bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:237/1508)

Gruszkowo-Jabłkowa tarta pod bezą. 146

których to wymagało schłodzenie naszego ciasta, tak więc kładziemy je na papierze do pieczenia,  rozwałkowujemy. Tak przygotowane ciasto wkładamy na blaszkę, możecie piec na papierze, możecie również położyć blachę na cieście i odwrócić tak aby ciasto przykleiło się do blachy, a wy zdejmiecie wtedy tylko papier i będzie tarta bez papieru. Ja wykorzystałem sposób drugi. Tak więc(...)teraz nasza tarta musi się podsuszyć, piekarnik 180 stopni, termoobieg i do nagrzanego pieca wkładamy ciasto na 10-15 min.   Nie zapominajcie mieszać jabłek z gruszkami, będą coraz bardziej przypominać budyń albo kisiel, a to lubi się przypalić. Gdy nasza tarta jest już podpieczona wyjmujemy ją z pieca i na ciepłe ciasto wykładamy nasze owoce. Przysypujemy je cynamonem

Kuba Gotuje
Kruszaniec jabłkowo - rabarbarowy z bezą 244

jeszcze upiec pyszne kruche ciasto z jabłkami i rabarbarem przykryte bezą. Ja uwielbiam takie kruche cista z owocami, najlepiej jeszcze ciepłe i oprószone cukrem pudrem... Nie trzeba mi wtedy nic więcej:) Ciasto:200g masła lub margaryny, 3 szkl. mąki pszennej, 2 żółtka, łyżeczka octu, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki cukru pudru, 3 łyżki śmietany 12%. Mąkę przesiać(...)gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15min, by puściły sok. Rabarbar oczyścić. Owoce wyłożyć na podpieczone ciasto, posypać jednym cukrem waniliowym, cynamonem i zwykłym cukrem. Beza: 6 białek, 1/2 szkl. cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka mąki ziemniaczanej. Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodając cukier. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem

Z miłości do słodkości
Chleb marchwiowy 153

drewnianą łyżką lub ręcznie, aż powstanie mokre, lepkie ciasto, około 30 sekund. Jeśli nie jest lepkie w dotyku, dodaj kolejną łyżkę lub dwie wody. Dodaj rodzynki i orzechy i wymieszaj, aż się połączą z ciastem. Przykryj miskę i odstaw, aż na powierzchni ciasta utworzą się bąbelki i ciasta jest więcej niż podwójna ilość. Trwa(...)gumową szpachelką zeskrob ciasto z miski w jednym kawałku. Omączoną ręką lub skrobaczką skieruj brzegi ciasta do środka. Umieść czystą ścierkę kuchenną na blacie roboczym i obficie posyp mąką i kminkiem.   Delikatnie umieść ciasto na ściereczce. Jeśli ciasto jest lepkie, posyp wierzch mąką. Zwiąż luźno rogi ściereczki, aby pokryły ciasto i umieść w ciepłym miejscu, bez przeciągów

Leśny Zakątek
Siekane ciasto kruche z czereśniami 193

Bardzo szybko robi się to ciasto, jest bardzo proste. Bardzo dobre, kruche ciasto z owocami i bezą, pycha. Do miski wrzucić mąkę, cukier puder, żółtka, proszek do pieczenia, masło pokrojone na małe kawałki. Za pomocą noża posiekać ciasto, następnie szybko zagnieść dłońmi. Włożyć ciasto do woreczka. Wstawić do zamrażarki na 15 minut. Blaszkę o wymiarach

Kuchnia Pokoleń
Jabłecznik pełnoziarnisty 223

pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i wymieszać. Suche składniki wmieszać do masy jajecznej na najniższych obrotach miksera. Jabłka z kompotu pokroić na mniejsze cząstki. Odmierzyć rodzynki. Jabłka i rodzynki wmieszać delikatnie łyżką do ciasta. Formę keksową wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do tak przygotowanej blaszki przełożyć masę - pomagając sobie łyżką . Wierzch ciasta posypać brązowym cukrem. Ciasto wstawić do nagrzanego(...)170C piekarnika i piec ok 50 minut - na środkowym poziomie piekarnika, grzałka góra-dół, bez termoobiegu . Stan upieczenia ciasta sprawdzać testem "suchego patyczka" - być może będzie trzeba potrzymać w piekarniku trochę dłużej . Pozostawić do ostudzenia w blaszce. WYPIEKAŁAM WSPÓLNIE Z: SAMA S Ł ODYCZ I SZCZYPTA CHILI... - Jabłecznik z bit ą śmietaną SMAKO Ł YKI ASI - Szarlotka królewska

Grunt to przepis!
Strucla serowa 171

papierze do pieczenia, i na nim przełóż do formy. Piszę to z własnego doświadczenia, bo sama zapaskudziłam pół kuchni masą serową przekładając ciasto. Możesz dodatkowo posypać wierzch mieszanką cukru trzcinowego i cynamonu oraz odrobiną posiekanych orzechów, będzie jeszcze lepsze i zrobi się ta cudowna, chrupiąca skórka. Odstaw ciasto jeszcze na 20 minut do ponownego wyrośnięcia, po czym piecz w temp(...)środkowej półce piekarnika bez termoobiegi przez około godzinę. Smacznego! Ciasto, dzięki dodatkowi sera nie wysycha jak typowy drożdżak. Ps. Możesz oczywiście zamiast „serka” użyć tylko naturalnego tofu, ale wtedy zwiększ ilość cukru do 100 g i dodaj do masy 50 ml mleka sojowego

greenscarf
Ciasto jogurtowe z owocami letnimi 179

gęste, ale nadal wystarczająco lejące, aby nie mieć trudności z przełożeniem go do blaszki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto. Na wierzch wrzucić zamrożone porzeczki.   Piec około 45-55 min. w 180C - u mnie bez termoobiegu, na środku piekarnika . Koniecznie sprawdzać stan upieczenia "testem patyczka", bo duża ilość owoców zdecydowanie przedłuża tu standardowy czas(...)pieczenia.   Ciasto wychodzi wilgotne, bardzo delikatne w smaku i długo zachowuje świeżość - no w końcu jogurtowe

Grunt to przepis!
Czekoladowy murzynek z buraków 185

miękkości 250 ml oleju 5 jajek - u mnie wielkości M W dużej misce wymieszać składniki suche: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę oczyszczona - najlepiej przesiać je przez sito,w ten sposób wprowadza się bąbelki powietrza i ciasto lepiej rośnie. Dodać do tego cukier oraz cukier wanilinowy i razem wymieszać. W drugiej misce zblendować blenderem pokrojone buraki na papkę(...)30x15x 8 .  Wstawić do rozg rz anego piekarnika i piec w temp. 150C ok 1 i 1/2 godz. - środkowy poziom; grzałka góra-dół; bez termoobiegu. Stan upieczenia sprawdzać "testem patyczka" - będzie suchy, wtedy ciasto gotowe do wyjęcia . Po wystudzeniu wyjąć ciasto wraz z papierem do pieczenia z blaszki. Oblać domową polewą czekoladową . Po polaniu polewą, ciasto warto

Grunt to przepis!
Ciasto pomidorowo – czekoladowe z orzechami włoskimi – bez mąki pszennej, bez dodatku tłuszczu i białego cukru 266

brakiem masła, czy oleju. W skrócie to ciasto pomidorowe, bezglutenowe, bez laktozy i bez cukru, które nadal jest smacznym ciastem ;p W wersji fit zróbcie tylko ciasto – jego kawałek świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie lub jako zdrowe „coś słodkiego”. Do kawy jest po prostu idealne Do ciasta możecie zrobić też krem na bazie mascarpone(...)kawałki lub posiekaj, ale bez zbytniego wczuwania się w temat – niech będą wyczuwalne w cieście Wymieszaj orzechy z suchą masą. Przesyp suchą masę do mokrej i miksuj chwilę na wolnych obrotach lub dokładnie wymieszaj łyżką. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni Celsjusza. Ciasto przelej do formy (kwadratowej lub okrągłej) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw ciasto do piekarnika

Eat me! Fit me!
Sernik kokosowy 144

sobie Świąt bez sernika, więc co roku są dwa lub trzy rodzaje: tradycyjny i co roku jakiś nowy, w te święta zrobię włąśnie ten sernik kokosowy. Bardzo lubię zapach pieczonego ciasta roznoszący się po całym domu, a także widok kuchni w połowie zastawionej ciastami. Jest to dla mnie wielka satysfakcja. Oczywiście każdy dostaje potem paczuszkę ciasta do domu. Składniki(...)użyłam młynka do kawy). Do masy jajecznej stopniowo dodawać zmielony ser, a następnie zmielone wiórki kokosowe. Dodać likier kokosowy i dobrze wymieszać. Masę serową przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec 60-70 minut w temperaturze 160-170 stopni (to zależy od piecyka, lepiej piec w niższej temp., a dłużej). Sernik po wystudzeniu polać polewą: śmietankę podgrzać

talerz przyjemności
Kruche ciasteczka 117

pieczenia do dekoracji: mak, orzechy włoskie, kakao, migdały całe i/lub płatki, kolorowe słodkie pisaki, kandyzowana skórka pomarańczy, inne dowolne bakalie Przygotowanie: Za pomocą miksera utrzyj dokładnie masło z cukrem, dodaj jajko. Do mąki dodaj cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj przesianą mąkę do masy jajecznej z masłem. Dokładnie wyrób ciasto. Włóż ciasto(...)pomocą foremek wycinaj różne kształty, wciskaj w nie swoje słodkie dekoracje. Możesz także podzielić ciasto i do drugiej części dodać kakao, tak by nabrały czekoladowego ciemniejszego koloru. Piecz na środkowej półce w temp. 180C na papierze do pieczenia około 15 minut bez termoobiegu (programem grzania góra-dół). Mają mieć lekki ciepły kolor ciasta, zbyt ciemne są za bardzo

Zasmakuj Kuchni
Sernik jagodowy z nutką cynamonu 293

przez 30 min. Dno okrągłej tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C.  Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu(...)trochu dodawać zmielony ser. Wsypać budyń, wymieszać łyżką. Na końcu delikatnie wmieszać do masy jagody. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem.  Masę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Sernik wstawić do piekarnika. Piec 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto z piekarnika, wystudzić. Schłodzić

maniapieczenia
Ciasto kruche z budyniem, rabarbarem i bezą 358

ciasto z budyniem rabarbarowym i bezą. Budyń powstał na bazie smażonego rabarbaru, więc smak jest bardzo ciekawy. Masa budyniowa jest lekko kwaskowata i dlatego pysznie łączy się ze słodką bezą. Chrupiącą z wierzchu, a w środku piankową. 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki cukru 100 g masła 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)masło posiekać z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, zimne mleko i szybko zagnieść ciasto. Wylepić dno formy 21×25. W cieście zrobiłam wgłębienia, aby nie było równe jak stół. Schłodzić w lodówce przez około 30 min. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 15-20 min. Rabarbar pokroić na kawałki, zasypać

https:KKuchniaMniam
Tarta cytrynowa - prosta i baaardzo smaczna 166

masła 3 żółtka beza: 4 białka 200 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Spód:  Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy zmielone migdały  oraz resztę składników. Wszystkie dokładnie zagniatam tak aby stworzyły jednolite ciasto. Gotowe wykładamy na okrągłą blaszkę nie zapominając o wyłożeniu ciasta również na ściankach tak aby nasz krem nie wypłynął podczas pieczenia. masa cytrynowa: Cytryny(...)wylewamy na ciastoBeza: Z białek ubijamy pianę na sztywno. Pod koniec dodajemy mąkę i cukier i delikatnie mieszamy. gotową bezę wykładamy na wierzch ciasta. Możemy pokusić się o wzorki , na pewno będzie ciekawiej wyglądać. Ciasto pieczemy 35 minut w 170 stopniach. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik Królewski 197

niestety się sprawdziła ... ser jest zdecydowanie za rzadki i wymaga dwóch budyni , a nie jak przepis wymagał tylko jednego :) Składniki Ciasto: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 jajko Masa Serowa: 1 kg sera w wiaderku ( jeżeli macie ser z biedronki trzeba(...)pudru 1 kostka masła 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy ( 60 g) 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki rodzynek  ( ja mam bez rodzynek ponieważ nie lubię ;) ) Wykonanie:  Ciasto: Mąkę razem z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem oraz kakaem przesiewamy i dodajemy pocięte na mniejsze kawałki masło, robimy dołek i do środka dodajemy łyżkę śmietany oraz jajko

W Moim Magicznym Domu

Proponowane wyszukiwania