podstawowy na 40 sztuk: 350 g mąki pszennej, ale nawet 200 g z tego może to być inna mąka np. pełnoziarnista orkiszowa jak to było u mnie 1 dojrzały banan łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g miękkiego oleju kokosowego lub innego roślinnego (około 130 ml) 100 g cukru dodatkowo: 2 łyżki wody różanej 2 -3 łyżki różanego cukru(...)mazurków, ale biorąc za wzór Francuzki można używać zamiast toniku, polecam, robię tak od kilku dobrych miesięcy Przygotowanie: postępowanie dokładnie takie jak w podstawowym przepisie, w skrócie zblenduj banana, cukier i olej, dodaj resztę składników, zagnieć ciasto, schłodź w lodówce, po czy wykrawaj ciastka. Ja wycisnęłam wzorek w każdym ciachu i w dziurkę wcisnęłam cukier różany, ale W możecie
greenscarfomlet pozostanie puszysty, 2 łyżki – że będzie mniej puszysty, a bardziej zwarty. Co jeszcze możemy dodać? To zależy, czy chcemy na słodko, czy wytrawnie. Można z żółtkami zmiksować banana, twaróg lub szpinak. Można dodać kakao, posiekane orzechy lub łyżkę tartego parmezanu. Można też dodać „proszki” – chlorellę, ostropest, młody jęczmień, acai. Nasiona konopii, siemienia lnianego, chia, wiórki(...)puszysta, jak z ubitą pianą, ale w smaku nic jej dolegać nie będzie. Do niej również możecie dodać dowolne dodatki. Możecie miksować też z owocami, nie tylko z bananem. Każdy miękki owoc będzie odpowiedni. Kliknij, aby zobaczyć pokaz slajdów. Można też trochę przybajerować i zrobić omletowe muffiny lub placki ;) Mam nadzieję, że choć trochę Was natchnęłam, zrobiłam smaka na omlet
Kucharzycaokoło 40 sztuk: 350 g mąki pszennej, ale nawet 200 g z tego może to być inna mąka np. pełnoziarnista orkiszowa jak to było u mnie 1 dojrzały banan łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g miękkiego oleju kokosowego lub innego roślinnego (około 130 ml) 100 g cukru Przygotowanie: W dużej misce zblenduj na puszystą, gładką masę banana, olej
greenscarfchyba jedno z najpopularniejszych śniadań dla najmłodszych smakoszy. Można je modyfikować w dowolny sposób, uatrakcyjniając dodatkami. Dla niejadków wystarczy wersja podstawowa, odważniejszym maluchom można dorzucić masło orzechowe i banana. To również bezpieczne, pożywienie i szybkie śniadanie dla zabieganych mam. Chętnie pochłonie je cała rodzina. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 3 łyżki miodu 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej(...)łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli himalajskiej 1 dojrzały banan zblendowany na puree lub rozgnieciony widelcem 1 opakowanie serka ricotta kilka kropel ekstraktu waniliowego szczypta cynamonu masło lub olej kokosowy do smażenia do podania: ulubione owoce, bakalie, syrop klonowy, miód, naturalne masło orzechowe, ubita śmietanka 36% lub ubite mleko kokosowe Sposób przygotowania: Do bananowego puree dodajemy mleko, ser ricotta, miód
Menu Zdrowiajabłko 2 szklanki szpinaku lub jarmużu (bez zgrubiałych części i łodyg) półtorej szklanki soku z tłoczonych jabłek (ja tłoczę jabłka w domu,gdyż mam wyciskarkę ślimakową) opcjonalnie 2 banany ja dodałam 2 BIO banany Awokado obierz.Z jabłek usuń gniazda nasienne. Składniki pokrój i wrzuć do blendera. Szpinak lub jarmuż umyj, wrzuć do blendera. Dolej sok jabłkowy.Zmiksuj na gładko. Gotowe
Z Kuchni Do Kuchnizdrowa przekąska Składniki na 16-20 całkiem sporych ciach: 250 g mąki pszennej ( połowa z tego może to być inna mąka np. pełnoziarnista) 100 g wiórków kokosowych 1 duży banan 100 g miękkiego masła/oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego 50 g cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej czekolady 50 g „mlecznej” kokosowej wegańskiej czekolady(...)gorzkiej czekolady, w rozumieniu wege, do kupienia np. tu Przygotowanie: Banana, olej i cukier zblenduj na puszystą masę. Przesiej do powstałej masy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Na samym końcu dodaj posiekaną czekoladę. Ciasto nakładaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia za pomocą łyżki. Piecz około 20 minut w temp. 170-180 C. Smacznego! Artykuł
greenscarfrozwiązaniem na dostarczenie sobie niskokalorycznej słodyczy, bogatej w cenne składniki odżywcze i oczywiście białko. Składniki - omlet: 30 g mąki owsianej 30 g mąki ryżowej 1 dojrzały banan 1 łyżeczka nasion chia 100 ml napoju roślinnego 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka oleju kokosowego Sos o smaku mokka: 1/2 miarki odżywki białkowego(...)smaku Mocha Warrior Blend (Suwarrior Polska) 5-6 łyżek wody Przygotowanie: Do miski wsyp mąkę owsianą i ryżową, dodaj rozgniecionego widelcem banana oraz pozostałe składniki (oprócz oleju kokosowego). Dokładnie wymieszaj, odstaw na 5 minut, aby ciasto nieco zgęstniało. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wlej masę na omlet. Smaż na średnim ogniu, pod przykryciem. Przewróć na drugą stronę, kiedy pojawią
Zdrowie na języku :Ppolewa z naturalnego kakao i orzechowa posypka. No miód, cud, orzeszki i... daktyle. Koniecznie wypróbujcie! Składniki: 250 g mąki ryżowej 70 g płatków owsianych 2 bardzo dojrzałe banany opakowanie suszonych daktyli (150 g) 4 jajka 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1 łyżka masła orzechowego 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej łyżeczka cynamonu szczypta soli Daktyle przelać kilka razy zimną wodą, przełożyć(...)rondelka, wlać szklankę wody i zagotować. Gotować kilka minut do czasu aż daktyle się rozpadną i zacznie powstawać gęsta ,,marmolada". Odstawić garnek do przestudzenia. Zblendować daktyle z bananami na gładki mus a'la karmel. Piekarnik nagrzewać do 180 stopni C. W jednej misce wymieszać ze sobą suche składniki : mąkę ryżową, sodę oczyszczoną i cynamon. Płatki owsiane zalać w miseczce
Kuchnia Elliedodatkiem ananasa. Doszłam do wniosku, że krem maślano serowy równie będzie tu pasował jak w cieście marchewkowym. Ciasto z kremem Składniki: na formę 18 cm x 25 cm 2 banany, średniej wielkości 4 plastry ananasa w zalewie 180 g pszennej mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g + 10 połówek orzechów pekan 100 g cukru + 2 łyżki 125 ml oleju(...)175ºC. Przygotuj dwie miski. Do jednej przesiej mąkę, proszek do pieczenia. Wsyp sól, posiekane orzechy i 100 g cukru. W drugiej misce umieść posiekane ananasy i zgniecione widelcem banany. Dodaj jajko, wlej olej i wymieszaj. Połącz z suchymi składnikami. Foremkę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto i wygładź powierzchnię. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około
codojedzeniapełna łyżka puree z batatów 3 pełne łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 pełne łyżki mąki tortowej Sernik: 300g puree z batatów 350g sera białego chudego 1 banan 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 1 budyń śmietankowy Sposób przygotowania: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Przed przystąpieniem do pracy nad ciastem, należy obrać(...)dodajemy zmielony (najlepiej podwójnie) ser biały. Ser można również przecisnąć przez praskę, ale wtedy po upieczeniu będą widoczne jego grudki. Cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku, rozgniecionego widelcem banana, cukier puder oraz budyń w proszku. Masę serową przekładamy na przygotowany wcześniej spód brownie. Wyrównujemy i pieczemy przez ok godzinę w 160st C. Po ok 40 minutach wierzch ciasta można
Kuchnia w czekoladziekoktajle owocowe. Co prawda korzystałam z mrożonych owoców, ale myślę, że i one zachowały dużo witamin. Składniki: 300 g mrożonych malin 300 g mrożonych borówek amerykańskich 3 małe banany 2 szklanki maślanki płynny miód do posłodzenia 2 łyżki nasion chia Owoce rozmrozić, banany obrać. Wszystkie owoce zblendować z maślanką. Gdyby koktajl okazał się mało słodki, proponuję dosłodzić płynnym miodem. Dodać
Czerwień i błękittakie groźne. Ja swoje podałem z pulpą z mango i wiórkami kokosowymi, ale świetnie sprawdzi się miód lub tradycyjnie… syrop klonowy. Pytania i odpowiedzi: Czy to muszą być banany? Do środka zamiast bananów możesz użyć również innych owoców. Świetnie sprawdzą się jabłka, borówki lub truskawki. Co zamiast nasionek chia? Jeśli nie masz nasionek chia, to nie koniec świata
Blendmankrowiego) 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła albo pomijamy) 1 łyżka gorzkiego kakao (lub karobu) 1 łyżka kawy zbożowej (u mnie INKA klasyczna ) dowolne świeże owoce: np. maliny, borówki, banany dowolne siekane orzechy: np. migdały, orzechy laskowe opcjonalnie dla ozdoby: jadalne kwiaty, wiórki kokosowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1/2 szklanki kaszy jaglanej (najlepiej ekologicznej(...)krowiego) 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła albo pomijamy) 1 łyżka gorzkiego kakao (lub karobu) 1 łyżka kawy zbożowej (u mnie INKA klasyczna ) dowolne świeże owoce: np. maliny, borówki, banany dowolne siekane orzechy: np. migdały, orzechy laskowe opcjonalnie dla ozdoby: jadalne kwiaty, wiórki kokosowe'; document.write(" "); Kaszę jaglaną wsypujemy do suchego garnka i stawiamy na ogień. Prażymy – często potrząsając
Poezja smakuSkładniki: 1 szklanka mleka 2% 5 łyżek nasion chia 2 łyżki miodu 1 łyżka kakao 1 banan 4 łyżki ekspandowanej kaszy jaglanej (u mnie z truskawką) Sposób przygotowania: Do mleka wsypujemy chia, kakao i dodajemy miód. Mieszamy dokładnie i wstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień pudding delikatnie mieszamy, polewamy zmiksowanym bananem i posypujemy wierzch płatkami. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąsmażenia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mąkę,jajka,mleko kokosowe i śmietankę zmiksować.Dodać łyżkę wiórek kokosowych o raz szczyptę soli.Ciasto odstawić.Po 30 min.smażymy cienkie ,złote naleśniki. Farsz: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 2 banany sok z 1 limonki 1 cukier waniliowy z prawdziwą wanilią 4 plastry ananasa 20dag.truskawek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Z bananów zdjąć skórkę.Pokroić na mniejsze kawałki resztę owoców.Posypać owoce cukrem waniliowym do smaku
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki