upływie godziny zmienił konsystencję na pudding. Cały deser to jedyne 275,1 kcal, w tym białko 21,7 g, węglowodany 39,1 g a tłuszcze zaledwie 3,5 g. Bananowy pudding Chia Składniki: 200 g serka homo Maluta; 1 średniej wielkości banan; 2 łyżeczki nasion Chia. Krok po kroku. Wykonanie zajmuje dosłownie sekundę :-) Do blendera
Życie na widelcuszkl. płatków owsianych 1/2 szkl. nasion słonecznika 1/2 szkl. siemienia lnianego 1/2 szkl. ziaren sezamu 1/2 szkl. orzechów włoskich 1/2 szkl.orzechów laskowych lub ziemnych niesolonych 125g przecieru bananowego (ja używam Gerber ale można zmiksować świeży banan) 1/2 szkl. brązowego cukru 2 szczypty soli. 5 łyżek miodu 2 łyżki dobrej jakości kakao 2 łyżki oleju rodzynki
Farmażonyjajkami było gorzej. Tabelki zastępników znałam na pamięć jednak jak na złość każde ciasto lądowało w koszu. Po wielu nieudanych próbach wypracowałam ten perfekcyjny, z chrupiącą skórką, pysznie bananowy chlebek (ciasto
wegetalerzeKoktajl bananowy jest chyba jednym z moich ulubionych koktajli. Kojarzy mi się z wakacjami, kiedy zabierałam go ze sobą na każdą wycieczkę do lasu. Co nieco o bananach: Banany bogate są w witaminy i makroelementy. Jeden banan zawiera ok. 500 miligramów potasu (obniża on ciśnienie krwi i reguluje równowagę płynów w organizmie), dodatkowo zawiera magnez (wpływa na pracę mózgu, mięśni
wegetalerzeWreszcie zrobiłam swój pierwszy chleb bananowy w życiu. Chlebek stał się popularny swojego czasu za sprawą Sophie Dahl. Do dnia dzisiejszego powstało setki modyfikacji. Ja w swojej postanowiłam wywalić cukier i proszek do pieczenia. Podstawą udanego ciasta są jak najpardziej przejrzałe banany...teoretycznie. Moje byłay całkiem świeże a i tak chlebek wyszedł słodki. Może to dlatego że moja wersja zawiera
Lubczyk i Waniliasłońce umila nam dzień. W mojej kuchni też coraz bardziej słonecznie, coraz więcej kolorowych dań... owoce, warzywa... mnóstwo smacznych inspiracji. Zapraszam Was dziś na pyszny i zdrowy koktajl ananasowo-bananowy. Składniki: (na dwie porcje) 4 plastry ananasa z lekkiego syropu 1 średni banan 190 g jogurtu naturalnego Przygotowanie: Plastry ananasa odsączamy z syropu (będzie zdrowiej). Banana kroimy na mniejsze kawałki
Słodkie okruszkiczekolada mleczna- 50 g * olej- 1 łyżka * odrobina soku z cytryny * orzechy włoskie, pistacje oraz sezam- do posypania Banany z odrobiną soku z cytryny dokładnie rozgnieść. Masę bananową rozdzielić po równo i ułożyć na 3 waflach, przykryć kolejnymi 3 waflami i włożyć do zamrażalnika na około 2-3 godz. Obie czekolady wraz z olejem roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali
Kraina Miodem PłynącaTakie mleczne koktajle czy napoje owocowe to całkiem pożywny posiłek w zależności od tego co do niego włożymy. Dziś napój mleczny czyli drugie śniadanie mamy zaliczone. Gęsty koktajl mleczno - bananowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanielubię i to jeszcze jak.:D NA pewno i większość z Was także zasmakowało w tym specjale :) Ten sernik jest z dodatkiem karmelizowanych bananów, więc i smak sernika jest bananowy, a byłby bardziej, gdyby część bananów zmiksować i wymieszać z masą serową. Spód: 250 gram herbatników 1 kostka masła Masa serowa: 4 kostki twarogu - każda po 200 gram 11/2 szklanka
Ciasteczkowy PotwórPuszysta, mięciutka... jak babka:)Przepis zaczerpnęłam z bloga Arabeski , której fotografie tejże babki, o jej smaku mówią same za siebie:) Składniki: 4 jajka; 1 szklanka cukru kryształu; 2 budynie bananowe; 330 g mąki pszennej; 300 ml jogurtu naturalnego; 200 ml oleju; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka i dalej ubijać około
In my kitchensodę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce mikserem zmiksować banany. Do zmiksowanych bananów dodać olej i jajko i chwilkę składniki pomiksować ze sobą. Następnie wsypać do mieszqaniny bananowej suche składniki, dodać pokrojoną grubo czekoladę i delikatnie wymieszać (nie za długo). Ciasto wyłożyć do formy na muffiny (wcześniej wysmarowanej lub wyłożonej papilotkami pergaminowymi). Muffiny pieczemy około 20 minut
In my kitchenNastępnie rozpuścić ją cały czas podgrzewając (uwaga-nie zagotować!). Gorącą żelatynę dodać do kremu, miksując przy tym mikserem na wysokich obrotach. Dodatkowo: 3 banany; dżem truskawkowy( u mnie truskawkowo-bananowy); czekolada gorzka; 250 ml śmietany 30% lub 36%; 1 cukier waniliowy; 1 łyżka cukru pudru; Przestudzony i nasączony biszkopt wyłożyć do tortownicy, w której był wcześniej pieczony. Biszkopt posmarować dżemem
In my kitchencytryny, wymieszać. Dodać do masy serowej delikatnie przy tym mieszając. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody (około 1/4 szklanki) i małym strumieniem wlewać do masy serowo-bananowej. Śmietanę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z tężejącym kremem. Masę wyłożyć na czekoladowy spód, wyrównać wierzch sernika i wstawić do lodówki na kilka godzin, aby dobrze stężał (najlepiej na całą
In my kitchenpłynna) bananowa owsianka*; z migdałami i malinami *z rozgniecionym bananem Odmiany mi się zachciało od tych nocnych ulepków jakie jadam, dlatego dzisiaj gotuje ją rano i zajadam gdy jeszcze nie do końca zgęstniała, bo tak też jest fajnie. Swoją drogą u was mleko też tak fajnie gęstnieje i robi się jak z dodatkiem jakiegoś budyniu? :P Ask Facebook
More food, love and dreamsdodać banany i płynną, zimną galaretkę. Masę wylać na biszkopt i wstawić do lodówki. 5. Kiedy masa tężeje w lodówce, rozpuścić galaretki agrestowe. Gdy zaczną tężeć wylać na masę bananową i ostawić na kilka godzin do lodówki
A Ty Smakuj Mnie