Post Ciasto 3 bit pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojechłodniejszych miejscach i w lodówce (poprzez użycie oleju kokosowego ciasto jest twardsze po schłodzeniu). Łapcie ostatnie śliwki i pieczcie ;) Pełnoziarniste orkiszowe ciasto ze śliwkami bez cukru 230 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 100 g ksylitolu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka szczypta soli 100 g oleju kokosowego płynnego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 125 ml mleka śliwki(...)ekstrakt, olej i mleko – również wymieszać. Do mokrych składników wsypywać stopniowo suche i całość połączyć rózgą kuchenną. Masę przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wyłożyć na wierzch przekrojone i wypestkowane śliwki. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut (sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). inspiracja
FitKotSzybki deser bannoffee bez pieczenia – przygotowanie zabiera tylko kilkanaście minut, chyba, że na bieżąco przygotujecie dulce de leche, czyli gęsty karmel. Możecie oczywiście skorzystać np. z gotowej masy kajmakowej, wtedy szybki deser bannoffee będzie nawet super szybki ;) Szybki deser bannoffee to po prostu inna odmiana ciasta bannoffee (bannoffee pie) – jednego z klasycznych angielskich deserów – połączenia
Pociąg Do Kuchniszybki torcik makowy bez pieczenia. Torcik ma 24cm średnicy, ale ma bardzo kremowy smak, także raczej tylko łakomczuchy są w stanie pożreć 1-2 kawałki, więc myślę, że można go pokroić na małe kawałki, żeby starczył dla wszystkich gości przy świątecznym stole. Dla kogo: dla lubiących kremowe, rozpływające się w ustach ciasta dla fanów maku dla nie mających(...)robieniu masła orzechowego a ten radzi sobie z twardymi składnikami bezproblemowo dzięki funkcji "pulse". Warto zwrócić uwagę także na system chroniący go przed przegrzaniem! Dobrze, że posiada szklany kielich bez zbędnych zagłębień wykonany z mocnego szkła. Dzięki temu można go z łatwością wymyć (także w zmywarce). Jestem bardzo zadowolona z tego zakupu także używam go nie tylko do robienia
Mania WypiekaniaMaliny to królowe owoców. Skarbnica witamin, uroku i smaku! Uwielbiamy!! Tym razem maliny wskoczyły na wierzch sernika na zimno. Pyszne, delikatne i szybkie ciasto na ciepłe
Słodki ZakątekChodź nazwa nie brzmi zbyt zachęcająco dla osób liczących kalorie, to okres świąteczny jest dobrą wymówką, bo nie ma, co tu liczyć kalorii... Ciasto jest
Słodki ZakątekSezon jagodowy mija tak szybko, więc trzeba go wykorzystać maksymalnie. Dzisiaj zechęcam do wykonania sernika na zimno z dużą ilością jagód i twarogu. Ciasto jest orzeźwiające
Świat Ciastadodatkiem owoców piekła w nocy, zrobiła orkiszowe ciasto z truskawkami bez pianki i jest zadowolona z efektów Mam nadzieję, że wy też korzystacie z tych pysznych sezonowych owoców i przygotowujecie je na wiele sposobów, a jeśli szukacie inspiracji to odsyłam do działu z truskawkami , gdzie znajdziecie słodkości w różnej postaci – od dżemu po ciasta Orkiszowe ciasto z truskawkami(...)budyniem w osobnej misce. Dodawać do masy jajecznej na przemian z jogurtem naturalnym. Krótko zmiksować do połączenia składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (dno i boki), wylać ciasto, wyrównać i wyłożyć na wierzch truskawki. Piec w 180 stopniach około 45-50 minut do suchego patyczka. Po przestudzeniu przygotować piankę. Galaretkę rozpuścić z ksylitolem w gorącej wodzie i odstawić
FitkotCiasto "3 Bit" - czyli przekładaniec bez pieczenia. Wyjątkowo smaczne i proste w wykonaniu... rozpływa się w ustach. Idealne ciacho dla osób, które lubią słodko zjeść. Składa się z 3 warstw herbatników, masy kajmakowej, budyniu i prawdziwej bitej śmietany! Jednym słowem bomba kaloryczna ;) Ten deser to mój ideał wśród ciast... Składniki: ok. 400g herbatników 500ml śmietanki
Alutka-GotujeKostka Snickers, to warstwowe, rozpływające się w ustach ciacho, które zrobicie nie używając piekarnika. Pięć warstw krakersów – dających oryginalny, lekko słony posmak – przełożonych delikatnym
Domowe Tortywykonane ciasto, dziękując za cudowne dzieciństwo pełne truskawek i bitej śmietany. SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE (PIEKĘ DZIEŃ WCZEŚNIEJ) 3 żółtka (białka zostawiam do bezy, zostawiam w temperaturze pokojowej) 1 i 1/2 szklanki maki 1/2 kostki masła (zimnego) 3 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, cukru waniliowego WYKONANIE: na stolnicę wysypuję mąkę,cukier(...)łyżce cukier, ciągle miksując na koniec dodaje mąkę ziemniaczaną miksuję dokładnie na papierze do pieczenia odrysowuję blachę (tę w której piekłam spód) na powstały obrys wykładam pianę, wyrównuję i posypuję płatkami migdałów piekę 1 godzinę w temp. 140 stopni C bezę zostawiam na noc w lekko uchylonym piekarniku GALARETKA Z TRUSKAWKAMI: 1/2 kg truskawek 3 galaretki truskawkowe
Upiecz sobie babeczkębiałej czekolady oraz bitej śmietany. Spód pieczony jest bez dodatku mąki, więc ciasto może być dla osób na diecie bezglutenowej. Tort jest bardzo lubiany w mojej rodzinie, szczególnie brat i bratowa za nim przepadają i proszą abym go przygotowywała na specjalne okazje. Tort jest dla amatorów mniej słodkich wypieków, ostateczna słodycz ciasta zależy od zawartości kakao w gorzkiej czekoladzie(...)zawsze korzystam z czekolady/ kuwertury z Lidla, firmy Fin Carre , zawartość 52%). Im większa zawartość kakao w czekoladzie, tym czekolada będzie bardziej gorzka i ciasto będzie mniej słodkie. Osobiście nie rodziłabym używać czekolady z 70% czy większym udziałem kakao. Tort jest bardzo prosty do wykonania, może być zrobiony nawet przez osobę początkującą. Spód tortu warto przygotować dzień wcześniej. Oryginalny przepis
moj przepis nabardzo popularne i lubiane chyba przez wszystkich.Pancakes. To taka trochę krzyżówka naszych rodzimych naleśników z placuszkami na sodzie, maślance czy proszku do pieczenia. Ciasto jest gęstsze, dlatego bez problemu można je smażyć grubsze i bardziej puchate. W smaku wg mnie nie czuję się zdecydowanej różnicy. Tradycyjnie podaje się je z syropem klonowym, ale ... konsystencja miodu(...)zdrowe ;-) Składniki: 1 szklana mąki pszennej 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¼ łyżeczki soli 2 łyżki cukru 1 duże jajko 1 szklanka mleka 2 łyżki roztopionego masła olej do smażenia (minimalna ilość) Wykonanie: W misce wymieszać wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. Dodać jajko, mleko, roztopione masło. Wymieszać wszystkie składniki dokładnie, najlepiej
Walijskie PichcenieTa pyszna chatka jest znana także pod nazwą Chatka Puchatka choć spotkałam także nazwę Budka. Przyznam szczerze, że nie miałam jeszcze okazji spróbować tego ciasta dlatego
Monia miesza i gotujeJako, że już kilkukrotnie słyszałam od mojej mamy, że zjadłaby tradycyjnego lodowca postanowiłam jej sprawić to przyjemność i stworzyłam to cudeńko. Jako, że ja ciasto jadłam
Cynamonowe szczęście