bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:508/1508)

Czekoladowe ciasto :) bez laktozy i bez mąki pszennej 147

Czekoladowe ciasto Składniki: 1 szklanka mąki orkiszowej pół szklanki mąki kokosowej pół szklanki mąki ryżowej pół łyżeczki proszku do pieczenia BIO (opcjonalnie) 1 jajko 1

nietadieta
drożdżówka żyrafa 146

bez dodatków. Wszystkie trzy części ciasta odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Następnie każdą część ciasta podzielić na 6 części*, z najciemniejszego kawałka uformować wałek długości blaszki, w której będziemy piekli ciasto, ze średniego uformować podobny wałek i lekko rozpłaszczyć, jasną część cienko rozwałkować na prostokąt tej samej długości. Wałeczki ciemnego ciasta owinąć jaśniejszym, całość zawinąć w jasne ciasto(...)układać w natłuszczonej blaszce, odkładać na 20 minut do ponownego wyrośnięcia. Wierzch ciasta posmarować za pomocą pędzelka roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok 40 minut. Gotowe ciasto wystudzić na metalowej blaszce. *Ponieważ miałam za małą keksówkę jeden z fragmentów mojego ciasta podczas pieczenia wychylił się z formy, odstawał brzydko i oderwał się podczas wyjmowania

6niebo
Ciasto bananowo-kakaowe, bezglutenowe, bez laktozy i bez jajek 125

Ciasto bananowo-kakaowe Składniki: 5 bananów 1 szklanka mąki z ciecierzycy 1 szklanka mąki ryżowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1/3 szklanka

nietadieta
Ciasto kakaowe z rabarbarem, bez glutenu i bez laktozy 76

Ciasto z rabarbarem Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 1 szklanka mąki jaglanej pół szklanki mąki kokosowej 1 łyżka proszku do pieczenia BIO 1 łyżeczka sody

nietadieta
Kokosowe pączki z budyniem 217

godziny do podwojenia objętości. Ważne, by ciasto rosło w ciepłym miejscu bez przeciągów (więcej przeczytasz TUTAJ )     Wyrośnięte ciasto podzielić na ok. 35 równych części. Z każdej uformować okrągłego pączusia, lekko spłaszczając go dłonią. Pączki przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawić na 30-40 minut do napuszenia.     Olej rozgrzać

Nastoletnie Wypiekanie
Tradycyjne pączki z marmoladą 528

godziny do podwojenia objętości. Ważne, by ciasto rosło w ciepłym miejscu bez przeciągów (więcej przeczytasz TUTAJ )   Wyrośnięte ciasto podzielić na ok. 20 równych części. Z każdej uformować okrągłego pączusia, lekko spłaszczając go dłonią. Pączki przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawić na ok. 30 minut do napuszenia. Można je nadziać przed smażeniem

Nastoletnie Wypiekanie
Eklerki z kremem budyniowym do karpatki 192

dodajemy kolejno jajka i dokładnie całość ucieramy mikserem przez około 10 minut. Ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy eklerami zostawiamy 2- 2,5 cm odstępu. Eklerki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 200 stopniach. (Grzałka góra + dół, bez termoobiegu). Eklery powinny się zarumienić. Jeśli ciastka nie zmieszczą się na jednej blaszce

Smak mojego domu
Piegusek 185

, krótsze boki formy posmarować masłem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Masło wrzucić do rondelka i rozpuścić na małym ogniu. Odstawić do przestudzenia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Cytrynę umyć, wyszorować szczoteczką. Zetrzeć z cytryny skórkę na tarce o małych oczkach. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodając cukier. Do ubitych białek dodawać stopniowo mąkę krótko mieszając(...)przestudzone masło mieszając masę aż wszystkie składniki połączą się. Przełożyć ciasto do przygotowanej foremki, wyrównać wierzch. Piec około 60 minut, do momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć, wystudzić. Ciasto można polukrować, posypać wierzch ciasta kandyzowaną skórką, smaczne jest również posypane cukrem pudrem lub zupełnie bez dodatków. Wykonanie lukru: Cukier puder ucierać stopniowo wlewając sok z pomarańczy

maniapieczenia
Lekkie śmietankowo-bananowe pancakes 193

Kiedy uzyskamy kremową masę dodajemy naprzemiennie mąkę oraz mleko. Następnie dodajemy proszek do pieczenia oraz miód, miksujemy. Na koniec wrzucamy do masy (powinna być dość gęsta) pokrojone w kostkę banany i mieszamy łyżką. Pancakes smażymy na patelni (najlepiej bez tłuszczu), nakładając niewielką ilość ciasta i pozwalając mu się rozpłynąć - powstanie zgrabne, okrągłe kółeczko, który podczas smażenia pięknie wyrośnie

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Chleb żytni razowy z ziarnami na zakwasie 144

powinien rosnąć powoli, przez kilka godzin). Trzeba jednak zaglądać co jakiś czas, żeby ciasto nie wykipiało z foremek. Przed pieczeniem posypać mąką, płatkami żytnimi, czarnuszką lub słonecznikiem. Foremki z chlebem włożyć do zimnego piekarnika, nastawić temperaturę na 200 stopni i piec mniej więcej godzinę, bez termoobiegu.  źródło przepisu

FitKot
Tarta jabłecznik 241

Tartę o średnicy 25cm wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Nałożyć ciasto bez rozciągania. Można podpiec z obciążeniem. Tartę napełnić jabłkami. Pozostałe ciasto rozwałkować i ponacinać radełkiem. Rozłożyć na jabłkach tworząc ażurek. Poprzyklejać do brzegów tarty. U mnie dodatkowo motylki z ciasta :) Piec w 190*C przez ok 45min z grzaniem góra-dół. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego :) Kategoria

https:KKuchniaMniam
Jabłecznik na kefirze (bez jajek) 295

składników można przygotować w tortownicy o średnicy 21cm lub niewiele większej. Jabłecznik na kefirze (bez jajek) Składniki: ciasto 2 szklanki (320g) mąki pszennej + do podsypywania 1/2 szklanki (135g) kefiru 150g masła 100g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia nadzienie około 1200-1300g jabłek (po obraniu i wykrojeniu gniazd nasiennych

Smakołyki Bereniki
Plum pie, czyli tarta ze śliwkami 110

wymieszać owoce ze wszystkimi przyprawami i cukrem. Zostawić na godzinę pod przykryciem do zamarynowania. Ciastem wyłożyć formę, zostawiając jego część do późniejszego uformowania kratki. Nałożyć na wierzch śliwki, ale bez soku, który się z nich wytrącił. Uformować kratkę, posmarować ją żółtkiem i posypać cukrem. Piec w temperaturze 180 stopni, przez około 25-30 minut. Voila! Smacznego i do napisania

Życie zamknięte w smaku
Ciasto z czerwonymi porzeczkami i słodką bezą 119

tych, które zawsze się udają. Puszyste ciasto ucierane, kwaskowate porzeczki czerwone i do tego słodka beza. Nic więcej nie piszę, zapraszam na przepis. Składniki: 1 margaryna 1 i 3/4 szklanki cukru 2 jaja 3 żółtka 2 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia szczypta soli 1 kg porzeczek Miękką margarynę(...)masa będzie w miarę jednolita nie przestając ucierać dodaję kolejno żółtka, a następnie 2 całe jaja. Do gładkiej masy dodaję obie mąki, proszek do pieczenia, mleko i mieszam do połączenia składników (jeśli ciasto jest bardzo gęste, dolewam jeszcze trochę mleka). Ciasto przekładam do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, a na wierzch rozsypuję równomiernie porzeczki. Piękę

Cynamonowe szczęście
Jabłkowo-gruszkowa tarta tatin 154

niewyciągalnym dnem- aby nie uciekł powstały karmel) i obsypać cukrem. Jak najściślej ułożyć jabłka( bez przypraw ). Obsypać delikatnie cukrem. Na jabłkach ułożyć plastry gruszki i znów obsypać cukrem i odrobiną cynamonu. Na wierzch przełożyć ciasto i szczelnie oblepić nim formę ( do środka najlepiej ). Piec przez 40-45 min w 180*C Po upieczeniu tatrę chwilę przestudzić. Na wierzchu położyć

Jemy Pijemy

Proponowane wyszukiwania