kolejny zdrowy deser, który smakuje niczym budyń czekoladowo-bananowy...jednym słowem jest przepyszny! :) Przepis krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło) CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryBananowy muffin* nadziany nutellą i dom. dżemem wiśniowy * z dodatkiem kawy rozpuszczalnej Wracam do sprawdzonego połączenia dżemu wiśniowego i nutelli i przy okazji szukania dżemu, znalazłam małe pokłady dżemu borówkowego o którym prawie, że zapomniałam :O Udanej soboty ;) Ask Facebook
More food, love and dreamsKakaowo-bananowy krem z mleka z proszku Skoro już po całych wiekach w mojej szafce znalazło się mleko w proszku to postanowiłam pokombinować, szkoda tylko, że tak mało go wyszło :D Fajnie jest mieć czasami na 10 do szkoły ^^ ( i wychodzić
More food, love and dreamsdziś piekłam muffinki bananowe z czekoladą w środku. Lodowa sobota mnie wykańcza, więc postanowiłam ogrzać się ciepłem piekarnika i muffinek:) Przygotowałam sobie wszystkie składniki potrzebne do przepisu i moją blaszkę. Owy przepis zapożyczyłam od autorki blogu muffinkarnia, który mnie tak oczarował, że co tylko najdzie mnie ochota na muffinki szukam tam inspiracji. Pierwszy
Pink EnvelopePrzepis na ten krem krówkowy wzięłam od Waniliowej Chmurki. Przygotowanie go nie zajmuje dużo czasu, a z tych proporcji wychodzi dość duża dawka. U mnie idealną parę stworzył z bananowymi ciasteczkami, ale można go również dodać jako nadzienie do muffinek, naleśników lub jeżeli Wam nie straszna próchnica można bezpośrednio wyjadać ze słoika ;) Składniki 100g cukru40g
Pink Envelopechrześniak po pierwszym gryzie już był bardzo zadowolony :) Składniki (na 12 szt. muffinek) suche 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1 opakowanie budyniu bananowego mokre150 ml mleka2 jajka50 ml oleju2 dojrzałe bananyDodatkowowiórki kokosowedrażetkicukrowe wąsyrozpuszczona
Pink Envelopezupy i włożyć pokrojone na małe części banany, wszystko zblendować dokładnie na gładką masę. 9. Nastawić zupę na ogień i podgrzewać. 10. Do gotującej się zupy wlać masę bananową, dokładnie wymieszać. 11. Doprawić do smaku pieprzem cayenne Podawać na ciepło z łyżką serka mascarpone bądź śmietany 18%-do smaku i kleksem oliwy z oliwek Smacznego
KreatywnePinyupływie godziny zmienił konsystencję na pudding. Cały deser to jedyne 275,1 kcal, w tym białko 21,7 g, węglowodany 39,1 g a tłuszcze zaledwie 3,5 g. Bananowy pudding Chia Składniki: 200 g serka homo Maluta; 1 średniej wielkości banan; 2 łyżeczki nasion Chia. Krok po kroku. Wykonanie zajmuje dosłownie sekundę :-) Do blendera
Życie na widelcuszkl. płatków owsianych 1/2 szkl. nasion słonecznika 1/2 szkl. siemienia lnianego 1/2 szkl. ziaren sezamu 1/2 szkl. orzechów włoskich 1/2 szkl.orzechów laskowych lub ziemnych niesolonych 125g przecieru bananowego (ja używam Gerber ale można zmiksować świeży banan) 1/2 szkl. brązowego cukru 2 szczypty soli. 5 łyżek miodu 2 łyżki dobrej jakości kakao 2 łyżki oleju rodzynki
Farmażonyjajkami było gorzej. Tabelki zastępników znałam na pamięć jednak jak na złość każde ciasto lądowało w koszu. Po wielu nieudanych próbach wypracowałam ten perfekcyjny, z chrupiącą skórką, pysznie bananowy chlebek (ciasto
wegetalerzeKoktajl bananowy jest chyba jednym z moich ulubionych koktajli. Kojarzy mi się z wakacjami, kiedy zabierałam go ze sobą na każdą wycieczkę do lasu. Co nieco o bananach: Banany bogate są w witaminy i makroelementy. Jeden banan zawiera ok. 500 miligramów potasu (obniża on ciśnienie krwi i reguluje równowagę płynów w organizmie), dodatkowo zawiera magnez (wpływa na pracę mózgu, mięśni
wegetalerzeWreszcie zrobiłam swój pierwszy chleb bananowy w życiu. Chlebek stał się popularny swojego czasu za sprawą Sophie Dahl. Do dnia dzisiejszego powstało setki modyfikacji. Ja w swojej postanowiłam wywalić cukier i proszek do pieczenia. Podstawą udanego ciasta są jak najpardziej przejrzałe banany...teoretycznie. Moje byłay całkiem świeże a i tak chlebek wyszedł słodki. Może to dlatego że moja wersja zawiera
Lubczyk i Waniliasłońce umila nam dzień. W mojej kuchni też coraz bardziej słonecznie, coraz więcej kolorowych dań... owoce, warzywa... mnóstwo smacznych inspiracji. Zapraszam Was dziś na pyszny i zdrowy koktajl ananasowo-bananowy. Składniki: (na dwie porcje) 4 plastry ananasa z lekkiego syropu 1 średni banan 190 g jogurtu naturalnego Przygotowanie: Plastry ananasa odsączamy z syropu (będzie zdrowiej). Banana kroimy na mniejsze kawałki
Słodkie okruszkiczekolada mleczna- 50 g * olej- 1 łyżka * odrobina soku z cytryny * orzechy włoskie, pistacje oraz sezam- do posypania Banany z odrobiną soku z cytryny dokładnie rozgnieść. Masę bananową rozdzielić po równo i ułożyć na 3 waflach, przykryć kolejnymi 3 waflami i włożyć do zamrażalnika na około 2-3 godz. Obie czekolady wraz z olejem roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali
Kraina Miodem Płynąca