bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:231/1508)

Ciasto bananowe z orzechami (bez glutenu) 224

bananowe ciacho z chrupiącymi kawałkami orzechów i czekoladą. Przygotowanie: 10 minut  Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie/Średnie Uwielbiam ciasta i chlebki bananowe. A dzisiejsza wersja jest dodatkowo mocno czekoladowa i z dodatkami chrupiących orzechów. Ja wykorzystałam ulubione orzechy nerkowca, ponieważ są słodkawe i do takiego ciasta pasują w sam raz. Możecie oczywiście dodać inny rodzaj np. włoskie(...)mąki, ja tym razem postawiłam na wersję bez glutenu i dałam mąkę gryczaną oraz ryżową. Tak jak widać na zdjęciach, ciasto nie wyszło mega wysokie, właśnie ze względu na rodzaj mąki, która jest dość ciężka. Jednak spokojnie, na pewno nie wyjdzie Wam placek, a coś na rodzaj brownie. Na koniec polecam ciasto posypać cukrem pudrem (u mnie zmielonym słodzikiem

Zdrowie i pysznie na talerzu
1493.Afrodyta 224

ująć...i tylko brać się do roboty i robić to pyszne ciasto..polecam..Do tego ciasta wykorzystałam proszek do pieczenia i śnieżkę firmy Wodzisław..Proszek do pieczenia jak to proszek ..wiadomo...potrzebny do pieczenia [ chociaż można biszkopt upiec i bez proszku, ale ja jeszcze takiego nie piekłam]..Śnieżka jest wykorzystywana jako dodatek do ciast

Moje domowe kucharzenie
Szybkie ciasto na maślance "jadą goście" według przepisu Ewy Wachowicz 1681

oraz proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.3. Pozostałe białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Na koniec dodajemy 1/2 szklanki cukru (ja dodałam ok. 1/3 szklanki) oraz wiórki kokosowe. Wylewamy na blaszkę i delikatnie rozsmarowujemy po wierzchu ciasta.4. Pieczemy ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni (bez termoobiegu), sprawdzamy patyczkiem(...)suche. W oryginale Ewa Wachowicz zalecała piec 40 minut, ale po tym czasie zazwyczaj jeszcze nie jest gotowe, chyba, że upieczecie je w większej blaszce, wtedy czas może się skrócić.5. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.Dopisek z dn. 27. 06.2013 r.:Ciasto jest pyszne samo w sobie i raczej nie nadaje się do pieczenia z ciężkimi owocami - wypróbowałam

Kraina Tysiąca Smaków
Tarta z rabarbarem z kruszonką owsiano-migdałową! 130

wkładamy do formy (wysmarowanej margaryną i obsypanej otrębami pszennymi mielonymi) i ugniatamy tak aby ładnie przylegało. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180C i pieczemy przez 10 minut. Po wyciągnięciu układamy rabarbar (bez soku). Z pozostałego ciasta robimy kruszonkę - dodajemy płatki owsiane, wiórki kokosowe i płatki migdałowe. Możemy dorzucić jeszcze trochę mąki i rozdrobnić. Ciacho obsypujemy kruszonką i wstawiamy

Emcia Pichci
Ciasto "Styropian" 146

wszystko przetestowałam osobiście i mogę Wam szczerze polecić ten oszukany sernik bez dodatku sera za to z dodatkiem wiórków kokosowych i kruchego ciasta :) Składniki na blachę o wym. 22x33 cm: (Inspiracja: " Smaczny kąsek ") Kruche ciasto:  450 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 5 żółtek 250 g zimnego masła Masa(...)śmietanowa: 5 białek szczypta soli 1200 ml śmietany 18% 3/4 szklanki cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru) ok. 180-200 g wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do miski, wyrobić rękoma na kruszonkę, a z kruszonki wyrobić gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części, zawinąć w folię

Simply Food
Sernik nowojorski 133

konsystencji. Należy do tych serników ciężkich. Jeśli lubicie takie smakołyki to zapraszam po przepis. Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju serniki. Więcej przepisów znajdziecie w zakładce Ciasta. Są tam przepisy na serniki gotowane, pieczone i bez pieczenia. Zapraszam i polecam. Spód 150 g herbatników 100 g masła Masło roztopić, a ciastka dokładnie zmiksować, a następnie wymieszać z roztopionym masłem(...)zmiksować, ale krótko. Wlać masę serową na upieczone i wystudzone ciastka. Piec sernik przez 15 minut w temperaturze 200 stopni C , a następnie zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec około 1 godziny. Wyłączyć piekarnik, ale sernika nie wyjmować. Poczekać aż piekarnik ostygnie. Po tym czasie wstawić ciasto do lodówki najlepiej na całą

O kuchni z uczuciem
Brownie z wiśniami (bezglutenowe) 121

pieczenia. Czekoladę połamać na kawałki, przełożyć do rondla. Masło pokroić, dołożyć do czekolady. Rozpuścić razem na minimalnej mocy, wymieszać z cukrem. Jajka roztrzepać z łyżką alkoholu. Dodać do czekoladowej masy, wymieszać. Następnie dodać mąkę, migdały, sól i kakao. Energicznie wymieszać, żeby ciasto było jednolite. Na koniec do masy wmieszać wiśnie (część można odłożyć i rozsypać na wierzchu ciasta). Ciasto(...)przełożyć do przygotowanej formy. Piec przez 30-35 minut. Wbity w środek brownie patyczek może być oblepiony i wilgotny, ale bez śladów surowego ciasta. Smacznego

Pełny talerz
Muffinki limonkowe 103

limonki i startą z niej skórkę. Wszystko mieszamy na jednolitą masę i nakładamy do papilotek (tak do 2/3 wysokości). Papilotki z ciastem wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika (bez termoobiegu) i pieczemy przez 25 minut. Po upieczeniu zostawiamy babeczki do wystudzenia i bierzemy się za śmietanę. Najpierw ścieramy skórkę z limonki i wyciskamy z niej sok. Następnie

Kuchenne Wariacje
Jabłka pod ciastem, jabłecznik z serkiem homogenizowanym bezjajek 95

się przepisem. 'jabłka pod ciastem, jabłecznik z serkiem homogenizowanym bez jajek' Składniki (na standardową blachę do ciasta 21x32 cm): - 3 szklanki mąki pszennej - 200g masła - 1/2-3/4 szklanki cukru pudru - 200g serka waniliowego homogenizowanego (jeśli serek będzie bardzo słodki, radzę dodać mniej cukru pudru) - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżeczki cukru waniliowego lub ziarenka z 1 laski(...)szczyptę soli. Wymieszać. Dodać serek homogenizowany, miękkie masło i zagnieść elastyczne ciasto. Podzielić na 2 części. Ciasto rozwałkować między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Z rozwałkowanego ciasta zdjąć papier i przełożyć ciasto do formy, delikatnie dociskając do formy (szczególnie w rogach). Na ciasto wyłożyć, obrane jabłka (bez skórki i gniazda nasiennego), oprószyć cynamonem i przykryć drugim (rozwałkowanym) ciastem

CookYourself
Ciasto ze śliwkami, bezą i kruszonką 136

Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia - moja blaszka ma wymiary 25x30cm.2. na cieście układamy wypestkowane śliwki skórką do dołu. Śliwki oprószamy cynamonem i ewentualnie cukrem.3. Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier, a na koniec mąkę. Miksujemy.4. Pianę wykładamy na śliwki.5. Składniki na kruszonkę mieszamy i rozkruszamy w palcach. Posypujemy bezę kruszonką.6. Ciasto wstawiamy do piekarnika

Kuchnia domowa Ani
Ciasto czekoladowe z bezową chmurką 176

papierem do pieczenia w 170 stopniach przez 50 minut. Beza: 6 jaj szczypta soli 300 g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodajemy po odrobinie cukru miksując na najwyższych obrotach. Gdy już zużyjemy cały cukier dodajemy mąkę i ocet, krótko miksujemy, wykładamy bezę do formy. Bezę suszymy(...)serek mascarpone masa krówkowa (400 g) Śmietanę miksujemy na piankę, dodajemy mascarpone i masę kajmakową miksujemy krótko.   Będzie nam jeszcze potrzebny 1 słoik powideł śliwkowych.   Układamy ciasto: Zaczynamy od dołu: Ciasto czekoladowe (1/2 ciasta bo ciasto przekrawamy na pół) powidła śliwkowe masa kajmakowa beza masa kajmakowa ciasto czekoladowe polewamy ciasto czekoladą i posypujemy migdałami.   Artykuł Ciasto czekoladowe

MojaQchnia.pl
Kruchy ananasowiec 243

Przepyszny, lekki, orzeźwiający... taki jest kruchy ananasowiec! Ciasto częściowo pieczone, częściowo robione "na zimno". Na liście moim ulubionych ciast i deserów znajduje się zdecydowanie na podium

Jedzeniomania
Ciasto czekoladowe z białek 705

pieczeniu niemalże hurtowych ilości jagodzianek, miałam zamrożonych sporo białek.  Na bezę nie bardzo mam amatorów w domu, więc trzeba było wymyślić coś innego.  Znalazłam doskonały przepis u Arabeski .  Ciasto podobne do murzynka, miękkie, delikatne, mocno czekoladowe.     Składniki: 100 g masła (temp. pokojowa) 200 g cukru 200 g czekolady gorzkiej 150 g mąki 8 białek(...)czekolady 25 g masła płatki migdałowe do posypania (ok 1 łyżki)   Wykonanie: Formę keksówkę o długości 30 cm posmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej i ostudzić.  Masło utrzeć z cukrem. Kiedy będzie puszyste dodać przesiane kakao i mąkę.  Wymieszać.   Ostudzoną czekoladę dodać do utartego masła

Sto kolorów kuchni
Pani Walewska 1707

bank mniej słodkie ;). Przepis pochodzi z blogu Moje Wypieki .  Z delikatną moją modyfikacją. Składniki na kruche ciasto: 500 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia pół szklanki cukru pudru 200 g masła Polskiego Mlekovita 6 żółtek Beza: 6 białek 1,5 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki(...)pieczenia 2 blaszki o wymiarach 25 x 33 cm.  Do każdej wkładamy  jedną część ciasta na spód i wyrównujemy. Na każdym cieście rozsmarowujemy połowę dżemu z czarnej porzeczki. Następnie wykładamy po połowie masy bezowej. Na masę bezową wysypujemy posiekane  orzechy włoskie. Blaszki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 170 stopni C i pieczemy

Malinowe Pocałunki
Sernik z jogurtów bałkańskich 230

słodkim kierunku podążyć :) Tylko jaki rodzaj sernika tu upiec? Tyle mo ż liwości do wyboru! Czy na zimno czy pieczony, na biszkoptach czy na cieście kruchym, z bakaliami w środku czy polewą na wierzchu, z twarogiem czy kompletnie bez sera. W końcu właśnie tę ostatnią opcję wybrałam na weekendowe wypiekanie i prezentuję sernik z wykorzystaniem jogurtów bałkańskich :) Wychodzi bardzo(...)wymiarach 35x25 cm:  3 duże jogurty bałkańskie - kupuję firmy Maluta 340g; UWAGA nie mogą być light!  1 szkl. cukru  5 jajek  1 łyżeczka proszku do pieczenia  2 budynie śmietankowe na 3/4l mleka  80ml oleju  1-2 paczki biszkoptów - zależy od wielkości biszkoptów i paczki szczypta soli Żółtka oddzielić od białek do dużej

Grunt to przepis!