Pyszne orzeźwiające ciasto na lato, nie lubię serników bez pieczenia ale ten jest przepyszny. Letnie owoce + zimny serek i biszkopty oraz galaretka, coś niesamowitego do tego do zrobienia w bardzo krótkim czasie. Robione w formie o wymiarach 27 cm x 35 cm. Czytaj więcej
PychotkaaaProponuję Wam dzisiaj kolejne ciasto bez pieczenia - napoleonkę. Do jej przygotowania potrzebne są krakersy lub herbatniki (ja użyłam krakersów, bo bardzo lubię słono-słodki smak w cieście) oraz masa budyniowa, którą wylewa się na ciastka i wstawia do lodówki by stężała. Nic prostszego. Można ją udekorować świeżymi truskawkami, malinami czy jagodami. Polecam! 1 paczka krakersów lub berbatniki Masa
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieRobi się coraz goręcej! Więc czas na ciasta bez pieczenia tym razem będzie to bananowiec z karmelem i bitą śmietaną. Robiłam w formie o wymiarach 24 cm x 27 cm. Czytaj więcej
PychotkaaaDziś przepis na pyszne i łatwe ciasto bez pieczenia. Wystarczy masa kajmakowa, budyń, śmietana i przełożyć to wszystko herbatnikami. Jest naprawdę pysznie i bardzo słodko :) Składniki: 1 puszka masy kajmakowej ok 500 g herbatników 500 ml śmietany 36% 2 opakowania fix-u do śmietany 50 g gorzkiej czekolady Masa 2 budynie śmietankowe 2 łyżki cukru
magiczna kuchnia Kasikolejny przepis na pyszny serniczek bez pieczenia. Tym razem naszło mnie na czekoladowy. Akurat miałam wiśnie więc dałam je na wierzch pod galaretkę. składniki: masa serowa 700 g zmielonego sera 300 ml śmietanki 30 % 6 łyżek cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód 200 g herbatników maślanych 120 g masła na wierzch galaretka wiśniowa
Monia miesza i gotujePyszne i delikatne jak puszek ciasto bez pieczenia. Nie wymaga wielu umiejętności kulinarnych, nawet moja siedmioletnia córka przy niewielkiej mojej pomocy nie miała z nim problemów :) Hmmmm.... chyba rośnie mi konkurencja ;))) 12 herbatników 1 l śmietanki 30% łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny 2 galaretki niebieskie szklanka jagód Galaretki rozpuścić osobno w gorącej wodzie. Jedną w szklance wody
Smakołyki AsiDziś zachęcam do wypróbowania kolejny przepis na ciasto bez pieczenia z truskawkami. Tym razem masa grysikowa. Cczas przygotowania torciku nie zajmie Wam dużo czasu. Pyszny! Torcik grysikowy z truskawkami Składniki: 750 ml mleka, 3/4 szklanki cukru, opakowanie cukru waniliowego, 3/4 szklanki kaszy manny, 125 g masła, 500 g truskawek, 2 opakowania galaretki truskawkowej, 750 ml wody
paapilotkaaSernik na zimno czyli ciasto bez pieczenia z dodatkiem świeżej ricotty, białej czekolady i puszystej kremówki dodającej deserowi puszystości i delikatności. Dodatkowo sernik wzbogacony efektownymi serduszkami z galaretki. Może warto go przygotować dla ukochanej osoby... Efektowny Sernik na Zimno z Ricottą i Białą Czekoladą - Składniki: 2 galaretki truskawkowe 500 g ricotty 100 g białej czekolady
Słodka StronaBardzo proste, pyszne i orzeźwiające ciacho na zimno. Bez pieczenia więc zawsze sie udaje. Deser w sam raz na upalne dni. składniki: 5-6 średnich bananów 100 g margaryny lub masła 2 galaretki cytrynowe 1 galaretka o dowolnym smaku 2 łyżki cukru wanilowego 1 żółtko biszkopty do wyłożenia formy woda do przygotowania galaretek - 1l Przygotować galaretki. W jednym
Monia miesza i gotujeyszne i proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Budyniowa masa i krakersy, które świetnie się tutaj sprawdzają. Ciasto należy przygotować dzień wcześniej, ponieważ wymaga leżakowania w lodówce przez kilka godzin (a najlepiej całą noc). var pfHeaderImgUrl = '';var pfHeaderTagline = '';var pfdisableClickToDel = 0;var pfHideImages = 0;var pfDisablePDF = 0;var pfDisableEmail = 0;var pfDisablePrint = 0;var pfCustomCSS = '';var pfBtVersion
coolinarnastrefa.blogspot.comOrzechowiec to pyszne ciasto z mnustwem orzechów, kajmaku i pysznej masy. Dzisiaj wersja bez pieczenia, ciasto wyszło przepyszne, wprawdzie znikło w biegu. Jest efektowne, smaczne i przygotowuje się je expresowio. Polecam. SKŁADNIKI : 2 opakowania krakersów (180 g ma 1 paczka ) 1 puszka kajmaku 510 g 1 litr mleka 3/2 % 3 budynie waniliowe bez cukru
Kulinarne Fantazje Marioliciastka, aby się nie połamały). Przełożyć je na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Piec w 170’C ok 15 minut, zależnie od grubości (najlepiej wyciągnąć kiedy brzegi już się bardzo rumienią). Resztę ciasta rozwałkować, pociąć w kwadraciki i wyciąć jajowaty nosek (te mają być cieńsze). Piec ok 10 minut. Rogi pozostawić na raszkach w ciepłym piekarniku aby bardziej wyschły(...)masy jajecznej. Wymieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć formę. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy patyczka). Piec bez termoobiegu i unikać uchylania drzwiczek piekarnika. Po upieczeniu, wyjąć gorący biszkopt z piekarnika i spuścić
CoolinarniePLWitam Kochani, dziś przychodzę do Was z przepisem na wspaniałe, kremowe ciasto, które łączy w sobie smak czekolady, malin i śmietanki. Jest łatwe do przygotowania, bez pieczenia, pięknie wygląda i cudownie smakuje. Bardzo zapraszam, zwłaszcza że sezon na maliny w pełni :) SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm MASA CZEKOLADOWA -800ml mleka -200g masła(...)budynie czekoladowe bez cukru po 40g -2 łyżki mąki -1 łyżka kakao -100g czekolady deserowej lub mlecznej MASA ŚMIETANKOWA -500ml śmietany 30% -0,5 szkl cukru pudru -125ml wrzątku -2 płaskie łyżki żelatyny DODATKOWO -500g malin -czekolada do posypania ciasta -około 100g okrągłych biszkoptów Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia a potem biszkoptami
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokublaty bezowe: 6 białek w temperaturze pokojowej 300g drobnego cukru do wypieków 2 łyżki cukru demerara 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli 8 suszonych daktyli Pieczenie bezy należy zacząć od przygotowania papieru do pieczenia. Od dna tortownicy (23 cm) odrysować dwa koła, papier ułożyć na blaszkach. Daktyle do bezy drobno pokroić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Białka(...)daktyle, wymieszać, podzielić na dwie części i wyłożyć na przygotowany papier. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, po ok. 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i piec 90 minut. Beza powinna się lekko przyrumienić i delikatnie popękać. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić na kilka godzin lub na całą noc do wystygnięcia. Krem: 250 g mascarpone
Motylkowa Kuchniabyło, więc dodałam go jedynie do skorupki (jak w przepisie przykazano). Czosnek był wystarczająco wyczuwalny, tak miało być. Czy schab pieczony w migdałowej skorupce wyszedł suchy? Nic z tych rzeczy. Mimo, że był pieczony bez pokrywki i nie w rękawie, wyszedł soczysty. Trzeba tylko pamiętać o wlaniu odrobiny wody na dno naczynia żaroodpornego, ona sobie po lekku paruje(...)Jeżeli nie macie żadnego pomocnika kuchennego musicie wszystko drobno poszatkować nożem. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Mięso smarujemy powstałą masą, wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy wodę i pieczemy godzinę, bez przykrycia. Po upieczeniu odstawiamy, żeby mięso sobie odpoczęło i wystygło. Jak zaczniecie je kroić za wcześnie, wszystkie soki z niego wypłyną i wyparują. Podobne przepisy: Pieczony schab Rolada
Kardamonovy