bananowe - 5203 przepisów (strona:237/347)

Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami 193

środka. Z podanej ilości składników wychodzi ok. 26 muffinek.   Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 20-25 minut Muffinki są naprawdę pyszne, bardzo wilgotne, następnego dnia smakują niemal jak bananowe serniczki. Na wierzchu można układać kawałki owoców lub np. pokrojoną w kostkę czekoladę i orzechy - pycha! Smacznego

Cooking Monster
Fit murzynek bananowy z karobem słodzony miodem 217

orkiszową i migdały :) W wersji z kakao pewnie też byłoby pyszne. Mimo dodatku bananów i mąki pełnoziarnistej wychodzi bardzo puszyste. Ja upiekłam to ciasto w małej keksówce. Fit murzynek bananowy z karobem słodzony miodem 210 g dojrzałych bananów (waga bez skórki,wychodzi ok.2 sztuki) 15 g miodu 10 g kakao gorzkiego 50 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej (można zastąpić inną mąką

FitKot
Sorbet wiśniowo-bananowy 119

dworze upały więc proponuję troszkę orzeźwienia i ochłody - sorbet wiśniowo-bananowy. Przygotowanie jest bardzo proste, a deser dużo zdrowszy i mniej tuczący niż zwykłe lody. Do dzieła ! Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Naleśniki orzechowe 259

składniki są dozwolone, choć banany muszą być naprawdę dojrzałe. Niestety ze względu na orzechy i jajka te naleśniki nie są dozwolone na protokole autoimmunologicznym . Zobacz inne naleśniki paleo: Naleśniki bananowe z mąką kokosową , Czekoladowe naleśniki oraz Najprostsze naleśniki – tylko 2 składniki . Smacznego! Więcej o składnikach: Czy orzechy są paleo? Wartości odżywcze Wartość energetyczna Węglowodany Tłuszcze Białko przyswajalne błonnik ogółem

PaleoSMAK
Shake czekoladowo - bananowy z dodatkiem masła orzechowego i płatków owsianych 189

Pewnie myślicie, jak to, shake na śniadanie? Owszem i do tego bez cukru. :)  Czekolada, banan i masło orzechowe to jedno z najlepszych połączeń. Kremowa konsystencja dzięki zamrożonemu bananowi - bomba!  Nic innego Wam nie pozostało tylko lecieć do kuchni i zrobić.  A więc... Do dzieła! Składniki na 2 porcje: 1,5 zamrożonego banana 3 łyżeczki płaskie masła orzechowego

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
.1235. lody z dziwnym składnikiem 146

lody malinowo-bananowe z kalafiora, z sosem kokosowo-kakaowym~ W końcu i ja je zrobiłam! Może nie były to najlepsze lody jakie kiedykolwiek jadłam, ale byłam bardzo miło zaskoczona, bo kalafior był bardzo mało wyczuwalny :) Na pewno będę z nimi kombinować w innych wersjach smakowych :) Mam dla Was przepis jeśli jeszcze ich nie próbowaliście. PRZEPIS /1 porcja/ ~250g kalafiora, ugotowanego

breakfast of dreams
Czekoladowe muffiny z kremem malinowym 150

Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. Żelatynę łączymy z musem. Mus wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. 6. Gdy babeczki ostygną dekorujemy je musem malinowym i świeżymi owocami. Babeczki bananowe z musem malinowym są bogate w: - potas (pochodzący z bananów i daktyli), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych, - błonnik pokarmowy (pochodzący z mąki i malin), który daje uczucie sytości. Wartość odżywcza

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Koktajle 178

Owocowy miks z maślanką truskawkową   Koktajl ananasowo-truskawkowy      Zimowy koktajl witaminowy z kiwi   Koktajl arbuzowo-truskawkowy   Koktajl pomarańczowy   Koktajl malinowo-bananowy     Koktajl z nutą ogórka   Koktajl warzywny z burakami i marchewką   A na kaca drink... z kefiru     Koktajl z mango Koktajl czekoladowy E. Wedel

Passions hobbies life
Placuszkowo 167

typu Almette) 1 jajko 2 łyżki otrębów (dowolnych) 1 łyżka miodu Wszystkie składniki mieszamy na gładką masę i smażymy z dwóch stron, na patelni bez dodatku tłuszczu. Placuszki jabłkowo-bananowe, 12 sztuk 2 średniej wielkości banany 2 jabłka 3 łyżki płatków jaglanych 2 kopiaste łyżki mąki pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej kokosowy do smażenia Jabłka obrać i wyciąć

Kucharzyca
Batatowy pudding z bakaliami 143

masło kokosowe, zagotuj cały czas mieszając. Zagotuj, ale cały czas mieszaj (w sumie zajmie Ci to 3 minuty). Zdejmij z ognia i dodaj odsączone rodzynki. Do papki batatowo-bananowej dodaj powstały budyń i cynamon. Dokładnie wymieszaj. Formy do zapiekania (równie dobrze może to być jedna duża) wsmaruj delikatnie olejem kokosowym, wypełnij masą. Piecz w temp. 180 C przez

greenscarf
Błyskawiczny piątek - podsumowanie wpisów z 5. sierpnia 211

brokułami gałązkowymi Ziemniaki w ziołach prowansalskich i oregano, pieczone w piekarniku Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem i kukurydzą Kotlety mielone z czarnym ryżem Owsiane placuszki na słodko Placuszki bananowe Domowa tortilla z wołowiną Śledzie po kaszubsku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Marrchewkowo-bananowe muffiny (bez jajek, bez mleka, bez glutenu) 177

oddzielnej misce wymieszać składniki suche: mąkę kukurydzianą, sodę, cukier trzcinowy, imbir, chilli i szczyptę soli. Banany zblendować na gładkie puree.  Połączyć składniki suche ze składnikami mokrymi dodając bananowe puree i niewielką ilość wody. Ciasto powinno wyjść gęste.  Do foremek na muffinki nakładać po łyżce ciasta. Piec przez ok. 20-25 minut w temp. 180 stopni C. Gotowe udekorować

Kuchnia Ellie
Wąsate muffinki bananowe 118

chrześniak po pierwszym gryzie już był bardzo zadowolony :) Składniki (na 12 szt. muffinek) suche 200 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1 opakowanie budyniu bananowego   mokre 150 ml mleka 2 jajka 50 ml oleju 2 dojrzałe banany Dodatkowo wiórki kokosowe drażetki cukrowe wąsy rozpuszczona biała czekolada Sposób przygotowania W misce wymieszać wszystkie suche składniki

Pink Envelope
Koktajl jagodowy i "Ciemno, prawie noc" 147

pół godziny. Przez ten czas napój stanie się gęsty, więc do szklanek dolać mleko. Lekko wymieszać. Mleko rozrzedzi napój i doda marmurkowatego wzoru. ----- Podobne: Woda pietruszkowa Koktajl szpinakowo-bananowy Koktajl malinowy Długo omijałam książki p. Joanny Bator. A to za sprawą jakiegoś wywiadu, na który przypadkowo natknęłam się w telewizji. Pisarka nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia i nawet wspólna

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto wieloowocowe 174

Wysmarowałam tłuszczem i wyłożyłam papierem do pieczenia. Część ciasta wyłożyłam na dno foremek. Pierwszą warstwą, jaką ułożyłam na cieście były plasterki jabłek. Oprószyłam je cynamonem. Na jabłkach rozłożyłam krążki bananowe, które obsypałam rodzynkami.   Trzecią warstwę stanowiły śliwki, które również upudrowałam cynamonem. Wierzch owocowy przykryłam puchem wiórków kokosowych. Na koniec rozłożyłam pozostałe ciasto. Rozsmarowałam równo i wstawiłam do nagrzanego piekarnika

Kuchnia u Krysi

Proponowane wyszukiwania