bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:461/1508)

Warzywa korzeniowe w akcji – dni otwarte Bejo Zaden Poland 204

stopni. Dużą formę do pieczenia wysmarujcie masłem i wysypcie kaszą, a następnie wyłóżcie ciasto równo w formie. Pieczcie ok 40 minut. BROWNIE Z BURAKIEM Składniki: – szklanka mąki pszennej – szklanka startych pieczonych buraków – 250 g masła – 250 g gorzkiej czekolady 70% – szklanka brązowego cukru – 3 duże jajka – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – łyżka masła – ⅓ szklanki kaszy kukurydzianej lub manny(...)puszystą masę. Powoli wlejcie sos czekoladowy i wymieszajcie dokładnie za pomocą rózgi. Następnie dodajcie buraki oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszajcie do połączenia składników. Blachę do pieczenia wysmarujcie masłem i wysypcie kaszą lub mąką. Upieczcie ciasto w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez 25 minut. Podsumowując, to były bardzo intensywne ale i satysfakcjonujące dni. Sympatyczna

karmelowy
Sernik królewski 341

rozpuszczonego masła 3 jajka 1 szklanka cukru 35 g budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka margaryny do posmarowania blaszki + 1 łyżka kaszki manny do obsypania blaszki Wykorzystałam jako miarkę szklankę o poj. 250 ml. Składniki na ciasto dokładnie zagniatamy ja to zrobiłam hakiem robota, następnie dzielimy ciasto na 2 części, formujemy kulki, które wkładamy do woreczków i wkładamy(...)żółtkami, cukrem, budyniem dokładnie mieszamy trzepaczką, wlewamy masło i jeszcze chwilkę mieszamy, dodajemy ubite białka i ostrożnie mieszamy całość łyżką silikonową. Masę serową wylewamy na ciasto, wyrównujemy i ścieramy (lub skubiemy) drugą kulkę ciasta. Pieczemy sernik ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C, następnie ustawiamy temperaturę na 50 stopni, włączamy termoobieg i zostawiamy sernik

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dyniowe babeczki z kremem czekoladowo-pierniczkowym 128

śmietanki 30% śmietan fix 3 łyżki nutelli 4 pierniczki bez nadzienia Dekoracja: tabliczka gorzkiej czekolady 1 lizak biało-czerwony Babeczki: W jednej misce wymieszać dokładnie wszystkie suche składniki. W drugiej wszystkie mokre. Następnie wszystko razem wymieszać łyżką. Do papilotek nakładać ciasto do 2/3 wysokości. Babeczki piec ok 20-25 minut w 180 stopniach. Ostudzić. Krem: Zimną śmietankę ubić(...)kąpieli wodnej i przelać do worka cukierniczego z końcówką o bardzo małym otworze. Lizaka drobno rozkruszyć np. za pomocą tłuczka do mięsa. Na dużej desce rozłożyć papier do pieczenia, w pewnych odstępach położyć patyczki do szaszłyków. Na nich "rysować" czekoladą gwiazdki. Warstwa czekolady powinna być gruba aby się później nie łamały. Gwiazdki posypać pokruszonym lizakiem. Wstawić do lodówki

Smakołyki Asi
ciasto orzechowe z brzoskwniami i chałwą 877

osoby które jej nie lubią niestety muszą odpuścić- w cieście jest jej dużo i jest mocno wyczuwalna. A tym lubiącym polecam:) *foremka 25*34 cm na spód orzechowy: 4 jajka 50 g startych orzechów włoskich 70 g mąki krupczatki 50 g mąki ziemniaczanej  100 g cukru łyżeczka proszku do pieczenia na krem chałwowy: 200 g chałwy o smaku(...)brzoskwiniowe 2 łyżki kakao instant 1/2 szklanki wystudzonej herbaty bez cukru  Białka ubić na pianę, Kiedy będzie sztywna  stopniowo dodawać cukier a następnie żółtka. Ubić na gęstą, puszystą masę. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej. Dodać też orzechy i delikatnie wymieszać. Przełożyć ciasto do foremki wyścielonej papierem do pieczenia i piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
BABKA MAŚLANO-CZEKOLADOWA Z MIGDAŁAMI, BEZ DODATKU CUKRU 373

misy z utartymi jajkami dodałam partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i po każdym dodaniu ucierałam. Następnie dosypałam mielone migdały, wymieszałam. Na samym końcu wlałam letnie masło, wymieszałam. Część ciasta przełożyłam do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej delikatnie mielonymi migdałami. Do drugiej części ciasta dodałam łyżkę kakao i łyżkę wody, wymieszałam. Ciemną masę wyłożyłam łyżką na masę jasną(...)Zrobiłam takie nieregularne ciapki. Delikatnie wyrównałam i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 175*C, piekłam 50 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy babka jest dopieczona. Może się zdarzyć, że będzie gotowa już nawet po 45 minutach, wszystko zależy od piekarnika... Można posypać mielonym ksylitolem lub pudrem lub polukrować, u mnie lukier

Smaczne Zdrowe
murzynek z galaretką wiśniową 182

Najczęściej murzynka piecze się w wersji "suchej" czyli w keksówce i bez dodatków. W mojej rodzinie murzynek jest bardzo lubiany, pojawia się bardzo często i dlatego ciągle powstają jego nowe wersje. Przepis na samo ciasto jest w naszej rodzinie od wielu lat, zawsze się udaje i dlatego często wykorzystuję do jako ciasto bazowe pod przekładane wypieki. W wersji(...)ostudzić. Mąkę połączyć z cynamonem,  i sodą, przesiać przez sitko. Dodać do masy kakaowej, wbić jajka i wszystko wymieszać mikserem do połączenia składników. Blaszkę wyłożyć papierem, wylać ciasto i piec około 40 minut w 180*C.  Wystudzić i przekroić na dwa blaty. Galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody, wystudzić i wymieszać z dżemem. Kiedy masa zacznie tężeć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Menu na tydzień – przedświąteczna dieta 132

coś niskokalorycznego (zrobić sobie taką mini przedświateczną dietę, ale bez przesady), żeby poskromić apetyt, albo zrobić miejsce przed świątecznym rozpasaniem (czy tego chcecie czy nie, babcia lub ciocia i tak wciśnie w Was kolejny kawałek ciasta albo dokładkę pieczeni ze świątecznego stołu ;-). Pieczone warzywa – hit na talerzu Pieczeń, pieczyste, grill, rożen – wszystkie te wyrazy kojarzą się

Niedzielny kucharz
Kruche ciasteczka z orzechami i żurawiną 146

Piecz na środkowej półce na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Moje wyglądały tak (pierwsza tura), bo było ich trzy. Pamiętaj o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo urosną. Wystudź na kratce lub na płaskim talerzu. Moja rada : Jeśli chcecie ciasteczka kakaowe dodajcie do ciasta łyżkę do półtorej kakao. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kruche ciasteczka z orzechami i żurawiną 134

Piecz na środkowej półce na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Moje wyglądały tak (pierwsza tura), bo było ich trzy. Pamiętaj o zachowaniu odstępów między ciasteczkami, bo urosną. Wystudź na kratce lub na płaskim talerzu. Moja rada: Jeśli chcecie ciasteczka kakaowe dodajcie do ciasta łyżkę do półtorej kakao. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sernik w łatki 144

moim blogu serniki na zimno, ale taki pieczony tylko przeze mnie, bez pomocy innych :) - to pierwszy raz. Sernik to zmora moja była. Kiedyś już dawałam przepis na sernik przekładany , ale w tamtym przypadku byłam tylko obserwatorem. Nie robiłam go wtedy. A dzisiaj mój! :D Na święta Bożego Narodzenia! :) Składniki: na ciasto 150 gramów margaryny Kasi 2 jajka 250 gramów(...)mąki 80 gramów cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao ciemnego masa serowa 600 gramów sera białego w wiaderku 5 jajek 150 gramów margaryny Kasi - rozpuszczonej i ostudzonej 1/2 szklanki cukru 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej (opcjonalnie, ja zrezygnowałam) Składniki na ciasto przekładamy do malaksera i mieszamy Przekładamy na blat i krótko ugniatamy Następnie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciasto Kruszynka / Niebo 12489

podanych składników na kruche ciasto, zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie połowy, wykładamy jednakowe blaszki i pieczemy w 180 st. C do zrumienienia.2. Robimy masę jabłkową: obrane jabłka ścieramy na tarce jarzynowej, w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy jabłka i chwilę dusimy. Wsypujemy suche galaretki i smażymy kilka minut bez przykrycia.3. Robimy masę orzechową: Mleko zagotowujemy, wsypujemy orzechy i mieszamy. Studzimy

Kuchnia domowa Ani
Tureckie bajgle czyli simit 150

zastosuję metodę moczenia bajgli pokazaną na filmie tutaj. Warto zobaczyć film przed pieczeniem. Najlepsze po wyjęciu z piekarnika. Drugiego dnia też niezłe, ale może nie zjedzone lepiej zamrozić - będą jak świeżo upieczone. Dobre do kanapek, ale i bez dodatków też super! Ciasto wyrabiałam w maszynie do chleba.Składniki na ok 12 sztuk:650 g mąki pszennej250(...)świeżymi najpierw zrobić rozczyn *), dodać resztę składników, pod koniec dodają oliwę. Wyrobić ciasto, odpowiednio długo, by było miękkie i elastyczne. Uformować z niego kulę, włożyć do oprószonej mąką miski, odstawić w ciepłe miejsce, przykryte ściereczką, do podwojenia objętości (około 1,5 godziny).Po wyrośnięciu ciasto krótko wyrobić. Podzielić na 10 - 12 równych części, uformować z nich kule. Z każdej kuli

Stare Gary
Słodko kwaśna tarta jaglana z kiwi 131

kwaśnym i to był super pomysł😎i BEZ DODATKU JAJEK. Tutaj nie dawałam konkretnego źródła tłuszczu do masy, żeby dać wybór konsumentom. Sposobem na podbicie tłuszczu będzie np.posypanie startą gorzką czekoladą po upieczeniu😊i mamy kolejny pełnowartościowy deser.💪😇 Ja dodatkowo posypałam cukrem pudrem na wierzchu, ale zapomniałam, że to mokre ciasto i wszystko w minutę wsiąkło😁😁,stąd te białe(...)masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pozostałe 2 szt. kiwi kroimy w talarki i wciskamy w ciasto. Pieczemy 45 min. 180 stopni. Po upieczeniu możecie posypać startą czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: z czekoladą 1090 kcal  B 42 g W 193 g T 20 g bez czekolady 924 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Piernik z kremem czekoladowym 259

świąteczny piernik z kremem czekoladowym piekę od bardzo dawna naprzemiennie ze świątecznym ciastem marchewkowym , zawsze z domowymi powidłami śliwkowymi, które nadają ciastu wilgotności, charakteru i pysznego smaku:) Polecam też mój przepis na piernik ekspresowy przekładany powidłami. Piernik z kremem czekoladowym przygotowuje się bardzo szybko, prawie od razu można go podawać, najsmaczniejszy jest zaraz po upieczeniu. Piernik jest miękki po upieczeniu(...)Odstawiamy do wystudzenia. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Jajka ubijamy ze szklanką cukru na jasną i puszystą masę. Następnie dodajemy wcześniej podgrzewaną masę oraz przesiane suche składniki, wszystko razem mieszamy. Keksówkę o wym. 25×15 cm wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej ciasto. Pieczemy w temp. 170 C przez ok. 60 minut, albo

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bezglutenowy chlebek czekoladowo - porzeczkowy podany z grillowanymi owocami 114

owoców czarny bez  6 łyżek oleju rzepakowego  2 jajka  1/2 łyżeczki sody  1 czubata łyżka kakao  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  50 gram cukru trzcinowego 1 rozgnieciony banan  szczypta soli 50 gram posiekany czekolady, dowolnie do wyboru mleczka lub deserowa  Do miski przesiewam kakao, mąki, proszek do pieczenia(...)miksuję olej, banana, cukier, dżem i jajka na gładką masę. Składniki mokre mieszam z suchymi na jednolite, gładkie ciasto. Ciasto przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 50 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po upieczeniu studzę ciasto na kratce. Przechowuję w szczelnie zamkniętym pojemniku lub woreczku foliowym.  Sposoby podania: chlebek czekoladowy polany polewą czekoladową

Mango Papaja