniałe końce (same pękną w odpowiednim miejscu). Białe można obrać w najgrubszej części. Kroimy na 3-4 cm kawałki.  Czosnek

cool and minty
Sernik w cieście kakaowym 94

Serniki uwielbiam – uwielbiam jeść i uwielbiam zapach pieczonego sernika, który unosi się po domu. Najpopularniejszy u nas jest sernik z brzoskwiniami i je również przemyciłam do tego przepisu. Domownicy stwierdzili, że jeden z lepszych jaki jedli, a jednak preferują jasne ciasto do sernika. Czekoladowe ciasto idealne uzupełnia smak. Ja użyłam czarnego kakao, bo nadaje pięknego koloru i taki smak(...)szczypta soli 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao (użyłam czarnego kakao) 2/3 szklanki cukru 200 g zimnego masła 2 jajka   Prostokątną formę o wymiarach 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do miski (lub na stolnicę) wsypać mąkę, dodać sól, proszek do pieczenia, kakao, cukier. Wszystko wymieszać. Dodać pokrojone w kosteczkę

dom-agi.pl
Chleb żytni z melasą 95

tych dylematach! Na początek kilka słów o składnikach potrzebnych do upieczenia chleba żytniego , w tym przypadku chleba na zaczynie przygotowanym z zakwasu żytniego . Oczywiście potrzebny będzie zakwas żytni, bez tego ani rusz! Jeśli nie macie go w swojej lodówce, to szczegółowy przepis przygotowania zakwasu znajdziecie tutaj . Jeśli jednak posiadacie już ten cenny składnik, pamiętajcie o dokarmieniu go przed przystąpieniem(...)czasie drożdże mnożą się, co pozwala ciastu odpowiednio wyrosnąć. Kolejny krok to dodanie pozostałych składników i wymieszanie ciasta. Teraz trzeba przełożyć gotowe ciasto do foremki, w której będziemy piec chleb i odstawić na około 3 godziny. Na tym etapie trzeba uzbroić się w cierpliwość i pozwolić ciastu dobrze wyrosnąć. Jeśli włożycie do piekarnika chleb, który nie wyrósł odpowiednio, wypiek niestety

SprawdzonaKuchnia.pl
Frytki z batatów 157

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na frytki z batatów. Do przygotowania 2 porcji frytek potrzebujemy: - 2 bataty - 2- 3 łyżki oleju - łyżeczkę tymianku - szczyptę soli 1. Batata

Bez Cebuli
Zdrowy deser czekoladowo-pomarańczowy z chia 153

Dziś zapraszam Was na zdrowy deser czekoladowo-pomarańczowy z chia. Uwielbiam łączyć pomarańczowe smaki z czekoladowymi. Tym razem postawiłam na zdrową i lekką wersję. Taki deser

Słodkie okruszki
Chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście 162

Uwielbiam kabaczki. Dziś zapraszam Was na szybki przepis na chrupiące talarki z kabaczka w paprykowym cieście. Idealne na przekąskę. Ja zazwyczaj zjadam je bez dodatków

Słodkie okruszki
Seromak 197

jajka 1/2 szklanki cukru (następnym razem dodam 1/3) najlepiej drobnego lub pudru 100 gr kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 łyżką maki ziemniaczanej'; document.write(" "); Składniki na spód: 300 gr pierniczków bez lukru mleka żeby spryskać/namoczyć pierniczki Spód z pierniczków można zastąpić zwykłym ciastem kruchym, które należy przygotować z połowy składników z przepisu na tartę z czerwoną porzeczką. Pierniczki zmielić(...)maszynce do mięsa wcześniej można je odrobinkę spryskać mlekiem żeby maszynka nam się nie zapchała. Można też zmielić w foodprocesorze – malakserze na proszek. Na tortownicę, wyłożoną papierem do pieczenia (samo dno), wyłożyć 3/4 masy pierniczkowej. Podpiec w piekarniku przez 10 min w 180 st. Składniki na masę makową: 250 gr suchego maku 2 jajka 1/2 szklanki cukru (następnym

moj przepis na
PIECZONE PIEROGI Z MIĘSEM MIELONYM, FASOLĄ CZERWONĄ I MOZARELLĄ 194

Krakowa zmałpowałam ze szpinakiem i żółtym serem z Wrocławia duży i pieczony z ziemniakami, z Zakopanego z oscypkiem, z Bukowiny z kapustą i grzybami a z Torunia przywiozłam pomysł pieczonych a'la po meksykańsku, na który zdradzę dziś przepis :-) Może kogoś zainspiruję do lepienia na wigilię, kogoś kto nie pości w ten wieczór.  Składniki na ciasto(...)masła  1 łyżeczka cukry  Składniki na farsz:   500 g mięsa mielonego  3 pomidory obrane ze skórki lub z puszki  5-6 pomidorków suszonych bez zalewy  puszka fasoli czerwonej  ząbek czosnku  20 dag startej mozzarelli  2 łyżki koncentratu pomidorowego  łyżka smalcu  pieprz, sól, łyżeczka kminku mielonego, łyżeczka majeranku

pieprzny smaczek
Pieczone portobello z pesto z rukoli, mozzarellą i prażonym boczkiem 202

Piękne, duże kapelusze pieczarkowe, mięsiste, w smaku wyjątkowe. Można je na różne sposoby przygotować, smażyć, piec, dusić, a nawet gotować. Moje kapelusze zostały w piekarniku upieczone, z pesto i mozzarellą wypełnione. Boczek wcześniej zapiekałam, a po przestudzeniu zmiksowałam. Gorące kapelusze prażonym boczkiem posypałam i gotową przystawkę już zjadałam. Składniki: 6 szt. dużych kapeluszy portobello, ok. 250 g sera mozzarelli(...)boczku surowego wędzonego w bardzo cienkich plasterkach, dowolne świeże kiełki, listki bazylii, pesto: 2 garście rukoli, 15 zielonych oliwek bez pestek, 2 łyżki orzeszków pinii, pieprz czarny mielony do smaku, 1 łyżeczka soku z cytryny (lub więcej do smaku), ok. 50 ml oleju rzepakowego, 2 łyżki startego sera żółtego, twardego. Przygotowanie: Plastry boczku rozkładamy na pergaminie, wstawiamy do nagrzanego

Moniki Smakołyki
Idealne makaroniki z ... siemienia lnianego. Flax macarons. 219

DOSKONALE!  Smak siemienia jest cudownie orzechowy, tajemniczy, kuszący. Makaroniki cudownie się ciągną i przy jedzeniu nie można się zatrzymać na rozsądnej liczbie.  Cokolwiek myślicie o klasyce i bez względu na to, jaką wagę przywiązujecie do tradycji, namawiam Was do spróbowania tego "zbuntowanego" przepisu. Może zachęci Was do innych rewolucji, nie tylko tych kuchennych - w końcu wiosna(...)kołami wybranej średnicy.  Makaroniki odstawić do obsuszenia na jedną godzinę - to ważny etap, dzięki któremu wierzch obsycha i w trakcie pieczenia powstają wokół niego charakterystyczne falbanki.  Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni i piec makaroniki przez ok. 10-12 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego wystudzenia, a następnie przełożyć ulubionym kremem (u mnie kawowy). Makaroniki

KUCHARNIA
Muffinki z brzoskwiniami z puszki 103

Muffinki z brzoskwiniami z puszki zrobicie w około 40 minut. Potrzebujecie około 10 minut na przygotowanie składników, a 30 minut na pieczenie tych uroczych babeczek. Ciasto na muffinki robi się bardzo prosto, nie wymaga ono ugniatania czy precyzyjnego odmierzania składników. Po upieczeniu babeczki są kruche z zewnątrz i miękkie oraz wilgotne w środku. Muffinki z brzoskwiniami z puszki wyjdą(...)kawałki posiekanej czekolady czy bakalii, aby jeszcze bardziej podkręcić ich smak. Smacznego Zobacz też: Ciasto czekoladowe na powidłach Słodkie śniadania w słoiku Tarta na herbatnikach z kremem cytrynowym i bezą Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem Przepis na muffinki z brzoskwiniami z puszki Drukuj przepis Porcji: 12 Czas gotowania: 40 minut Składniki 200 g jogurtu naturalnego (małe opakowanie) jajko

Kuchnia Bazylii
Kruche kostki dyniowe na Halloween (bezglutenowe, bez cukru) 235

Zapach po otwarciu opakowania? Ekhm... siano? Serio. Może nie brzmi zachęcająco, ale tak właśnie pachnie :D Tutaj nie widać tego koloru (przez sodę i melasę), zapach zupełnie zniknął podczas pieczenia, a smak jest  nietypowy, ale ciekawy (brawo dla mnie za ten wiele mówiący opis). Ciasteczka są słodko-słone, więc pewnie zasmakują miłośnikom solonego karmelu :) Na pewno(...)zapachu sobie daruję, bo to nie będzie nic wędzonego z udziałem siana i jałowca, od tego są mistrzowie kuchni i Atelier Amaro :D). Zapraszam więc na kruche dyniowe kostki, bez dodatku cukru, a jeśli jesteście ciekawi odsłony 2016, to sprawdźcie koniecznie kostki w wydaniu kasztanowym . Kruche kostki dyniowe na Halloween 2 blaszki 120 g mąki dyniowej (z pestek dyni

FitKot
Udka Zapiekane na Ryżu 73

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bardzo lubię dania jednogarnkowe, ze względu na to, że robią się one praktycznie same. Wszystko wrzucamy do jednego naczynia, zapiekamy i obiad gotowy. Bez sterty garów i ogromu czasu spędzonego w kuchni. Jeśli jesteście na etapie poszukiwania przepisu na obiad, który robi się praktycznie sam, a dodatkowo świetnie smakuje, udka zapiekane na ryżu będą idealnym wyborem(...)składników do naczynia żaroodpornego danie robi się samo, wystarczy ustawić piekarnik na odpowiedni czas i czekać aż obiad się upiecze. W międzyczasie możemy odpocząć lub napić się kawy. Udka pieczone na ryżu to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. Danie to jest bardzo smaczne i błyskawicznie znika z talerzy. Możecie wzbogacić je o dodatek ulubionej surówki. Ja wybrałam pyszną

Przepiski.pl
Ciasto drożdżowe z kremem budyniowym 98

budyniowym pâtissière . W odróżnieniu do tradycyjnego ciasta drożdżowego, to ciasto jest nieco cięższe i zdecydowanie bardziej maślane. Po wierzchu polane jest polewą z płatkami migdałów i razem z nią pieczone. To ciasto drożdżowe mi najbardziej odpowiada podane na śniadanie. Czasami lubię sobie z rana dogodzić czymś słodkim. Plus to ciasto jak znalazł komponuje się z moją poranną kawką Znajdziesz mnie(...)cukru pudru 1 jajko 6 dkg letniego mleka 7 dkg roztopionego masła bez soli Krem budyniowy: 200 ml mleka 4 dkg cukru pudru 2 żółtka 4 dkg masła bez soli 2 dkg budyniu waniliowego w proszku Polewa migdałowa: 3 dkg masła bez soli 3 dkg cukru pudru 1 łyżka mleka 2 łyżki miodu 4 dkg płatków migdałowych

MeCooks
Sernik z brzoskwiniami i bezą kokosową 133

twarogu półtłustego mielonego (może być z wiaderka) 3 duże jajka 1/3 szklanki cukru  1 łyżeczka cukru z wanilią niecałe 3/4 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy bez cukru Beza kokosowa: 4 białka 1/2 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 szklanka wiórków kokosowych szczypta soli Dodatkowo: 1/2 puszki brzoskwiń (dużej) Wykonanie: Biszkopt: Mąkę pszenna mieszamy z mąką kukurydzianą(...)drewnianą tak, aby nie pozostały grudki mąki.  Gotową masę wylewamy na dno tortownicy o średnicy 20-21 cm (u mnie blaszka kwadratowa 13x13 cm), wyłożone papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10-15 min. aż będzie złocistobrązowy. Studzimy. Masa serowa: Do twarogu dodajemy po jednym jajku i miksujemy krótko, tylko do połączenia

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania