ktoś mnie oświeci? Podążając więc za trendami postanowiłam zrobić ciasto z bananami właśnie. Pyszny biszkopt, masa budyniowa, mleko skondensowane, banany, bita śmietana, galaretka, och! Czy to nie brzmi jak bananowa rozpusta?! Do tego kieliszek delikatnej Pravdy o smaku brzoskwiniowym.. mmm.. Czy Wy również lubicie świetne trunki do czegoś słodkiego? Bo ja bardzo. Uważam, że przełamują one słodycz
MamaOskarkaJuż nie raz Wam pisałam, że uwielbiam ciasteczka na bazie kleiku ryżowego , więc na blogu możecie znaleźć już ich wiele wersji - klik . Uwierzcie, że bananowy smak idealnie komponuje się z dodatkiem czekolady. Przyznam, że ciasteczka są obłędnie i ostatnio piekę je co drugi dzień z podwojonej porcji. Idealnie nadają się dla osób będących na diecie bezglutenowej oraz z alergią
Di gotujepurree. Do jednej miski wsypujemy składniki suche: mąkę jaglaną, kakao i sodę oczyszczoną. Do drugiej miski wbijamy jajka i miksujemy ze szczyptą soli. Dodajemy stopniowo rozpuszczoną czekoladę oraz purree bananowe, a następnie składniki suche. Na koniec dodajemy startą skórkę z pomarańczy oraz sok z niej, masło orzechowe, słodzidło (u mnie syrop z agawy) i szczyptę soli. Tak przygotowane ciasto wylewamy
Kuchnia Elliepołączenie jednych z moich ulubionych owoców, czyli bananów i truskawek właśnie. Nieprzesadnie słodki, o cudownym aromacie, pięknym kolorze i konsystencji smarowidła - polecam do naleśników, kanapek, deserów! :) Dżem truskawkowo-bananowy: ok. 2,7 kg truskawek ok. 1,3 kg bananów 3 opakowania cukru żelującego na dżem niskosłodzony np. Konfitur-fix, Żel-fix sok wyciśnięty z 1,5 cytryny 3 łyżki ekstraktu
Cooking Monsterjedząć określone produkty spożywcze, które możemy znaleźć na całej stacji. W kuchni TranStaru widać naleciałości międzynarodowej kuchni, do wyboru mamy rosyjskie bliny, sushi, dim sum czy makaron udon, pudding bananowy, paluszki rybne, ciastko cytrynowe, suszone pomidory, cukierki i ciastka przypominające małe galaktyki. Jest też sporo napojów, z alkoholem włącznie. Jeśli spróbujemy każdego dostępnego produktu spożywczego na stacji, dostaniemy trofkę TranStar
Nerds Kitchendnia :-) Blaszka 23 x 23 cm Składniki: 800 g jogurtu naturalnego gęstego 200 ml śmietanki 30% biszkopty podłużne truskawki 2 banany 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka cytrynowa lub bananowa 1 galaretka krystaliczna 1. Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i na spodzie układamy podłużne biszkopty. Truskawki myjemy, odrywamy szypułki, część kroimy w kostkę, resztę te które będą na wierzchu
kruche babeczkiNajprostsze i najlepsze domowe lody jakie jadłam, (chociaż bananowe tez są super) do ich wykonania użyłam zamrożonych truskawek, dosłodziłam je odrobiną miodu, wrzuciłam do blendera i po chwili miałam cudowną chłodzącą mieszankę. Lody idealnie się gałkuje, nawet tuż po wyjęciu z zamrażarki, są puszyste i przede wszystkim totalnie bez cukru. Korzystając z sezonu na te pyszne owoce mrożę
Upiecz sobie babeczkęDzisiejsza propozycja to tarta bananowa doskonała na każdą okazję, idealna do kawy oraz na poprawę humoru :). Bardzo prosta i szybka w wykonaniu. Sprawdza się świetnie jako deser na spotkaniach w gronie przyjaciół, ale także prezentuje się wspaniale jako dodatek na eleganckim przyjęciu. składniki na ciasto kruche: 1 jajko + zółtko 280 g mąki 150 g zimnego tardego masła
noteskulinarnyfigatyle samo) 3. Banany obieramy ze skórek, kroimy a następnie rozgniatamy widelcem, dodajemy do ubitych jajek, całość jeszcze raz krótko miksujemy. 4. Następnie zalewamy nasze papilotki masą jajeczno-bananową, prawie do pełna. Muffinki pieczemy w 200 stop. przez około 15-20 minut do ze złocenia wierzchu. Możemy obrać je z papilotek i je zjeść dopiero aż trochę przestygną. Smacznego
Gotowanie...to proste !dzieci i dorosłych). Moje dzieci uwielbiają najróżniejsze placki, placuszki i naleśniki. Często urozmaicam ich menu przygotowując co rusz inne placuszki np. tradycyjne pancakes, placuszki na serku wiejskim, kukurydziane, bananowe itd. Dziś zapraszam Was na wersję bananowo-ryżową. Placuszki są bezglutenowe, wspaniale sprawdzą się dla osób na tej diecie. Przepisem podzieliłam się z koleżanką, której dziecko niestety nie może spożywać glutenu
Słodkie okruszkiprzeszkadzają, tylko wtedy nie do wszystkiego będą się nadawały, ale i na to są też sposoby😊A jaki jest Wasz ulubiony owoc? KULKI TRUSKAWKOWE Z KASZY LINK OMLET BANANOWY Z TRUSKAWKAMI LINK TRUSKAWKOWY KOKTAJL NA BAZIE HERBATY LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OWOCOWA JAGLANKA LINK DESER Z SERKIEM, PŁATKAMI I TRUSKAWKAMI LINK TARTA JAGLANA Z TRUSKAWKAMI - PRZEPYSZNA LINK CIASTO
Zdrowie i pysznie na talerzuWłaśnie trwa sezon na truskawki, jeszcze nie musicie się spieszyć bo ich ceny będą jeszcze spadały. Nie znaczy to jednak, że już teraz mamy ich nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!lody bez mleka i dodatku cukru, za to bogate w zdrowe tłuszcze, białko i węglowodany. Z wegańskim karmelem, polewą czekoladową i kruszonymi orzeszkami. Są ulepszoną wersją domowych lodów bananowych . Pyszne i zdrowe, jednak dosyć kaloryczne (ze względu na dodatek masła orzechowego i śmietanki kokosowej), więc uwaga na ilość ;) Idealne na upalne dni. Składniki na 4 porcje: Lody: 3 duże banany
Zawsze głodna!witamin i minerałów. Polecane jest w jadłospisach osób nawet na dietach odchudzających – oczywiście z umiarem Lepiej wypić smoothie z masłem orzechowym niż sięgać po batoniki typu light, slim, itp. Bananowe smoothie z masłem orzechowym Wartość odżywcza: 350 kcal , B: ok. 6g, T: 20g, W: 30g, Błonnik: 3g Składniki: 1 banan, 100ml mleczka kokosowego, 0,5 szkl wody, 1 łyżeczka masła
Strefa Zdrowego Żywieniasłodkościami a nasza w tym głowa, żeby było zdrowo. Przedstawiam wam zatem moja propozycję na fajne, kolorowe przysmaki, które na pewno przypadną do gustu waszym pociechą 1. LODY: lody bananowe - wodne lody owocowe 2. OWOCOWE LIZAKI: kroję owoce w plasterki i zatapiam je w polewie czekoladowej ( pokruszoną tabliczkę czekolady rozpuszczam z łyżką oleju kokosowego w mikrofalówce), nadziewam
Upiecz sobie babeczkę