bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:217/498)

Torcik truskawkowy z kaszy manny z galaretką 396

Wiem , że u niektórych z Was są jeszcze truskawki , dlatego też postanowiłam dogodzić ostatnim przepisem z ich dodatkiem!Delikatny biszkopt przykryty lekką masą z kaszy manny

Ostra na Słodko
Ciasto ucierane ze śliwkami – łatwe i szybkie! 777

Sezon śliwkowy bez ciasta ucieranego?Ależ skąd!Jest ono obowiązkowe i to przynajmniej raz w tygodniu!Niesamowicie puszyste … delikatne … miękkie i pachnące …

Ostra na Słodko
Makaron z warzyw w stylu azjatyckim 183

Zdrowe i bardzo smaczne połączenie polskich warzyw i azjatyckich smaków. Makaron z warzyw w stylu azjatyckim, bardzo dobrze łączy się i smakuje z jajkiem w koszulce

Kuchcik gotuje
Śniadanie na różowo 164

Podstawą udanego dnia jest dobre śniadanie. Warto więc zadbać nie tylko o jego walory smakowe, ale i estetyczne, bo cóż może nastrajać bardziej pozytywnie niż kolorowy

peanutbuttermonster
Pączki pieczone 382

miksując hakiem (około 7 minut). Przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia (ciasto znacznie się napuszy). [ ja wyręczyłam się automatem do chleba].Wyrośnięte ciasto uderzyć pięścią i szybko zagnieść ręką. Złączyć ciasto w jedną kulę (nie będzie sztywna), wyłożyć na blat podsypany mąką, przewrócić na drugą stronę i obtoczyć w mące. Dłońmi rozpłaszczyć ciasto na placek(...)podrośnięcia (ciasto mniej więcej dwukrotnie zwiększy objętość). Piekarnik nagrzać do 180 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Wierzch pączków posmarować roztrzepanym jajkiem (najlepiej ogrzanym w temp. pokojowej) i wstawić razem z blaszką do nagrzanego piekarnika do środkowej części. Piec przez 13-15 minut. Od razu wyjąć z piekarnika. Studzić przez około 10 minut.Polukrować , posypać cukrem pudrem itp.Ciasto

Moje domowe kucharzenie
Russischer Zupfenkuchen - łaciaty sernik 192

Russischer Zupfenkuchen to pyszna kombinacja sernika z ciastem czekoladowym. Spód i boki ciasta stanowi ciasto czekoladowe, wnętrze wypełnia smakowity sernik, a górę wieńczą odrywane kawałeczki ciasta

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tort wielkanocny 204

dżemu z czerwonej porzeczki masło i mąka ryżowa do foremki wiórki czekoladowe i czekoladowe jajka WYKONANIE: CIASTO: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao, oddzielić żółtka od białek. Dno  tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, całość wysmarować masłem i oprószyć mąką ryżową. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni (160 z termo obiegiem). Miękkie masło utrzeć z cukrem(...)dodać ją do masy i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy i od razu wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut, do suchego patyczka. Ciasto pozostawić w foremce do całkowitego wystygnięcia. KREM: Budyń ugotować bez cukru na mleku kokosowym według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem, a następnie z dodawanym

Kuchenne zapiski Edyty
Kruche ciasteczka z nutellą 181

Zaskoczył mnie smak, myślałam ze będą miękkie a wyszły bardzo kruche. Ja właśnie takie lubię. Pyszne w smaku, polecam. Do miski wrzucić wszystkie składniki i za

Kuchnia Pokoleń
CIASTECZKA MEGA KRUCHE 211

Przepyszne, bardzo delikatne i baaardzo kruche. Mimo iż wychodzi ich bardzo dużo, to niewiele zostaje na drugi dzien. Mają niestety jedną wadę - zbyt szybko znikają

Smaczne Zdrowe
Szarlotka francuska – ciasto w 10 minut 264

znam ciasta, które robi się szybciej. Przyszykowanie tej szarlotki zajęło mi dosłownie 10 minut – zrobiłam ją między gotowaniem zupy i drugiego dania. Prosta, szybka, elegancka i okrutnie aromatyczna. Potrzebujecie jeszcze jakiejś zachęty? Ciasto francuskie to genialny wynalazek. Najbardziej genialny jest fakt, że można dostać je w każdym większym sklepie i mieć w swojej lodówce zawsze. A nigdy nie wiadomo(...)maślaną mieszanką – i jabłka, i rant ciasta.   Jabłka posypujemy równomiernie mielonym cynamonem i imbirem. Pieczemy ciasto jeszcze około 10-15 minut, zmniejszając temperaturę do 190⁰C. Gotową szarlotkę wyjmujemy z pieca i studzimy. Kroimy ciasto na 8-10 porcji i sprawdzamy, jak szybko da się je zjeść. Bo o tym, że robi się je w oka mgnieniu już

Karo in the Kitchen
Pierś faszerowana wątróbką 180

Pierś z kurczaka jest jedną z najpopularniejszych części drobiu. Można z niej przygotować cały wachlarz różnorodnych potraw. Faszerowana pierś kurczaka Sprawdzi się w sałatce, panierowana, nadziewana

mecooks
Pieczony kurczak w maśle – Poulet Rôti au Beurre 338

Francuzi ukochali sobie drób ponad wszelkie inne mięsa – znajdziecie więcej przepisów na przyrządzenie kurczaka po francusku niż po chińsku, tego jestem pewna! Ten kurczak pieczony w

Karo in the Kitchen
Brownie z Buraka z Malinami 244

brownie naprawdę jest niezłe, to nie tylko moja opinia, bo degustację zrobiłam w szerszym gronie i każdemu smakowało, wszyscy byli mocno zdziwieni, że ciasto bez cukru może być tak słodkie. Składniki: / piekłam w małej tortownicy o średnicy 18 cm/ ½ szklanki migdałów ½ szklanki mąki kokosowej 2 ugotowane i obrane buraki ćwikłowe 3 jajka szczypta soli  1 łyżeczka cynamonu(...)tego ciasta nie da się zepsuć, jedynie można spalić :) Buraki ugotowałam sobie rano, potem pobiegłam na trening i wieczorem zabrałam się za pieczenie.  Z tego co przeczytałam stwierdziłam, że ciasto przygotowuje się dość szybko, więc od razu włączyłam piekarnik i ustawiłam temperaturę na 180 stopni. Migdały zmieliłam w blenderze,ale tak aby były większe grudki

Blondynka Gotuje
MINI BEZY Z KREMEM WANILIOWYM I OWOCAMI 439

białek z cukrem, bo beza może się nie udać. Krem jest łatwy i szybki w przygotowaniu, nie wymaga oddzielnego ubijania śmietanki i mascarpone. Wszystkie składniki miksujemy jednocześnie.  Sos malinowy z powodzeniem zastąpicie konfiturą malinową. Bezy można upiec kilka dni wcześniej. SKŁADNIKI / 10 sztuk MINI BEZY 2 białka  szczypta soli 100 g drobnego cukru do wypieków KREM(...)kwaśne są maliny) DODATKOWO: świeże borówki, maliny, płatki migdałów (uprażone na suchej patelni), listki mięty, cukier puder do posypania WYKONANIE BEZY: Piekarnik nagrzewamy do 120℃ (góra/dół bez termoobiegu). Dużą blachę z wyposażenia wykładamy papierem do pieczenia.  Białka ubijamy z małą szczyptą soli, aż zrobi się lekko sztywna piana. Cały czas miksując dosypujemy łyżkę cukru, kolejną

cool and minty

Proponowane wyszukiwania