bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1631/3453)

Kilimandżaro babci Basi 149

moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki : 150 g masła, (gostyńskie ) 1 szklanka cukru, ( 3/4 szklanki rozpuścić , a 1/3 szklanki pozostawić do białek ) 1,5 łyżki kakao,(Wedel(...)szklanki wody, 1 i 2/3 szklanki mąki (Basia) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka, Krem : 1 szklanka śmietany kremówki 30 %, 250 g serka mascarpone, 3 łyżki pudru cukru, 1 puszka brzoskwiń w syropie. Przygotować ciasto : masło, cukier, wodę i kakao rozpuszczamy w garnku do uzyskania jednolitej masy ( nie zagotować ) i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka rozdzielamy, żółtka dodajemy

Pysznosci Babci Basi
Galette z ricottą i pieczarkami – na domowym cieście francuskim 161

Piekarnik rozgrzewamy do 200 ⁰C, grzanie góra-dół, bez termoobiegu . Na środkowym poziomie piekarnika zostawiamy blachę żeby się równomiernie nagrzała. Wyjmujemy z lodówki domowe ciasto francuskie. Wałkujemy je mniej więcej w owal, na placek o wysokości 3mm i o średnicy ok. 32-35cm. Przekładamy ciasto na papier do pieczenia. Na środek ciasta wykładamy nadzienie i równomiernie

Karo in the Kitchen
Moussaka z bakłażanem i ziemniakami 210

czasem skutkowało poparzonym językiem! Ta właśnie wersja była z ziemniakami, a ziemniaki są w moussace kontrowersyjne - jedni uważają, że ich dodanie to profanacja, inni nie wyobrażają sobie bez nich tego dania. Ja fanką ziemniaków nie jestem, ale w moussace bardzo mi pasują. W przepisie korzystam z ziemniaków już wcześniej ugotowanych - to przyspiesza przygotowanie dania:) Składniki: 500 g mielonej(...)minut. Spróbować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Bakłażany pokroić na centymetrowe plastry, posmarować oliwą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut, następnie przekręcić i piec jeszcze przez 5 minut. Po wyjęciu odrobinę posolić. Ziemniaki pokroić w plastry ok. 0,5 cm, lekko posolić. Podsmażyć na złoto na patelni z oliwą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć

Kulinarne Inspiracje
Krajanka owsiana z różnościami 193

sproszkowane liście są. Więc następny do testowania będzie ksylitol:) m.dawid 2012/01/26 17:58:18 ksylitol jest idealny, ja też nie słodzę, próbowalam juz chyba wszystkich opcji wlasciwie do pieczenia, nalesnikow, sera bialego itp; ksylitol jest idealnym rozwiazaniem, tylko drogi jak sie duzo uzywa:( u mnie idzie kg w jakies poltora miesiaca, wiec nie jest zle:) ale najwazniejsze: zrobilam krajanke(...)notuje przepis i wkrotce sie zabieram za robote . Myslisz, ze mozna dodac platki bez prazenia? bo ja jestem na MM i musialabym to wlasnie zmienic. Pozdrawiam basia3005 2012/02/11 22:58:26 no i oczywiscie nie doczytalam do konca, ze jeszcze pieczenie , wiec platki mi odpadaja sowa_nie_sowa 2012/02/12 08:34:23 Niestety, cały smak w zapieczeniu

Zdrowa Kuchnia Sowy
Szybkie ciasto czekoladowe (na prawdziwej czekoladzie) 83

mleka 3 jajka klasy M 150 g miękkiego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 lekko czubata łyżka groszków czekoladowych (opcjonalnie) *Rada: Ciasto można dodatkowo polać czekoladową polewą **Jajka powinny być w temperaturze pokojowej Przygotowanie: Przygotowujemy składniki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czekoladę mleczną (120 g) rozpuszczamy w kąpieli wodnej wraz z dodatkiem(...)cukrem. Następnie dodajemy po jednym jajku (po każdym dokładnie miksujemy składniki). Kolejno dodajemy naszą rozpuszczoną czekoladę, miksujemy wszystko do połączenia składników. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy do połączenia. Naszą czekoladową masę przekładamy do wysmarowanej masłem i obsypanej mąką keksówki. Wierzch posypujemy kropelkami czekolady. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do tzw. suchego patyczka, około

Słodkie okruszki
Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką 1103

tarce jako spód ciasta. Leciutko docisnąć. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut w temperaturze 190 stopni aż do chwili aż ciasto się zarumieni. Po upieczeniu, pozostawić ciasto do wystudzenia. Przygotować budyniową piankę: Składniki: 5 białek 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego, bez cukru 1 szklanka drobnego cukru do wypieków ( dałam zwykły cukier) 1 opakowanie cukru wanilinowego(...)stopniowo wlewać olej nie przerywając miksowania. Na podpieczony wystudzony spód wyłożyć pianę, na niej poukładać gęsto malina a następnie na to zetrzeć mniejszą porcję ciasta. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 40 minut w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu wystudzić, posypać cukrem pudrem. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Szybkie ciasteczka na żółtkach 86

Szybkie ciasteczka na żółtkach Przy świątecznych wypiekach często zostają mi same żółtka lub białka. Z białek można zrobić bezę lub kokosanki . A co z żółtkami? Pomysłów na ich wykorzystanie jest oczywiście kilka Ja dziś polecam Wam szybkie ciasteczka na żółtkach. Pyszne i proste w przygotowaniu. Moje dzieci je bardzo lubią. Ciasteczka zrobiłam zarówno w wersji lekko pomarańczowej, jak i cytrynowej(...)Radomsko 1 pełna łyżka cukru ze skórką pomarańczową lub cytrynową Delecta (ja robiłam i w takiej i takiej wersji) #WspierajmyNasze Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Do miski przesypujemy mąkę, dodajemy żółtka jaj, cukier puder i wybrany cukier ze skórką pomarańczową lub cytrynową. Na koniec dodajemy posiekane masło i całość zagniatamy do uzyskania jednolitego

Słodkie okruszki
FAKTY O NIETOLERANCJI LAKTOZY SPRAWDŹ CZY MOŻESZ PIĆ MLEKO! PRZEPIS NA TARTĘ RUSTYKALNĄ BEZ LAKTOZY 128

które mają wrodzoną nietolerancję laktozy. Żyję i funkcjonuję normalnie - da się! Nie wymaga to absolutnie żadnego wysiłku, tym bardziej kiedy dzisiaj bez problemu możemy dostać tak wiele produktów bez laktozy.  Dzisiaj przygotowałam dla Was przepis na rustykalną tartę z tuskawkami, która nie ma laktozy ani białek mleka. O! Dla każdego ;-) w dodatku jest prosta i smaczna ;-) PRZEPIS(...)truskawki pokrojone na pół, posypujemy 3 łyżkami cukru brązowego. Brzegi tarty zawijamy i pieczemy na złoty kolor w temp. 180 stopniach C. czas u mnie 45 minut.  Tartę studzimy i gotowe. Możecie zjeść z kulka lodów. Znacie przepis na najprostsze lody domowe bez laktozy? ;-) Użyj czterech na maxa dojrzałych bananów, pokrój w plastry włóż do torebeczki i zamroź

SMYKWKUCHNI
Jogurtownik z brzoskwiniami i granolą czekalodowo-migdałową 59

brzoskwiniami i granolą od Dziewczyny w spódnicach .  Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 100 g banana bez skórki 180 g jogurtu naturalnego 40 g budyniu śmietankowego 150 g brzoskwiń bez pestek aromat 50 g granoli czekoladowej z migdałami bez glutenu Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, budyń oraz aromat. Całość(...)dokładnie zmiksować. Następnie dodać jogurt naturalny i pokrojone w drobna kostkę brzoskwinię. Wymieszać za pomocą łyżki. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch posypać granolą. Piec przez jedną godzinę w 160 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Dorada pieczona z batatami 182

solą i pieprzem. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (góra i dół bez termoobiegu). Doradę wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Obok ryby układamy podsmażone bataty, cebulę pokrojoną w ćwiartki i ząbki czosnku w łupinkach oraz gałązki tymianku. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15-20 minut. Pod koniec pieczenia można na 2 minuty włączyć funkcję grill aby skórka miejscami

Kuchnia bezglutenowa Loli
Dorada pieczona z batatami 191

solą i pieprzem. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni (góra i dół bez termoobiegu). Doradę wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Obok ryby układamy podsmażone bataty, cebulę pokrojoną w ćwiartki i ząbki czosnku w łupinkach oraz gałązki tymianku. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15-20 minut. Pod koniec pieczenia można na 2 minuty włączyć funkcję grill aby skórka miejscami

Smakowity Blog Kulinarny
Rustykalny chleb z gotowej mieszanki 210

się nie uśmiechnie- nie pęknie, jeśli go natniecie.   Skórkę wyrośniętego pieczywa przed pieczeniem nacinamy równomiernie skalpelem lub żyletką, na głębokość około 4-5 mm. Nóż się do tego nie nadaje- żyletka jest naprawdę idealna. Piekarnik wg instrukcji z opakowania nagrzałam na 230⁰C bez termoobiegu i w takim piekiełku chleb wylądował na najniższej półce piekarnika(...)mieszanki – jest prosta, chleb jest naprawdę pyszny, a co najważniejsze- robi wrażenie. Ale i tak czekam, przebierając nóżkami, na moją biblię chleba i wiem, że zaraz zacznie się ostre pieczenie. Zostaniecie ze mną

Karo in the Kitchen
Migdałowe muffinki bezglutenowe. 157

delikatne. Natomiast wierzch jest chrupiący. Podczas pieczenia lekko wyrosły i przybrały grzybowy kształt. Efekt nie był zamierzony, ale nie mam nic przeciwko takiemu obrotowi sprawy. Dobrze, że zdążyłam spróbować moich migdałowych muffinek, zanim katar podstępnie zubożył mnie o dwa zmysły ;) Składniki: 3 jajka 130 g cukru 200 g zmielonych migdałów bez skórki (na piasek) sok wyciśnięty z połowy(...)cytryny, przyprawę do pierników oraz zmielone migdały. Delikatnie wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, ciasto nakładać do 4/5 ich wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 25 minut. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem

zadanie-gotowanie
Keks królewski 166

pasowało. Na szczęście keks wyszedł bez problemu. To przepis do którego na pewno będę wracać :)! Bardzo polecam ten keks królewski :)! Keks królewski Składniki: 5 jajek (żółtka i białka oddzielnie) 200 g drobnego cukru 1 łyżka octu winnego 125 ml oleju rzepakowego 1 łyżeczka esencji waniliowej 250 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g mieszanki suszonych

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania