bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1953/3453)

Wielkanocne menu - 15 przepisów na słone dania 138

nadziane pieczarkami i cebulką to pomysł na wykwintny obiad. Pięknie się prezentują i jeszcze lepiej smakują. 8. Pieczeń rzymska z jajkiem to pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego. Taka pieczeń jest bardzo łatwa do przygotowania, smaczna i świetnie prezentuje się na stole. 9. Schab z brzoskwiniami udekorowany majonezem. Przekąska na zimno, która dość często pojawia się na świątecznym stole(...)bardziej syta. 13. Pasztet z pieczonych wątróbek z dodatkiem surowego, wędzonego boczku to pomysł na idealny dodatek do pieczywa. Poniższy pasztet przygotowuje się w odwrotny sposób, tzn. najpierw składniki zapieka się, a następnie mieli.  14. Różowe jajka będą hitem na moim wielkanocnym stole :) Możecie przygotować je na dwa sposoby: marynować obrane, bez skorupek lub w lekko obtłuczonej skorupce

Ugotować
Placki ze startym jabłkiem 148

smażone na suchej patelni (bez dodatku tłuszczu). Jeżeli poniższe placki chcecie podać starszym dzieciom to jabłka pokrójcie w cienkie plasterki (wersję ze startym jabłkiem polecam dla niemowlaków).  Składniki: 2 jabłka 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej (200 g) 2 jajka 3/4 szklanki mleka (200 ml) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropelek aromatu wanilinowego

Ugotować
Truskawkowy sernik na zimno 72

ciasta, po prostu się trafiły i bez nich ciasto też wyjdzie.  Skoro Hanka już powiedziała, że dobry, to musi być dobry, bo to bardzo dziwne dziecko jest-ciast nie jada żadnych.Serniczek wyszedł delikatny i bardzo, bardzo truskawkowy. No i ciacho ma jeszcze jedną zaletę, dla tych którzy nie lubią piec-do piekarnika nie musimy się nawet zbliżać

Krylowa Kuchnia
Najprostsza szarlotka 131

prosta, domowa, pachnąca cynamonem szarlotka. Bez zbędnych udziwnień, tylko kruche ciasto i jabłka, uwierzcie, że to w zupełności wystarczy. Naprawdę prosta w przygotowaniu, wystarczy zagnieść ciasto i dodać jabłka, by cieszyć się smakiem domowego ciasta.  Składniki: 3 szklanki mąki 250 g masła 2 jajka 1/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Cynamonowe szczęście
6 prostych przepisów na dania z zapasów 403

potrzebny. Wiele osób zrobiło zakupy bez myślenia, co z czym połączyć, by stworzyć posiłki dla całej rodziny. Sama zakupy robiłam zgodnie z wcześniej zaplanowanymi daniami, których wychodzi większa ilość i mogą „poleżeć” w lodówce. Zaplanowałam m.in.: kapustę z grochem (świetnie nadaje się do zapakowania w słoiki), pulpety wołowe, zupę pomidorową, kurczaka pieczonego na ryżu z warzywami

Pasja Smaku
Domowe nuggetsy z kurczaka 133

Domowe nuggetsy z kurczaka to zdrowa wersja popularnej wersji kurczaka sprzedawanej w barach szybkiej obsługi. Nuggetsy to małe kawałki kurczaka w złocistej panierce najczęściej smażone na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciastka warszawskie – aspirynki – słoneczka 241

blasze od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Przygotowujemy lukier: białko mieszamy ze szklanką cukru pudru, aż do połączenia. Smarujemy za pomocą łyżeczki lub pędzelka każde surowe kółeczko lukrem. Wkładamy do nagrzanego do 180°C (góra-dół) piekarnika na ok. 15 minut. Studzimy. Przekładamy ciastka marmoladą lub dżemem (bierzemy jedno ciasteczko, odwracamy bezą do dołu, smarujemy i przyciskamy drugim ciasteczkiem

Poezja smaku
Ciasto ze śliwkami 144

jest na tyle gęste, że bez trudu utrzyma sporą warstwę truskawek, malin czy jabłek. Moja wersja ze śliwkami wyszła na tyle dobrze, że myślę, że będzie częstym gościem podczas zbliżającej się jesieni. Owoce możecie posypać dowolną kruszonką, ja zdecydowałam się na kruszonkę owsianą, taką jak w przepisie na jagodowe crumble . Ciasto piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm, można(...)szybką jesienną jaglankę , tartę ze śliwkami lub migdałową tartę z gruszkami . Składniki na ciasto: 150 g masła 3 jajka 150 g cukru 200 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru waniliowego domowa skórka pomarańczowa lub 1 pomarańcza Składniki na kruszonkę: 50 g masła 3 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki owsianej (zmielone płatki owsiane) 4 łyżki

Ciastkozercy
Ptysie z kremem waniliowym 116

będzie miała gładką konsystencję bez grudek. Dalej miksować, aż masa przyjmie formę kuli, która łatwo odchodzi od ścian rondla. Wyłączyć ogień i dalej miksować aż ciasto będzie letnie. Kolejno dodawać jajka i cały czas miksować aż będzie zupełnie gładkie. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i na blasze wyłożonej papierem do pieczenia formować ozdobne ciastka. Ptysie bardzo urosną, więc

Gotujemy i jemy
Sernik wiedeński 116

Piekarnik nagrzej do 170 stopni, bez termoobiegu. Masło utrzyj z cukrem, następnie kolejno dodawaj jajka, po każdym dokładnie utrzyj masę. Kolejno dodaj partiami twaróg i dokładnie wmieszaj go w masę (najlepiej ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków

CookYourself
Bezy kokosowe 141

Chrupiące i delikatne bezy, mięciutkie w środku i po brzegi wypełnione wiórkami kokosowymi. Składniki: - 4 białka - 200 g cukru - 100 g podprażonych wiórek kokosowych Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę porcjami dodając cukier. Gdy składniki się połączą dodajemy wiórka i całość delikatnie mieszamy. Na blasze formujemy małe beziki i pieczemy je 1 godzinę

Zainspirowana w kuchni
Racuchy jogurtowe z truskawkami 122

smakuje i chce więcej:-) Racuchy bez drożdży, na jogurcie greckim, ze świeżymi, pięknymi sezonowymi truskawkami – mi niczego już nie brakuje SKŁADNIKI: 2 jajka, u mnie rozm. L 2 łyżki oleju rzepakowego 250 g jogurtu greckiego 2 łyżki cukru pudru kilka truskawek 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia

Zasmakuj Kuchni
Sernik wiedeński 131

Piekarnik nagrzej do 170 stopni, bez termoobiegu. Masło utrzyj z cukrem, następnie kolejno dodawaj jajka, po każdym dokładnie utrzyj masę. Kolejno dodaj partiami twaróg i dokładnie wmieszaj go w masę (najlepiej ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków

CookYourself
Sernik wiedeński 142

Piekarnik nagrzej do 170 stopni, bez termoobiegu. Masło utrzyj z cukrem, następnie kolejno dodawaj jajka, po każdym dokładnie utrzyj masę. Kolejno dodaj partiami twaróg i dokładnie wmieszaj go w masę (najlepiej ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków

CookYourself
Chleb migdałowo marchewkowy z pestkami dyni 152

sól wymieszać szpatułką. Dodać pozostałe składniki (bez marchewki), połączyć mikserem. Na koniec w dwóch turach dodać marchewkę, dokładnie wmieszać mikserem. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce na ok 30 minut. Wyrośnięte ciasto ponownie zmiksować, ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem lub silikonowej formie na pieczywo. Pozostawić w ciepłym miejscu na kolejne 30 minut. Piec w 190 stopniach termoobieg

Mój pomysł na

Proponowane wyszukiwania