Maliny raz jeszcze. Prosty i zdrowy sposób na wykorzystanie garstki malin na koniec owocowego sezonu. Połączenie z musem bananowym tworzy ciekawą kompozycję smakową
Milion Smakówdorwałam w sklepie ciastka Digestive od razu zapasła decyzja, że zrobię banoffee. Pyszny deser bananowy z karmelem i bitą śmietaną. Ogromną zaletą tego ciasta jest to, że nie wymaga ono pieczenia. Wykonanie jest niezwykle proste, ale uwaga znika z talerza z prędkością światła
DiteczDziś zapraszam Was na pyszne śniadanie - placuszki bananowe z rodzynkową słodyczą. Są pulchne, lekko słodkie i co najważniejsze bardzo szybko znikają z talerza mojej małej pociechy :) Spróbujcie. Składniki: 1 średniej wielkości banan 1 1/2 łyżki rodzynek 1 szklanka mąki 1 łyżka oliwy z oliwek opcjonalnie 2 łyżeczki cukru (w zależności od słodyczy banana) 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki
Słodkie okruszkiskończyły się, więc z utęsknieniem czekam na sezon. Wy możecie przygotować koktajl z ulubionych owoców, mogą być mrożone; spróbujcie połączenia z maślanką, bo smakuje wybornie! Inspiracje koktajlowe: Koktajl bananowy z kiwi Koktajl z jeżyn na maślance Koktajl truskawkowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Składniki: 1 litr maślanki mrągowskiej mrożone jeżyny, ilość zależy od intensywności koloru, jaki chcemy
Moja smaczna kuchniadrobną kostkę, świeżego banana łączymy delikatnie za pomocą drewnianej łyżki z czekoladowym ciastem. Następnie ubijamy białka z szczyptą soli na sztywną pianę i łączymy ją ostrożnie z czekoladowo-bananowym ciastem. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką keksówki. Wkładamy do nagrzanego do temperatury 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 40-45 minut (do tzw. suchego patyczka). Upieczone ciasto wyjmuje
Słodkie okruszkiskładniki: 2 dojrzałe banany 250 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 3/4 szkl cukru pudru wykonanie: Banany miksujemy z serkiem mascarpone na gładką masę. Śmietankę
Domowy Smak JedzeniaJesteśmy w trakcie weekendu majowego, pogoda dopisuje więc nie będę mówić nic więcej aby nie zapeszać. Na weekend proponuje smaczną bananową kawę. W sumie można uznać ją za deser, jest gęsta i sycąca. Myślę, że na ciepłe dni będzie można ją podać w wersji zimnej z lodami. Jeszcze nie jest jedna aż tak ciepło więc zostanę przy wersji ciepłej
ciastkarnia na kruchym spodzieBanany obieramy i miksujemy z mlekiem. Maliny również rozdrabiamy bardzo drobno. Mrożone dają nam mus podobny do sorbetu, świeże mają gładką konsystencję. W wysokich kieliszkach kolejno przelewamy masę truskawkową , bananową i malinową
VioletoweKucharzenieśrodku każdego ciastka wgnieść połówkę , lub plaster truskawki . -Blachę wstawić do piekarnia i piec ok.20-25 minut. Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę kuchenna i pozostawić do przestygnięcia. Ciasteczka bananowe z koktejlem truskawkowym / tym razem na bazie mleka kokosowego/ to moje ulubione śniadanie
Zakamarki mojej kuchniestetycznych buteleczkach, słoiczkach czy zapakować i zabrać na rower lub do pracy. Zdrowy, a co najważniejsze bez szcztucznych, zbędnych dodatków. Samo zdrowie! Więcej pomysłów na napoje tutaj Koktajl bananowy z kiwi Składniki: 2 duże banany 1 kiwi 2 łyżeczki miodu woda mineralna niegazowana Przygotowanie: Do blendera wlewamy wodę mineralną, dodajemy obrane ze skóry i pokrojone na kawałki owoce oraz
Moja smaczna kuchniakolację o zachodzie slońca, lub na dzień dobry w rześki poranek! Składniki -miód rzepakowy 3 duże łyżki -świeży ananas -4 jabłka -3 kiwi -łyżka soku bananowego -natka pietruszki -duży jogurt naturalny Wszystkie składniki, umyte oraz odpowiednio rozdrobnione wsyp do blendera, dodaj yogurt i zmiksuj. Udekoruj, podawaj mocno schłodzone! Pyszne, zdrowe i pięknie zielone
Z Kuchni Do KuchniBanana bread to amerykańskie ciasto bananowe przypominające chlebek. W Stanach przygotowuje się je zazwyczaj na śniadanie. Delikatnie wilgotne, z dużą porcją bananów, idealnie nadaje się jako przekąska dla dzieci lub dodatek do kawy. Można je wzbogacić orzechami włoskimi, wtedy smak będzie jeszcze bardziej intensywny. Potrzebne nam (na formę 11x36cm): - 7 bananów - 300 g mąki pszennej - 10 łyżek roztopionego masła
W poszukiwaniu inspiracjipachnące, wynurzyły się z piekarnika. Na razie spróbowałam tylko jedną i mogę Ci powiedzieć, że są absolutnie pyszne: z chrupiącym wierzchem i chrupiącymi orzechami w środku, a dzięki bananowemu dodatkowi delikatne i wilgotne. Nie za słodkie, więc idealnie nadają się na śniadanie. Zresztą w tym celu je upiekłam, jednak wątpię, że uda im się doczekać jutra. Składniki
Roślinna - blog wegańskiDziś zapraszam Was na pyszny miodowo-bananowy koktajl pod arbuzową chmurką. Połączenie miodowej słodyczy i nietypowych smaków. Spróbujcie. Składniki: 1 jogurt naturalny 190 g 1 średni banan 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego 3-4 łyżki arbuza Przygotowanie: Do misy blendera wkładamy obranego i pokrojonego na większe kawałki banana, dodajemy cały jogurt naturalny oraz 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego. Wszystko razem miksujemy
Słodkie okruszkizapraszamy na koktajl owocowy na bazie maślanki w połączeniu z imbirem i mielonymi migdałami. Całość idealnie się skomponowała i dała nam pożywny deser bądź drugie śniadanie. Koktajl truskawkowo - bananowy z imbirem na maślance SKŁADNIKI : (na 2 porcje) 250 g truskawek 1 banan 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 500 ml schłodzonej maślanki 4 łyżeczki mielonych migdałów PRZYGOTOWANIE : Truskawki myjemy, następnie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki