gładki mus przy pomocy blendera 4. Położyć mus na warstwie Crunchy. 5.Truskawki odszypułkować, umyć i zblendować z dwoma łyżkami jogurtu na gładką masę. 6. Masę truskawkową nakładać na warstwę bananową Całość ozdobić gałązkami świeżej mięty, truskawką i odrobiną Crunchy. Smacznego
KreatywnePinysezamowe dodało fajnego chałwowego posmaku i słodyczy. Masło sezamowe genialnie skomponowało się z domowym ciastem drożdżowym: Jeszcze troszkę mi go zostało i mam zamiar zużyć je do lodów bananowych i do pancakesów - tylko jeszcze nie wiem czy do posmarowania, czy dodać je do ciasta. Zobaczymy:) Firma Primavika wytwarza produkty ekologiczne najwyższej jakości. Do ich przygotowania używa polskich naturalnych składników
Kto ugości moich gości?schłodzić owoce i delektować się pysznym i dietetycznym deserem . Polecam! Smoothie ananas , kiwi i banan -lekkie orzeźwienie pół świeżego ananasa 3 kiwi 1 banan 200 ml nektaru bananowego Owoce przed obróbką chłodzę. Ananasa obieram i kroję w kostkę . Kiwi obieram i kroję na mniejsze kawałki, Obranego banana w plasterki. Owoce i nektar przekładam do dzbanka i miksuję
Takie tam pichceniemoje wyszły i tak nie najgorzej, a smakują równie dobrze co babcine. Do rogalików można dodać dowolny dżem lub marmoladę. Ja użyłam kakaowe powidła śliwkowe i dżem gruszkowo-bananowy, który dostałam od mojej teściowej. Składniki: 500 g mąki 1 opakowanie margaryny ½ szklanki śmietany 30 g drożdży 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z śmietaną i cukrem. Mąkę przesiać na stolnicę
Mama Gotujesezon truskawkowy już się rozpoczął, a z pierwszych truskawek postanowiliśmy przygotować szybki i bardzo smaczny koktajl truskawkowo-bananowy. W następnych tygodniach cena truskawek na pewno spadnie a wypieków, deserów i napojów z ich udziałem coraz więcej. Składniki na 2 porcje : 250 g truskawek, 2 banany, 125 ml mleka sojowego (możecie użyć innego) Przygotowanie: truskawki płuczemy
cookplPozostaję w klimacie serniczków - ostatnio były mini serniczki z kakaowymi markizami i czekoladą , dziś bananowe na czekoladowym spodzie z wiórkami czekoladowymi i bitą śmietaną. Pycha! :) Składniki (na 8-9 sztuk): 100 g czekoladowych herbatników lub markiz 40 g roztopionego masła Masa serowa 1 kostka (250 g) twarogu tłustego lub półtłustego dokładnie zmielonego 1/4 szklanki kwaśnej śmietany 2 duże łyżki cukru
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!kolejny zdrowy deser, który smakuje niczym budyń czekoladowo-bananowy...jednym słowem jest przepyszny! :) Przepis krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło) CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryBananowy muffin* nadziany nutellą i dom. dżemem wiśniowy * z dodatkiem kawy rozpuszczalnej Wracam do sprawdzonego połączenia dżemu wiśniowego i nutelli i przy okazji szukania dżemu, znalazłam małe pokłady dżemu borówkowego o którym prawie, że zapomniałam :O Udanej soboty ;) Ask Facebook
More food, love and dreamsKakaowo-bananowy krem z mleka z proszku Skoro już po całych wiekach w mojej szafce znalazło się mleko w proszku to postanowiłam pokombinować, szkoda tylko, że tak mało go wyszło :D Fajnie jest mieć czasami na 10 do szkoły ^^ ( i wychodzić
More food, love and dreamsdziś piekłam muffinki bananowe z czekoladą w środku. Lodowa sobota mnie wykańcza, więc postanowiłam ogrzać się ciepłem piekarnika i muffinek:) Przygotowałam sobie wszystkie składniki potrzebne do przepisu i moją blaszkę. Owy przepis zapożyczyłam od autorki blogu muffinkarnia, który mnie tak oczarował, że co tylko najdzie mnie ochota na muffinki szukam tam inspiracji. Pierwszy
Pink EnvelopePrzepis na ten krem krówkowy wzięłam od Waniliowej Chmurki. Przygotowanie go nie zajmuje dużo czasu, a z tych proporcji wychodzi dość duża dawka. U mnie idealną parę stworzył z bananowymi ciasteczkami, ale można go również dodać jako nadzienie do muffinek, naleśników lub jeżeli Wam nie straszna próchnica można bezpośrednio wyjadać ze słoika ;) Składniki 100g cukru40g
Pink Envelopechrześniak po pierwszym gryzie już był bardzo zadowolony :) Składniki (na 12 szt. muffinek) suche 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1 opakowanie budyniu bananowego mokre150 ml mleka2 jajka50 ml oleju2 dojrzałe bananyDodatkowowiórki kokosowedrażetkicukrowe wąsyrozpuszczona
Pink Envelopezupy i włożyć pokrojone na małe części banany, wszystko zblendować dokładnie na gładką masę. 9. Nastawić zupę na ogień i podgrzewać. 10. Do gotującej się zupy wlać masę bananową, dokładnie wymieszać. 11. Doprawić do smaku pieprzem cayenne Podawać na ciepło z łyżką serka mascarpone bądź śmietany 18%-do smaku i kleksem oliwy z oliwek Smacznego
KreatywnePinyupływie godziny zmienił konsystencję na pudding. Cały deser to jedyne 275,1 kcal, w tym białko 21,7 g, węglowodany 39,1 g a tłuszcze zaledwie 3,5 g. Bananowy pudding Chia Składniki: 200 g serka homo Maluta; 1 średniej wielkości banan; 2 łyżeczki nasion Chia. Krok po kroku. Wykonanie zajmuje dosłownie sekundę :-) Do blendera
Życie na widelcu