Pyszny sernik z masą kajmakową bez pieczenia. Dzięki masie sernik jest wystarczająco słodki. Jeśli ktoś woli jeszcze bardziej słodszy może sobie oczywiście dosłodzić. Prosty i pyszny, idealnie sprawdzi się na wielkanocnym stole. składniki: masa 1 kg zmielonego sera, u mnie z wiaderka 1 puszka masy kajmakowej Helio 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny spód 200 g herbatników pełnoziarnistych(...)rozpuścił. Następnie dodać 100 g zimnego pokrojonego masła, rozpuścić ale nie gotować. Zestawić z ognia i dodać 3 łyżki kakao. Energicznie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Przestudzić i polać ciasto
Monia miesza i gotujeKawę pijam rzadko ale bardzo lubię kawowe słodkości. Akurat za oknem upalnie więc postanowiłam zrobić sernik na zimno o smaku kawowym. Do sera dodałam śmietanki aby
Monia miesza i gotujeWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT (+ OKOŁO 12 GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 30 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 WYMIARY BLACHY: 40*24 CM. Składniki
JejKuchniaDo wykonania sernika skłoniły mnie opinie mojej rodzinki w PL. Sernik robiła moja Siostrzenica, i wszyscy, którzy go kosztowali orzekli, że jest pyszny. Kiedy
Walijskie PichcenieDość długo szukałam idealnego przepisu na sernik na zimno bananowy. Większość bananowców jest szara i mało zachęcająca, ten dzięki lekkiej piance na wierzchu po prostu zachwyca
Bon appetit mon amiemleku, jajka, sól i przyprawę do piernika. Wyrabiamy ciasto (najlepiej starym mikserem z dwoma końcówkami do mieszania ciasta, nie do ubijania). Ciasto przekładamy do kamionkowego lub emaliowanego garnka albo do wielkiej szklanej miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w chłodne miejsce (komórka, garaż, strych, lodówka) na 4-6 tygodni. Ciasto jest dość luźne, jeszcze nie da się go rozwałkować(...)Pieczenie - część II - ok. 4 dni przed świętami Ciasto dzielimy na 3 równe części i każdą z nich pieczemy osobno n blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie blaszka 31x22 cm, ale może być również większa, wtedy ciasto będzie cieńsze). Każdą część pieczemy osobno ok. 15-20 minut w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem lub 180 bez
bistro mamaSkładniki :3 jajka60 g cukru90 g mąki1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1/4 łyżeczki proszku do pieczenia400 g malin (świeżych lub mrożonych)1 torebka galaretki malinowej2 łyżki żelatyny1,5
Świat CiastaSkładniki: * 350 ml śmietanki słodkiej 30% * 250 g herbatników * 250 g serka mascarpone * 2 białe czekolady * 2 mleczne czekolady * 3 szklanki płatków Kangus + kilka garści
Kulinarne przygodyListopad rozpoczynam od bardzo smacznego,gotowanego sernika z galaretką z dyni. spód sernika: 200 g herbatników kakaowych masa serowa: 500 g mielonego twarogu 100
Kolorowa kuchnia Elkidobra rekomendacja – zważywszy, że moja Teściowa jest wspaniałą panią domu z Małopolski, a ciasta piecze po mistrzowsku. Kruchy spód, kwaśne owoce, słodka, puszysta pianka z podobnymi do bezy brzegami, marzenie… Teraz dodaję do niego jeżyny zbierane w maminym ogródku. Oryginalnym dodatkiem są maliny, przy czym mrożone sprawdzają się dokładnie(...)wlewamy olej i ekstrakt z wanilii. Powstanie błyszcząca, puszysta pianka. Masę trzeba wyłożyć na wystudzony spód. Na wierzchu umieścić owoce (bez rozmrażania) i zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec ok. 40 minut w 190°. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. drukuj przepis Smacznego! Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz
PatchworkTeściową! Myślę, że powinna być to dla Was dobra rekomendacja – zważywszy, że moja Teściowa jest wspaniałą panią domu z Małopolski, a ciasta piecze po mistrzowsku. Kruchy spód, kwaśne owoce, słodka, puszysta pianka z podobnymi do bezy brzegami, marzenie… Teraz dodaję do niego jeżyny zbierane w maminym ogródku. Oryginalnym dodatkiem są maliny, przy czym mrożone sprawdzają się dokładnie(...)powoli – cały czas ubijając wlewamy olej i ekstrakt z wanilii. Powstanie błyszcząca, puszysta pianka. Masę trzeba wyłożyć na wystudzony spód. Na wierzchu umieścić owoce (bez rozmrażania) i zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec ok. 40 minut w 190°. Wystudzić i posypać cukrem pudrem. drukuj przepis Smacznego! Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz Artykuł Ciasto
PatchworkSernik na zimno to doskonały deser na osłodę dnia. U mnie wiosna przepiękna, więc sernik na zimno jest idealny na takie dni. Pyszny, kolorowy, rozpływa się
Zrób to smacznieNa blogu jest już serniczek truskawkowy a teraz zapraszam na wersję brzoskwiniową. Prosty i pyszny deserek idealny na upalne dni. składniki: 800 g sera z
Monia miesza i gotujesamo cieszę się z gotowania :D Na tą okazję przygotowałam torcik, nie lada torcik, bo jest to torcik z niespodzianką w środku, jest on bez pieczenia, co w okresie letnim jest zbawienne, ma w środku maliny, które możemy zastąpić dowolnymi, ulubionymi owocami, a co najważniejsze smakuje każdemu :D no i jest(...)się wam nie ubije, to nic, deser i tak będzie pyszny) . Formę przykryć folią spożywczą i umieścić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc w lodówce. Ciasto łatwo wyjmiemy z tortownicy, jeśli ogrzejemy przez chwilę blaszkę nad parą wodną, albo podważymy ciasto nożem. Przed podaniem ozdobić ciasto owocami. SMACZNEGO
Malinowo w kuchniWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT (+ OKOŁO 12 GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 24 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-15 WYMIARY BLACHY: 25*25 CM
JejKuchnia