orzechami włoskimi Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka z fasoli z suszonymi pomidorami Sałatka z egzotycznych owoców Koktajl jabłkowo - bananowy Koktajl jabłkowo - pomarańczowy Kuskus z musem jabłkowym z orzechami włoskimi Mus jabłkowy z orzechami włoskimi Prażone jabłka babci Małgosi
Moja smaczna kuchniaOmlet z jabłkiem to danie, które kojarzy mi się właśnie z jesienią. Smaku nadała mu odżywka białkowa, mąka bananowa oraz miks prażonych ziaren i owoców. Całość z dodatkiem cynamonu smakowała jak typowe, jesienne ciasto z jabłkami. Pyszności! PRZEPIS NA CZEKOLADOWO - ORZECHOWY OMLET Z JABŁKIEM /1 porcja/ /przepis własny/ 150 g ricotty 40 g mąki gryczanej 25 g odżywki białkowej
Poranek na słodkokawy. Przyda się na te długie i coraz zimniejsze wieczory. No troszkę cukru jeszcze nikomu nie zaszkodziło! Składniki : * duże opakowanie herbatników * 150g miękkiego masła * 2 budynie bananowe * 2 galaretki cytrynowe * 4-5 bananów Przygotowanie : Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, dodając pół szklanki mniej mleka. Wystudzić. Masło ubić na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu
Magiczne Życie Martycoś smacznego. I tak było tym razem. Połówka małego awokado zainspirowała mnie do dzisiejszego wytrawnego drugiego śniadania. Jak się okazuje, awokado to bardzo uniwersalne warzywo, a wczorajszy koktajl bananowy z awokado bardzo mi smakował. Na blogu znajdziesz także inne przepisy na pasty nie tylko do kanapek: Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Hummus Pasta z bobu
Moja smaczna kuchniazielony i bardzo pożywny, z powodzeniem zastąpi tradycyjne śniadanie czy kolację. Najbardziej lubię koktajle na jogurcie naturalnym, dodałam także musli, bo lubię chrupiące dodatki w koktajlach. Na zdrowie! Koktajl bananowy z awokado i zielonym jęczmieniem Składniki: 400 ml jogurtu naturalnego 1/2 małego, dojrzałego awokado 1/2 marchewki 1 banan 1 płaska łyżeczka młodego jęczmienia cukier do smaku musli do posypania * jeśli
Moja smaczna kuchniakoktajlami, których u mnie ostatnio sporo (zajrzyjcie na Facebook lub Instagram) pokochałam ten prosty w przygotowaniu krem. Z dowolnymi, ulubionymi dodatkami tworzy mega fajny deser. Spróbujcie! KREM OWSIANO-BANANOWY ✔1 banan ✔4 łyżki płatków owsianych ✔mleko kokosowe ✔1 łyżeczka syropu klonowego ✔popping jaglany @fitlovebox ✔baton bezglutenowy Aloha @fitlovebox Płatki zalewamy przegotowana wodą odrobinę ponad ich poziom. Odstawiamy na kilka
Tetiisherimąka z tapioki * warzywa w proszku - szpinak, brokuły, marchewka, pomidory, buraki (0,4%) * grzyby shitake * aromat waniliowy Otwierając paczuszkę tych malutkich kuleczek poczułam intensywną bananową woń. W smaku te słodkości są również zdominowane przez owocowy smak banana. Czekolada jest słabo wyczuwalna, choć jej kawałeczki widać w niemalże każdej kuleczce. Banan występuje tu pod postacią czarnej "żelki
Zdrowie na języku :PCzekoladę pokrój na mniejsze kawałki lub zetrzyj na tarce. W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia,sodę, karob , cukier oraz czekoladę. Do suchych składników wlej masę bananową i wymieszaj. Ciasto przełóż do papilotek i piecz przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni
KukuleczkiUwielbiam desery. To od nich zaczęła się moja przygoda w kuchni. Dziś polecam Wam śmietankowo bananowy deser warstwowy. Jak to w deserach bywa i ten jest prosty i szybki w wykonaniu. Kilka podstawowych smaków i składników ułożonych w apetycznych warstwach potrafi zdziałać cuda i poprawić humor nawet w tak brzydką deszczową pogodę. Taki deser możecie jeść zarówno w wersji
Słodkie okruszkiczego wykorzystać i tak właśnie powstał dzisiejszy temat przewodni koktajlu. Dość ważne jest to, aby banany nie były przejrzałe, ponieważ zdominują smak koktajlu, a nie ma on być bananowy a chałwowy. Banany są użyte w celu nadania konsystencji. Artykuł Koktajl chałwowy pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanProsty, pyszny i na dodatek bezglutenowy. Idealny chlebek marchewkowo - bananowy z dodatkiem dużej ilości cynamonu i rodzynek. Dla mnie jest to zdecydowanie jesienny, aromatyczny wypiek, który swym korzennym zapachem przenosi mnie już do drugiej połowy grudnia :) Składniki: 200 gram startej na drobnych oczkach marchewki 200 gram rozgniecionych bananów 250 gram mąki (użyłam 200 gram mieszanki mąk bezglutenowych złożonych głównie
Mango Papajamanna na mleku z jeżynowym musem Kasza manna na mleku z orientalnymi przyprawami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Koktajl truskawkowo - bananowy z kaszą gryczaną Krupnik Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Sałatka z kaszy gryczanej z mozzarellą i oliwkami Sałatka z kaszy gryczanej
Moja smaczna kuchniaBananowy krem z komosy ryżowej* i tofu z malinami, ekologicznymi orzechami brazylijskimi i nasionami lucerny Symbio podany z surowymi pistacjami, wiśniami i malinami * użyłam ekologicznych płatków quinoa Symbio
Poranek na słodkoPANCAKES Z DYNI MAKARONOWEJ /przepis własny/ Ciasto: 150 g upieczonej dyni makaronowej pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej łyżka zarodków pszennych pół łyżeczki proszku do pieczenia aromat pomarańczowy łyżka konfitury bananowej (Lucien Georgelin) jajko cynamon kardamon pieprz Do podania: dojrzałe awokado + cynamonki bio (Becla.pl) + sos wiśniowy: puree z mrożonych wiśni + 2 łyżki błonnika malinowego (Becla.pl) Mąkę przesiać z proszkiem
Poranek na słodko