bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:221/1508)

Odchudzona chatka baby jagi ;) 214

urodziny, z uwagi że nie ma piekarnika przygotowała placek bez pieczenia który zwie się DOMEK BABY JAGI ;D świetnie wyglądał no i słuchając komentarzy też genialnie smakował. No i czemu by nie spróbować przygotować dietetycznej wersji tego ciacha? Składniki (forma /ta w której pieczemy/ około 18x23 cm): ciasto: 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej lub budyniu waniliowego(...)przygotowania: Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno otręby, żółtka, sodę, budyń/skrobię, stewię mieszamy miksując na najmniejszych obrotach dodajemy do białek pozostałą masę ciasto wykładamy na wyłożona papierem do pieczenia blachę pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20 minut studzimy w tym czasie miksujemy ze sobą ser, jogurt, rodzynki, rozpuszczoną (dokładnie) we wrzątku żelatynę oraz

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
CZEKOLADOWY SERNIK BEZ PIECZENIA 255

Bardzo prosty i szybki  serniczek czekoladowy bez pieczenia . Musimy tylko poczekać aż stężeje w lodówce. Spód z kruchych ciasteczek, masa z trzech składników i już. Delikatny i czekoladowy! Mniam, mniam! Składniki: Spód: 200 g kruchych ciasteczek 4 łyżki masła i/lub 1 łyżka masła orzechowego Masa: 1 kg twarogu sernikowego 1 szklanka cukru pudru 400 g czekolady deserowej(...)ciepłej czekolady cukier puder. Wymieszałam. Do czekolady dodawałam stopniowo po łyżce twarogu. Powinien być w pokojowej temperaturze. Dokładnie połączyłam wszystkie składniki. Masę wyłożyłam na spód z ciasteczek. Wstawiłam ciasto na 3 godziny do lodówki. Gdy stężał w lodówce, wyjęłam go z formy. Sernik można polać polewą czekoladową. Roztopić czekoladę, dodać masło i olej. Ja stwierdziłam, że w deserze za dużo

potrawyregionalne
Sernikowy puch 347

łyżeczki cukru wanilinowego 1 budyń waniliowy 4 żółtka 2 całe jajka 2,5 szklanki mleka Beza: 6 białek 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka octu jabłkowego Polewa: 100g mlecznej czekolady 3 łyżki mleka Wykonanie: 1.  Ciasto: Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, cukry, masło, żółtka oraz całe jajko. Następnie zagnieść i wyrobić na jednolite ciasto, podzielić(...)czas ucierając, aby masa serowa stała się gładka. 3.  Beza: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ponownie ubić na sztywno, dodać ocet i całość dokładnie wymieszać. 4.  Masę serową wylać na spód blaszki gdzie było starte ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Po tym czasie na gorące ciasto wyłożyć ubite

Szalona Kuchnia Eweliny
Mało słodkie ciasto jogurtowe z kubeczka 236

oknem bura i ponura jesień szaleje :) Zapraszam do podejrzenia również moich poprzednich wariacji w temacie ciasta jogurtowego : Ciasto jogurtowe ze śliwkami dla leniwych Proste ciasto jogurtowe z truskawkami Kubeczkowe ciasto jogurtowe z czerwoną porzeczką Ciasto jogurtowe z owocami letnimi Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Ciasto jogurtowo-gruszkowe z kubeczka Składniki na średnią blachę o wymiarach LxW 24x36cm, przy użyciu kubeczka(...)przełożeniem go do blaszki.   Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia - sugeruję podwójną warstwę papieru na dno, bo ciasto ma tendencję do przypiekania si ę od dołu .  Wylać do niej ciasto. Na wierzch wrzucić umyte preferowane, mrożone owoce. Piec około 55 min. w 180C - u mnie bez termoobiegu, grzałka góra-dół, środkowy poziom piekarnika . Stan upieczenia sprawdzać "testem

Grunt to przepis!
"Słodkie środy" - Tarta z rabarbarem bezą i migdałami 125

można z niego wyczarować są rewelacyjne. Mogę śmiało rzec, że sezon na rabarbar uważam za rozpoczęty:)  Tarta z rabarbarem bezą i migdałami  SKŁADNIKI: ciasto: 1 ½ szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 100 g masła 1 ½ łyżki jogurtu greckiego beza: 3 białka 90 g cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej dodatkowo

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto ze śliwkami i kisielem 302

ciasta, ciasteczka, knedle, powidła, itd. Dziś proponuję kruche ciasto z wykorzystaniem pysznych śliweczek, ze słodką bezą z kisielem wiśniowym. Mniaaam! Ciasto ze śliwkami i kisielem  Składniki: Ciasto: 1/2 kostki zimnej margaryny, łyżka smalcu, 2 łyżki masła, 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy(...)łyżki cukru, 5 żółtek, 4 łyżki mleka, ok. 400 g mąki, beza: 5 białek, niepełna szklanka cukru, kisiel wiśniowy, dodatkowo: śliwki (ok. 800 g). Wykonanie: Wszystkie podane składniki na ciasto mieszamy i zagniatamy ciasto. Odkładamy trochę ciasta na kruszonkę a pozostałe rozprowadzamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Ciasto na kruszonkę wkładamy do lodówki. Śliwki myjemy, kroimy wzdłuż

paapilotkaa
CHLEBEK MLECZNY 133

posypany mąką blat.  Z ciasta robimy rulonik na długość blaszki, w której będziemy piekli i kroimy go na równe części ( u mnie 16). Układamy w wysmarowanej masłem blaszce zachowując odstępy. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 1 godzinę do napuszenia. Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu.  Wierzch wyrośniętego chlebka smarujemy(...)roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 20 minut, aż wierzch się zrumieni (dokładny czas pieczenia zależy od blaszki jakiej użyliśmy). Wyciągamy z piekarnika, lekko obkrajamy boki nożem i wyciągamy chlebek na kratkę. Wierzch pokrywamy glazurą cukrową

cool and minty
Szarlotka z bezą i złotą rosą 177

jabłkową: ok. 3 kg jabłek papierówek ½ szklanki cukru 1 łyżka masła 1 paczka galaretki cytrynowej Składniki na bezę: 5 białek (z dużych jajek) 120 g cukru pudru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ¼ łyżeczki soli Wykonanie spodu ciasta: Do miski przesiałam mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder. Masło pokroiłam w kostkę i dodałam do suchych składników. Posiekałam i wymieszałam. Kiedy(...)Dużą foremkę, w której miałam upiec ciasto (40x26 cm) wyścieliłam papierem do pieczenia. Ciasto po wyjęciu z lodówki starłam na tarce na dużych oczkach wprost do foremki. Uklepałam delikatnie. Wstawiłam do piekarnika na około 20 minut. Do momentu, kiedy ciasto się zrumieniło. Jabłka starłam na tarce, przesypałam do garnka z grubym dnem. Wstawiłam na mały gaz. Dodałam masło

Kuchnia u Krysi
Chleb z makiem 173

wysmarowanej blaszki oliwą z oliwek i posypanej bułką tartą wlewam ciasto, smaruję jajkiem i posypuję makiem. Odstawiam jeszcze na 15 minut, by ciasto odpoczęło.   W tym czasie piekarnik nagrzewam do 190C bez termoobiegu. Piekę 20 minut na środkowej półce piekarnika. Wyłączam piekarnik i zostawiam bochenki w środku jeszcze przez parę minut. Moje rady: Możecie zamiast maku użyć sezamu

Zasmakuj Kuchni
CIASTO DROŻDŻOWE NA JOGURCIE Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ 243

kawy...:-) , dlatego wykładam od razu na blaszkę wyłożoną wcześniej papierem do pieczenia. To ciasto ma dość gęstą konsystencję, dlatego ja zakładam rękawice jednorazowe, smaruję je delikatnie olejem i rozprowadzam ciasto na blaszce dłońmi, tak jest najwygodniej. Staram się rozprowadzić je w miarę równo. Na ciasto wykładam owoce (śliwki, konfiturę lub rabarbar i truskawki), całość posypuję zimną kruszonką, cukrem trzcinowym(...)daję świeże owoce) i odstawiam w ciepłe miejsce na ok.20-30 minut, aż ciasto lekko wyrośnie. Następnie wstawiam do zimnego piekarnika i piekę ok.40 minut w temp.180*C, na programie góra-dół, bez termoobiegu, do lekkiego przyrumienienia. Mój piekarnik szybko się nagrzewa, a dzięki temu, że temperatura wzrasta stopniowo ciasto wyrasta jeszcze mocno w piekarniku. Wstawiając do nagrzanego piekarnika pieczemy

Smaczne Zdrowe
Miodownik z kremem grysikowym wiśniami i orzechami 433

zagnieść na jednolite ciasto.Uformować kulkę zawinąć w folię i włożyć na 3-4 godziny do lodówki. Ciasto podzielić na 3 równe części. Przygotować 3 arkusze papieru do pieczenia na wielkość blaszki 36*25 cm (tylko na spód blachy,bez brzegów). Na każdym arkuszu za pomocą łyżki maczanej w zimnej wodzie rozsmarować ciasto. Piekarnik z termoobiegiem rozgrzać

Ala piecze i gotuje
Ciasto marchewkowo-jabłkowe z kremem marchewkowym 235

jajka, dodajemy cukier i przyprawę do piernika, znów wszystko mieszamy (tylko do połączenia składników). Ciasto przelewamy do wysmarowanej i obsypanej kaszą manną tortownicy. Pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) do tzw. suchego patyczka. Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika. Upieczone ciasto odkładamy do wystudzenia. Przygotowujemy krem

Słodkie okruszki
GALETTE ZE ŚLIWKAMI 160

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 stopni. Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na prostokąt. Przekładamy na blachę , na której układamy papier do pieczenia. Na cieście układamy masę serową. (Lub pomijamy jeśli zdecydowaliśmy się na wersję bez sera) . Wykładamy śliwki. Zostawiamy około 5 cm bez nadzienia z każdej strony aby zawinąć ciasto. Śliwki smarujemy powidłami. Brzegi smarujemy rozmąconym

WYSPA SZCZĘSLIWA
Chlebek na razowym zakwasie i co dziwne z maślanką :) 157

każde drożdżowe. Bez znaczenia jak je rozrobicie trzeba to zrobić dobrze. Do przygotowanego wcześniej zakwasu wsypać mąki, ziarna, sól, maślankę, ciepłą wodę. Dokładnie wyrobić ciasto. Nie spieszyć się, ciasto na chleb lubi być” dopieszczone „Ciasto musi być gładkie i lśniące. Ciasto jest dość rzadkie. Odstawić do wyrośnięcia, przykryć folią spożywczą. Rozłożyć ciasto do dwóch foremek lub jednej(...)dużej, wysmarowanych olejem i obsypanej mąką. Znowu odstawić do wyrośnięcia, ale teraz już na 30 minut. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec godzinę. Chlebek jest dobry jak góra jest chrupiąca. Wystarczy popukać, jak jest twarde to jest super. Wyjąć chleb z foremek i postawić na raszkach do całkowitego ostudzenia. Chlebek jest rewelacyjny. Polecam

Kuchnia Pokoleń
Słodka kanapka z powidłami 145

dowolnego dżemu Sposób przygotowania: Mąkę przesiać na stolnicę   z proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, cukier i pokrojoną na małe kawałki palmę, po czym zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Do jednej wsypać kakao i ponownie zagnieść. Ciasto białe włożyć na 10 minut do lodówki a ciasto ciemne do zamrażalnika . Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli(...)będzie gęsta i lśniąca. Wsypać wiórka i delikatnie wmieszać. Blaszkę wyłożyć pergaminem, wylepić spód jasnym ciastem, posmarować   powidłami, wyłożyć bezę, zetrzeć na wierzch zmrożone kakaowe ciasto, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180*c na grzaniu góra dół piec około 40 minut. Upieczone i zimne ciasto pokroić na trójkątne kanapki. Dlaczego Warto je upiec ? -Jest łatwe do przygotowania -Nie jest

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania