bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:983/1508)

Piernik dyniowy z orzechami pieczony w foremkach PapilArt. 133

Witajcie:) zapraszam dzisiaj na przepyszny piernik dyniowy z orzechami, można go przełożyć powidłami lub kremem, ja zrobiłam bez niczego bo moje dzieci taki najbardziej lubią.Ciasto upiekłam  w Foremkach Wesołych Świąt PapilArt.  Zapraszam do wypróbowania bo jest bardzo mięciutki i delikatny :)  Składniki: 2 pełne szklanki mąki tortowej Młynomag 1 szklanka oleju 1 łyżka cukru waniliowego(...)kogel mogel.Następnie dodajemy olej, startą dynię i posiekane orzechy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z sodą i kakao, delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na pół i przekładamy do foremek.Jeśli nie macie takich małych możecie upiec w keksówce. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka, moje piekło się około 50 minut. Letnie ciasto polewamy lukrem. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
CIASTO Z PIERNIKAMI 131

ciasto z piernikami , z budyniową masą , w sam raz na przyszłe rodzinne spotkania. Biszkopt: ~~~~~~~~~~ 1 i 1/4 szkl.cukru 1 szkl.mąki tortowej 6 jajek 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczka proszku do pieczenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Białka ubijamy na sztywną pianę.Ubijając dodajemy po jednym żółtku,po trochu cukru,a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Ciasto wlewamy do formy i pieczemy(...)ostudzonym budyniem dodając go po łyżce.   Polewa: ~~~~~~~~~~~~~~ 6 dag .margaryny 4 łyżki wody 4 łyżki cukru 4 łyżki kakao   Ponadto: ~~~~~~~~~~~~ 290 g.dowolnego dżemu 40 dag.pierników bez polewy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Wodę zagotowujemy z cukrem.Dodajemy margarynę i kakao.Mieszamy tak aby wszystko się połączyło.   Biszkopt przekrawamy wzdłuż.Jedną część placka smarujemy dżemem np.porzeczkowym,układamy na nim pierniki a na pierniki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jogurtowe muffiny z nektarynką i białą czekoladą 139

przedłużonym weekendzie??? Mój jakoś bez szału, sił jakoś nie miałam, taki jakiś leniwy był. Nie lubię tak, wolę mieć dużo energii i coś robić. Mojej młodej ząbki zaczęły jeszcze na dodatek wychodzić i biedna miejsca sobie znaleźć nie może, tylko ręce i ręce. Na weekendzie zamiast ciasta były babeczki , piszę były, bo może 2 dni je widziałam(...)pszennej 1/2 szklanki cukru trzcinowego 3/4 szklanki jogurtu naturalnego (u mnie gęsty Bakoma) 1/2 szklanki mleka 80 g masła 2 jajka 1 łyżeczka sody 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 nektarynki 100 g białej czekolady W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej mokre. Nektarynki kroimy na drobną kosteczkę razem ze skórką. Białą czekoladę ścieramy na tarce

kruche babeczki
MIĘKKIE PIERNICZKI 131

składniki połączą się w jednolitą, gładką masę. Gdyby ciasto było kleiste, podsypujemy niewielką ilością mąki, tylko tyle, aby otrzymać delikatne, miękkie i elastczne ciasto. Możemy też ciasto włożyć na 15 minut do lodówki, aby zgęstniało. Im mniej mąki dosypiemy, tym pierniczki będą bardziej miękkie. Oprószonymi mąką dłońmi formujemy z ciasta kulę i wyciągamy na podsypaną mąką stolnicę. Rozwałkowujemy na niezbyt(...)cienki placek, o grubości ok. 0,8-0,9 cm. Wycinamy kształty i układamy, w odstępach, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 5-6 minut lub krócej jeśli pierniki są cieńsze. Resztki ciasta ponownie łączymy w kulę, rozwałkowujemy, wycinamy kształty, pieczemy. LUKIER : Do miseczki przesiewamy cukier puder, dodajemy białko i miksujemy do otrzymania gęstego, śnieżnobiałego i puszystego

cool and minty
Ciasto drożdżowe (bez jajek) z owocami i kruszonką 273

użycia jajek. Ciasto jest proste w przygotowaniu i z pewnością często wykorzystywane przez osoby, które nie mogą lub po prostu nie jedzą jajek. Zapraszam! Ciasto drożdżowe z owocami (bez jajek) Składniki: 1/3 kostki świeżych drożdży lub 7g drożdży suchych 450g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 100g cukru 50ml oleju słonecznikowego 3/4 szklanki mleka owoce np brzoskwinie z puszki kruszonka(...)łyżką a potem wyrabiamy ciasto rękami. Odstawiamy pod przykryciem w ciepłe miejsce na 1 godzinę.  Owoce kroimy na plasterki. Przygotowujemy kruszonkę: mieszamy wszystkie składniki, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na kilka minut do zamrażarki.  Ciasto drożdżowe podsypujemy mąką, wykładamy na stolnicę, rozwałkowujemy, formujemy i wkładamy do natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Przykrywamy, odstawiamy

Tagebuch po polsku
Tort czekoladowo-truskawkowy 320

Taki tort sprezentowałam sobie na dzisiejsze urodziny. Całej rodzince bardzo smakował no i zrobił na wszystkich wrażenie :) Jest z nim trochę pracy, ale efekt wart jest

Na Ciasteczkowych Papierach
Tarta z truskawkami i budyniem 136

może jeśli rodzina nie przebiera nogami na chwilę, kiedy będzie mogła zanurzyć zęby w tym cieście, to możecie pokusić się na posmarowanie truskawek galaretką np truskawkową. Dzięki niej, owoce będą pięknie błyszczeć. Drukuj Tarta z truskawkami i budyniem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Ciasto 350 g mąki pszennej 1/2 szkl. cukru pudru kostka masła 2 żółtka 2-3 łyżki kwaśnej(...)dekoracji galaretka(opcjonalnie) 2 op. budyniu Wykonanie Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 1h do lodówki. Po tym czasie formę do tarty smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką. Ciasto rozwałkowujemy i układamy w formie. Nakłuwamy widelcem. Tartę pieczemy ok 20-30 min z rozsypanym na pergaminie grochem lub fasolą ( zapobiegnie wybrzuszeniu). Ostatnie

Mieszam w Garnku
Rurki z masą budyniową 171

Rurki...można nadziać czym się chce..u mnie masą budyniową tak jak u Asi , tylko bez likieru. Składniki na ciasto kruche : około 3,5 szklanki mąki  1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 1 cukier waniliowy 250 g margaryny Kasi 200 ml kwaśnej śmietany do posypania : cukier trzcinowy 1 jajko 2 łyżki słodkiej śmietanki   Masa budyniowa(...)tarce margarynę.Wyrobić ciasto mikserem na grudkowatą masę, przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść.Ciasto zawinąć w folię i odłożyć na pół godziny do lodówki. Następnie rozwałkować dość cienko i wycinać paski o szerokości 1,5 cm.Owijać w koło foremki do rurek. Jajko roztrzepać ze śmietanką , smarować każdą nie upieczoną rurkę i obsypać cukrem trzcinowym. Piec w temperaturze

Moje domowe kucharzenie
Szybkie ciasteczka z masłem orzechowym 194

Czasem, każdy z nas ma potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego. Zamiast iść do sklepu i kupować śmieciowe jedzenie, powinniśmy przyrządzać sobie domowe desery, czy robić babeczki lub

Be Fit Be Strong
Wiewiórka 120

pokojowej inaczej grozi zakalcem. Skala smaku 10/10 po dodaniu jabłek i bakalii może się wydawać, że jest ich za dużo, gdyż masa jest bardzo gęsta, jednak tak powinno być bez obaw. Składniki 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 6 jaj 1 łyżeczka cynamonu- można ominąć 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżeczki cukru waniliowego(...)mąkę sodę i cynamon. Całość miksuję na niewielkich obrotach, na koniec dodaję jabłka i bakalie, teraz mieszam zwykłą drewnianą łyżką do połączenia się wszystkich składników. Ciasto przekładam do blachy 26x36 wyłożonej papierem do pieczenia, równam i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piekę przez ok 50 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu pozostawiam ciasto do całkowitego

Kubki smaku
Ciasto dyniowo-marchewkowe 120

ciasto to specjalność mojej siostry Agnieszki, a przepis - z Kuchni Lidla. Kiedy pierwszy raz je jadłam urzekło mnie konsystencją - puszyste i wilgotne jednocześnie, o pięknym słonecznym kolorze w środku, pachnące korzennymi przyprawami... pycha. Idealne rozwiązanie na pochmurny jesienny czy zimowy dzień!   Składniki: 250 g mąki 150 g cukry trzcinowego 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka mieszanki przypraw korzennych (cynamon(...)Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawami korzennymi. Wymieszać i dodać dynię z marchewką. Wszystko dokładnie połączyć. Wstawić do średniej wielkości tortownicy i piec w temperaturze 185 stopni bez termoobiegu przez 35 minut. Po wystudzeniu można polać czekoladą rozpuszczoną z odrobiną masła lub śmietanki i udekorować posiekanymi orzechami lub migdałami

Kulinarne Inspiracje
Baba muślinowa z bakaliami i szafranem 89

wyobrażam sobie wielkanocnego stołu bez pięknej, wysokiej i wytwornej baby. Przepisów na ten pyszny i charakterystyczny dla świąt Wielkiej Nocy wypiek jest mnóstwo i z pewnością każdy ma swój ulubiony, z którego co roku pieczołowicie przygotowuje to ciasto. Jednak być może zachęcę Was do wypróbowania czegoś nowego :) Przepis na tę babkę znalazłam w jednym z numerów magazynu „Kuchnia”. Upiekłam(...)łyżki mleka 4 jajka 4 żółtka 1,5 szklanki cukru 2 białka szczypta soli 1 szklanka i 1 łyżka mąki pszennej 160 g mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g masła 150 g bakalii (rodzynki, morele, suszone śliwki, żurawina) gotowa polewa czekoladowa Wykonanie: Szafran moczymy w letnim mleku. Jajka, żółtka i cukier ubijamy na puszystą, jasną masę

MyCookBook.pl
Nawiedzone ciasto 144

Bez tego ciasta nie może się obyć żadna domowa impreza halloween’owa :) Wariacji na temat tego wypieku, jego dekoracji (i nazwy) powstało wiele, ja natomiast przedstawiam Wam swoją własną. Ekstremalnie kakaowe, ciemne (wręcz czarne) ciasto przełożyłam delikatnym kremem pomarańczowym na bazie aksamitnego serka mascarpone. Polałam je polewą kakaową, którą posypałam okruszkami ciasta, przypominającymi świeżo rozkopaną ziemię, z której wyłaniają(...)podwoić (co uwzględniłam już w poniższym przepisie), co pozwoliło, aby ciasto było bardziej wilgotne. Zrobienie ciasta jest dość czasochłonne, ale dla efektu końcowego warto :) Polecam! Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej 150 g kakao w proszku 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 125 g masła 300 g cukru 1 łyżka ekstraktu

MyCookBook.pl
Tarta z budyniem i jabłkami 155

Poniższą tartę najlepiej przygotować dzień wcześniej, aby kruche ciasto lekko namiękło. Jeżeli macie ochotę na inne słodkości z wykorzystaniem jabłek to zachęcam do przygotowania francuskich różyczek lub jabłecznika z bezą .  Składniki na formę o średnicy 26 cm: spód 180 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 duże jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru nadzienie(...)ciasta, tzn. na czysty blat wsypać mąkę, cukier puder, uformować wgłębienie, wbić jajko, dodać posiekane masło. Za pomocą noża masło jeszcze bardziej rozdrobnić. Gdy składniki się ze sobą połączą to za pomocą dłoni szybko zagnieść kruche ciasto. Następnie umieścić je do worka i wstawić na pół godziny do lodówki. Na blat wysypać odrobinę mąki i rozwałkować kruche ciasto. Przełożyć

Ugotować
Bardzo czekoladowe ciasto z cukinią 183

  W Małej Cukierence bardzo czekoladowe ciasto z cukinią. Wilgotne, gęste, ale nie zbite! Cudownie aromatyczne z odrobiną cynamonu i aromatu migdałowego, pyszne. Będzie to teraz

Mała Cukierenka