wieprzowa (z szynkowara) Schab 5-minutowy Schab pieczony w musztardzie Mazurki: Mazurek marcepanowy Mazurek orzechowo-żurawinowy Babki : Babeczki orzechowe Babka pomarańczowa Babka bananowa Paschy: Pascha żurawinowa Pascha czekoladowa Pascha waniliowa
Sto kolorów kuchniBanalnie proste muffinki bananowe to deser do który chętnie kiedyś powtórzę , zasmakują miłośnikom bananów i nie tylko ponieważ są smaczne i szybko rozpływają się w ustach. składniki na 4 porcje 1,5 szklanki mąki 1 jajko 3 banany 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka przepis Banany
Smakowite Daniablendera. Dolewamy mleka i ponownie miksujemy do połączenia się składników. Następnie 2/3 owoców przelewamy do wysokiej szklanki. Do pozostałej części jabłka z bananem dodajemy kiwi i miksujemy. Na sok bananowy powoli wlewamy, przez lejek sok z kiwi. Kolejna warstwa to zmiksowane truskawki z syropem z agawy. Smacznego
Moniki SmakołykiDelikatne, lekko słodkie, pachnące bananami. Można podawać je z dowolnymi dodatkami np. owocami, masłem orzechowym lub jogurtem. Szybkie i zdrowe śniadanie :) szklanka maślanki 0/5 szklanki mąki
Mienta blogzmielone siemię zalej odpowiednią ilością wody i odczekaj chwilę. Powstanie galaretowata substancja, która zwiąże wszystkie składniki. W międzyczasie obierz banany i za pomocą widelca zgnieć na papkę. Dodaj bananową miazgę oraz roślinne jajo, syrop klonowy lub pastę daktylową oraz mleko do suchych składników i dokładnie zamieszaj. Czekoladę posiekaj i dodaj wraz rodzynkami do ciasta. Ponownie zamieszaj. Masę wyłóż
Roślinna - blog wegańskimiski. Dodaj pastę daktylową/ syrop klonowy oraz ekstrakt waniliowy, całość wymieszaj. Jedną szklankę płatków owsianych oraz migdały wsyp do blendera i zmiksuj na drobny proszek. Wsyp go do słodkiej bananowej masy, dodaj też proszek, sodę, sól i wszystko dokładnie wymieszaj, aż powstanie gładka masa. Na koniec dodaj pozostałe 2 szkl. płatków oraz rodzynki, wmieszaj je dokładnie w ciasto. Jeżeli całość
Roślinna - blog wegańskipostaci kilku sztuk, natychmiast udaję się do sklepu i dla spokoju ducha kupuję kilka dużych kiści. Lubię, kiedy moją kuchnię ozdabia kompozycja kilku misek, na których dumnie spoczywają żółte bananowe pióropusze. Te, które staną się niebezpiecznie dojrzałe, kroję na mniejsze kawałki i zamrażam. Pierwsze wiosenne promyki słońca sprawiły, że dzisiejsze popołudnie nabrało ciepłych barw niczym kolor tych cudownych owoców
Roślinna - blog wegańskiBananowe płatki jaglane; z batonikiem "mocno orzechowym" Spróbowałam tego batonika raz i przepadłam, jeden z nielicznych kupnych batonów który mi smakuje w całej swojej postaci ^^ W ogóle coś sobie zrobiłam w stópkę, podczas niedzielnego biegu >.< Teraz nawet z chodzeniem mam problemy i nie wiem o co chodzi
More food, love and dreamsKoktajl bananowy miał być przedpremierą śniadania, ale jest tak sycący, że zastąpił mi śniadanie. Składniki: 2 duże banany 1 duża szklanka maślanki 2 łyżki miodu Banany z maślanką umieszczamy w naczyniu i bardzo dokładnie blendujemy. Jeśli koktajl jest dla nas za mało słodki - dosładzamy go miodem i dokładnie mieszamy. Koktajl będzie bardzo gęsty i bardzo sycący. Smacznego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!czasem kupię ich najzwyczajniej w świecie za dużo i nie jestem w stanie zjeść wszystkich. W takich wypadkach z pomocą przychodzi ten przepis - na pyszne ciasto zwane chlebkiem bananowym. Do zrobienia ciasta wystarczy miska, widelec i foremka. I to wszystko! Przepis na ciasto znalazłam wieki temu w starych notatkach mojej Babci i piekę je od czasu do czasu :) Składniki
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!łyżką. Masę przełożyć na blachę. Piec ok. 35 minut. Ostudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem. Dla tych, którzy preferują ciasta proste, szybkie i bez użycia miksera polecam także Ciasto bananowe . The post Proste ciasto jabłkowo-orzechowe appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja DelicjaWsypać do miski razem z płatkami owsianymi i żurawiną. Wymieszać. Dodać obranego banana. Rozgniatając banana widelcem, wymieszać dokładnie z resztą składników. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Nakładać łyżką mieszankę bananową, formując okrągłe kształty. Wyrównać górę. Moje ciasteczka były wysokie na około 5 mm. Piec na złoty kolor około 8-12 minut (w zależności od grubości ciasteczek). Ostudzić na kratce. Ciasteczka
Moja Delicjaowoce. Smażyć 4-5 minut, odwracając w połowie, aż całość ładnie się skarmelizuje. Wymieszać z cynamonem, odstawić. Ciasto filo pokroić na mniejsze kwadraty. Na środku każdego ułożyć porcję bananowego nadzienia, posypać drobno startą czekoladą. Brzegi ciasta delikatnie posmarować wodą, złożyć na pół w kształt trójkąta i dokładnie zlepić brzegi. Smażyć na patelni z odrobiną masła na złoto-brązowy kolor, około
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMyślę, że to idealny pomysł na śniadanie, podwieczorek czy deser. Pyszne, bezglutenowe placuszki bananowe z dodatkiem smacznego jogurtu kokosowo- migdałowego, owoców i granoli. Smakowy jogurt śmiało można zastąpić naturalnym z dodatkiem miodu i migdałów. Ja jednak wybrałam gotową (i pyszną zresztą) opcję gotowego jogurtu. Składniki: 2 banany 2 jaja 1/3 opakowania (ok. 80 gram) jogurtu kokosowo-migdałowego (dostępny
Mango Papajapolecam też dietetyczny koktajl z pomarańczy i mango , oraz inne napoje : Koktajl warzywny ze szpinakiem Koktajl truskawkowy na kefirze Koktajl warzywny z koperkiem Koktajl truskawkowy na maślance Dietetyczny koktajl bananowy Koktajl truskawkowy Smoothie z truskawek ½ średniego mango 100 ml mleka 0,5% 100 ml zimnej wody niegazowanej 1 łyżeczka miodu naturalnego kardamon 1 ziarno listki świeżej mięty Mango myjemy, obieramy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię